اخبار ویژه
تلهپاتی VOA و BBC منظور رئیس جمهور کیهان بود!
بیبیسی و صدای آمریکا در یک تلهپاتی با رئیس جمهور میگویند منظور تندگویی روحانی در نمایشگاه مطبوعات کیهان بوده است.
وبسایت صدای آمریکا نوشت: حسن روحانی در نمایشگاه مطبوعات گفت: «شما از برخی از نشریات میفهمید که فردا چه کسی دستگیر میشود، فردا کجا تعطیل میشود، مگر قابل تحمل است که در یک کشوری برخی از رسانهها برای همیشه از تنبیه، توقیف و تعطیل و تهدید مصون باشند و یک حاشیه امن امنیتی دائمی برای آنها مقرر باشد که نه تنها هرچه میخواهند بگویند بلکه گاهی هم به عنوان پلیس مخفی عمل کنند؟»
VOA افزود: به نظر میرسد اشاره حسن روحانی عمدتاً به روزنامه کیهان است. همزمان وبسایت بیبیسی با استقبال از پرخاشگری روحانی نوشت: حسن روحانی به شدت از رسانههایی که حاشیه امن دارند و کار «پلیس مخفی» را انجام میدهند انتقاد کرده و گفته است: «از برخی نشریات میفهمید که فردا چه کسی دستگیر میشود». آقای روحانی این حرف را در نمایشگاه مطبوعات زده است، یعنی در روزی که روزنامه کیهان تیتر اصلی خود را به گزارشی در مورد «پروژه نفوذ در مدیریت سایبری» اختصاص داده است، کیهان در این گزارش نزار زکا، شهروند لبنانی بازداشت شده در ایران را «افسر ارشد عملیاتی آژانس توسعه ملی آمریکا» معرفی کرده و نوشته که او از طریق یکی از مدیران ارشد سازمان فناوری اطلاعات ایران به کشور وارد شده و به سطوح عالی مدیریتی وزارت ارتباطات نفوذ کرده است.
بیبیسی میافزاید: بنابراین به نظر میرسد که آقای روحانی با توجه به رابطه نزدیک روزنامه کیهان با سازمان اطلاعات سپاه، نگران گسترده شدن حوزه بازداشتهای اخیر به مدیران ارشد دولتی و مشخصاً بازداشت احتمالی آقای جهانگرد باشد.
نیکآهنگ کوثر همکار فراری نشریات زنجیرهای نیز با اشاره به یادداشت مدیرمسئول کیهان در سال 82 و با عنوان «خانه عنکبوت» که به معرفی شبکه نفوذ در رسانهها اختصاص داشت، نوشت: کیهان پروژه جدید «خانه عنکبوت» را به اجرا گذاشته است. گفتنی است تقریباً تمامی کسانی که سال 82 در یادداشت کیهان از آنها با حروف اختصاری نام آنان و به عنوان عوامل نفوذی یاد شده بود، امروزه به آمریکا و انگلیس گریخته و پناهندگی گرفتهاند.
یادآور میشود آقای روحانی دیروز در حاشیه نمایشگاه مطبوعات خطاب به همسر احسان مازندرانی- مدیر مسئول بازداشت شده روزنامه فرهیختگان - ارگان دانشگاه آزاد- و از فعالان فتنه 88- گفت: این جوانان سرمایههای نظام هستند و نباید دلسردشان کنیم(!)
از التماس معاونت مطبوعاتی تا عقدهگشایی علیه منتقدان
سایت وابسته به معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد میگوید «ای کاش دلواپسها برای همیشه نمایشگاه مطبوعات را تحریم کنند».
خبر آنلاین در مطلبی با عنوان مذکور و ضمن ادعای اینکه نشریات مغرض، تندرو و تخریبگر هستند مدعی شد: عقبه فکری این رسانهها در کشور، در خوشبینانهترین حالت، ده درصد کل جامعه را تشکیل میدهد. همزمان روزنامه دست چندم «مردمسالاری» تیتر اول سفارشی خود را به عنوان «تحریم بیاثر نمایشگاه مطبوعات به بهانه تحدید قلم!» اختصاص داد. روزنامه جمهوری اسلامی نیز در تیتر صفحه اول خود از قول معاون مطبوعاتی مدعی شد «همه طیفها در نمایشگاه مطبوعات حضور دارند».
تقلای سایت وابسته به انتظامی و برخی نشریات همسو برای بیاهمیتنمایی عدم شرکت مطبوعات معترض به «تبعیض در پرداخت یارانه» و «اعمال فشار و محدودیت علیه منتقدان» در حالی است که معاون مطبوعاتی و برخی مقامات دولتی طی یک هفته گذشته، لابی گسترده و التماسگونهای را برای فریب مطبوعات منتقد و باز گرداندن آنها به نمایشگاه انجام داده بودند اما اکنون که این عملیات فریب نتیجه نداده و منتقدان مغرض، افکار عمومی را متوجه نمایشی بودن تکریم مطبوعات و بیصداقتی برخی دولتمردان کردهاند، از زاویه مخالف وارد ماجرا شدهاند.
ناامیدی و نگرانی رسانههای آمریکایی از عواقب برخورد با شبکه نفوذ در ایران
بازتاب برخی سرحلقههای نفوذ بیگانه در مطبوعات موجب نگرانی در رسانههای آمریکایی شده است. این نشریات در عین حال میکوشند برخورد با شبکه نفوذ غرب را به دعواهای جناحی و تقابل با دولت نسبت دهند.
نیویورک تایمز در این زمینه نوشت: با توجه به بازداشت چند روزنامهنگار و یک بازرگان آمریکایی-ایرانی میتوان گفت: حتما سرکوب بدتر خواهد شد. تندروها در سپاهپاسداران نشان میدهند که در مقابل عادیسازی روابط با غرب تا کجا حاضرند پیش بروند. رهبر جمهوری اسلامی اجازه توافق را داد اما آمریکا را به عنوان دشمن اصلی محکوم کرده و درباره نفوذ آمریکا برای زدن ریشههای انقلاب هشدار داده است. روحانی مجبور است روی خط باریکی حرکت کند. او میگوید نباید با کلمه نفوذ بازی شود یا هشدار رهبری مورد استفاده جناحی و سیاسی قرار بگیرد. روحانی به حمایت رهبری و سپاهپاسداران برای اجرای توافق نیاز دارد.
از سوی دیگر واشنگتن پست در گزارشی خاطرنشان کرد: موج دستگیریها که هدفش روزنامهنگاران و یک فعال فناوری لبنانی پیشتر شاغل در آمریکا بود، میتواند به عمیقتر شدن رویارویی سیاسی حتی در نخستین گام اجرای توافق هستهای، منجر شود.
این روزنامه در ادامه آورده است: سی و ششمین سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران صحنه تظاهرات و شعارهای آشنای «مرگ بر آمریکا» بود، اما یک ویژگی جدید هم در آن دیده میشد، مبارزه روزافزون میان تندروها و مخالفانشان بر سر میزان تغییرات در ایران پس از توافق هستهای با آمریکا و دیگر قدرتها. در میانه این کشمکش آیتالله خامنهای (رهبرمعظم انقلاب) قرار دارد که میکوشد پیام خود را روشن کند و بگوید توافق هستهای میتواند برقرار بماند اما گشایش روابط با واشنگتن در آینده گزینه مدنظر نیست.
تظاهرات مقابل ساختمان سفارت پیشین آمریکا که صحنه 444 روز گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی بود، آخرین نمایش عزم اصولگرایان در ایران برای قدرتنمایی در برابر اصلاحطلبان بود؛ رقابتی که به دههها قبل باز میگردد. حسن روحانی میکوشد از توافق هستهای به عنوان اهرمی برای تماس فراگیر با غرب استفاده کند.
این روزنامه افزود: رهبر عالی ایران تأکید کرد شعار مرگ بر آمریکا همیشگی است، این شعار خطاب به ملت آمریکا نیست بلکه اعتراض بر تکبر و سیاستهای دولت آمریکاست.
در این میان روزنامه والاستریت ژورنال معتقد است: توافق هستهای بدست آمد؛ اما تندروهای ایران با انجام یک سری اقدامات، مشغول دفع تلاشها برای ورود ایران به جهان خارج هستند. اصلاحطلبان هر روز بیش از دیروز میدان را که عبارت است از «گشایش جمهوری اسلامی به روی خارج» میبازند.
در این خصوص، «مهدی خلجی» کارشناس مسائل ایران در «موسسه سیاست خاور نزدیک» در واشنگتن معتقد است: این شروع پایان کار است. آنچه که ما هم در داخل و هم در خارج از ایران شاهد آن خواهیم بود؛ یک ایرانی است که سیاستی خصمانهتر را دنبال خواهد کرد.
وال استریت ژورنال در ادامه مینویسد: «سپاه پاسداران» به طرزی مشخص و بارز سطح درگیری مستقیم خود را در جنگ سوریه توسعه داده است. ایران به موازات حضور قوی نظامی در سوریه، ماه پیش یک فروند موشک بالستیک جدید دوربرد هدایت شونده با دقت بالا را آزمایش کرد. داخل ایران هم یک سری اقدامات صورت میگیرد. از جمله این اقدامات یک سری بازداشتهاست که اخیرا اتفاق افتاده است. ماه گذشته یک تاجر آمریکایی- ایرانی به نام «سیامک نمازی» در تهران بازداشت شد. در ماه سپتامبر هم «نزار زکا» تبعه لبنانی و متخصص فناوری اطلاعات بازداشت شد.
وال استریت ژورنال نوشت: این محدویتها، کار نرمش بیشتر در سیاست خارجی و در مذاکرات با قدرتهای جهانی را اگر نگوییم ناممکن، حداقل سختتر خواهد کرد. مقامات ایرانی هیچ امتیاز آشکاری نمیتوانند بدهند. به گفته «اندرو کورتونوف» مدیرکل «شورای امور بینالملل» روسیه که اخیرا دیداری با مقامات ایران داشت، معتقد است« آنها بعد از توافق هستهای نمیخواهند به کسانی که هماکنون خود را آماده بلعیدن یکجای آنها میکنند؛ یک بهانه و برگ برنده به دستشان بدهند.»
ما بیشماریم چیزی حدود 2 هزار نفر!
یک روزنامه زنجیرهای فاش کرد این طیف از مطبوعات با وجود طمطراق فراوان روی دکه، فاقد مخاطب و تیراژ هستند و بسیاری از آنها تیراژی زیر 10 هزار دارند.
روزنامه بهار در سرمقاله خود اذعان کرده که اغلب این نشریات زیر 10هزار تیراژ دارند و البته عمده این تیراژ هم برگشتی (فروش نارفته) است. این روزنامه در اولین روز افتتاح نمایشگاه مطبوعات ادامه میدهد: باورکردنی نیست اما در همین تهران، دفتری 50 متری را میتوان سراغ گرفت که با 6 نفر (درست خواندید 6 نفر!) همزمان چهار روزنامه 12 صفحهای را آماده و شبانه به چاپخانه ارسال و با تیراژهای 1000 (هزار!) تا 2000 (دو هزار!) نسخه به زیور چاپ میآرایند! البته فلسفه وجودی این دکانهای به اصطلاح مطبوعاتی که شأن و جایگاه اهل اصیل رسانه را نیز مخدوش کرده، پول و درآمدهای هنگفت مالی از طریق لابی کردن با برخی مراکز مختلف است که فضای آلوده و بس مفسدهانگیزی را در فضای رسانهای حاکم کردهاند. اینکه همین چسبیدهها در «به اصطلاح روزنامهها»ی فاکتور یک آگهی را دو میلیون صادر و 5/1 میلیون را به مسئول آگهیهای فلان مرکز تقدیم میکنند و 500 هزار تومان هم به جیب جمع محدود دوستانه خودشان ریخته میشود، یک دکان چند نبش با درآمدهای میلیاردی، آن هم در فضای راکد کنونی اقتصادی کشور نیست؟
این گزارش در حالی است که دو هفته پیش سایت اصلاحطلب انتخاب به واسطه یک دعوای داخلی با روزنامه زنجیرهای آرمان فاش کرد تیراژ روزنامه آرمان (وابسته به خانواده هاشمی) زیر 5 هزار نفر میباشد و نیمی از این تیراژ هم برگشتی است! چند سال پیش از این یک نشریه طنز با شمارگان چند صفحه نسخه، همواره مینوشت؛ «تیراژ: زیر یک میلیون»!
این نکته نیز گفتنی است که آشوبطلبان حزبی و رسانهای در سال 88 با ایجاد فضای روانی و زیادنمایی ادعا میکردند «ما بیشماریم» اما در نهایت کار معلوم شد همان گروهکهای ورشکسته همیشگی هستند که خود را پشت مردم پنهان میکنند.
جروزالمپست: نقشآفرینی روسیه دست ایران را در جولان بازتر کرد
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نوشت: حضور روسیه در سوریه که باعث گسترش حضور دردسرساز متحدان این کشور در نزدیکی مرز اسرائیل و تقویت حضور نیروی قدس سپاه، حزبالله و یگانهای نظامی «بشار اسد» در مرز اسرائیل شده، برای تلآویو نامطلوب است.
این روزنامه صهیونیستی نوشت: تا چندی پیش روستای الخضر سوریه در بلندیهای جولان تنها پایگاه حکومت «بشار اسد» در نزدیکی مرز اسرائیل بود اما، در هفتههای گذشته و با شروع پشتیبانی روسیه از سوریه، شمار نیروهای ایران و حزبالله که با گروههای مسلح در حال جنگ هستند و نیز نیروهای حکومت اسد در این بخش مرزی افزایش یافته و روند بازپس گرفتن مواضعی که این حکومت در بلندیهای جولان از دست داده بود، شروع شده است. نیروهای ایرانی و حزبالله مایلند به هر جایی که تحت کنترل حکومت اسد است، به ویژه مناطقی که میتواند برای حملات راکتی، موشکی و بمبگذاری و یا حملات نفوذی به اسرائیل استفاده شود، سرازیر شوند.
جروزالم پست افزود: جنگندههای روسی چنان نزدیک مرز اسرائیل پرواز میکنند که باعث تعجب اسرائیل است، اسرائیلی که در ابتدا فکر میکرد هواپیماهای روسیه در شمال شرق و شمال غرب سوریه مبادرت به حملات هوایی میکنند. همه این موارد به آن معناست که فرماندهی شمال IDF، اطلاعات ارتش و نیروی هوایی باید به فکر تنظیم دوباره آمادگیشان در این جبهه بسیار متشنج باشند.
جروزالم پست به نقل از «یاکوف عامیدور» مشاور سابق امنیت ملی «بنیامین نتانیاهو» نوشت: افزایش شمار روسها در سوریه و سلطه ایران و حزبالله بر مناطق شمال مرز اسرائيل و سوریه ممکن است به زودی واقعیتهای منطقه را تغییر دهد.
بیبیسی و صدای آمریکا در یک تلهپاتی با رئیس جمهور میگویند منظور تندگویی روحانی در نمایشگاه مطبوعات کیهان بوده است.
وبسایت صدای آمریکا نوشت: حسن روحانی در نمایشگاه مطبوعات گفت: «شما از برخی از نشریات میفهمید که فردا چه کسی دستگیر میشود، فردا کجا تعطیل میشود، مگر قابل تحمل است که در یک کشوری برخی از رسانهها برای همیشه از تنبیه، توقیف و تعطیل و تهدید مصون باشند و یک حاشیه امن امنیتی دائمی برای آنها مقرر باشد که نه تنها هرچه میخواهند بگویند بلکه گاهی هم به عنوان پلیس مخفی عمل کنند؟»
VOA افزود: به نظر میرسد اشاره حسن روحانی عمدتاً به روزنامه کیهان است. همزمان وبسایت بیبیسی با استقبال از پرخاشگری روحانی نوشت: حسن روحانی به شدت از رسانههایی که حاشیه امن دارند و کار «پلیس مخفی» را انجام میدهند انتقاد کرده و گفته است: «از برخی نشریات میفهمید که فردا چه کسی دستگیر میشود». آقای روحانی این حرف را در نمایشگاه مطبوعات زده است، یعنی در روزی که روزنامه کیهان تیتر اصلی خود را به گزارشی در مورد «پروژه نفوذ در مدیریت سایبری» اختصاص داده است، کیهان در این گزارش نزار زکا، شهروند لبنانی بازداشت شده در ایران را «افسر ارشد عملیاتی آژانس توسعه ملی آمریکا» معرفی کرده و نوشته که او از طریق یکی از مدیران ارشد سازمان فناوری اطلاعات ایران به کشور وارد شده و به سطوح عالی مدیریتی وزارت ارتباطات نفوذ کرده است.
بیبیسی میافزاید: بنابراین به نظر میرسد که آقای روحانی با توجه به رابطه نزدیک روزنامه کیهان با سازمان اطلاعات سپاه، نگران گسترده شدن حوزه بازداشتهای اخیر به مدیران ارشد دولتی و مشخصاً بازداشت احتمالی آقای جهانگرد باشد.
نیکآهنگ کوثر همکار فراری نشریات زنجیرهای نیز با اشاره به یادداشت مدیرمسئول کیهان در سال 82 و با عنوان «خانه عنکبوت» که به معرفی شبکه نفوذ در رسانهها اختصاص داشت، نوشت: کیهان پروژه جدید «خانه عنکبوت» را به اجرا گذاشته است. گفتنی است تقریباً تمامی کسانی که سال 82 در یادداشت کیهان از آنها با حروف اختصاری نام آنان و به عنوان عوامل نفوذی یاد شده بود، امروزه به آمریکا و انگلیس گریخته و پناهندگی گرفتهاند.
یادآور میشود آقای روحانی دیروز در حاشیه نمایشگاه مطبوعات خطاب به همسر احسان مازندرانی- مدیر مسئول بازداشت شده روزنامه فرهیختگان - ارگان دانشگاه آزاد- و از فعالان فتنه 88- گفت: این جوانان سرمایههای نظام هستند و نباید دلسردشان کنیم(!)
از التماس معاونت مطبوعاتی تا عقدهگشایی علیه منتقدان
سایت وابسته به معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد میگوید «ای کاش دلواپسها برای همیشه نمایشگاه مطبوعات را تحریم کنند».
خبر آنلاین در مطلبی با عنوان مذکور و ضمن ادعای اینکه نشریات مغرض، تندرو و تخریبگر هستند مدعی شد: عقبه فکری این رسانهها در کشور، در خوشبینانهترین حالت، ده درصد کل جامعه را تشکیل میدهد. همزمان روزنامه دست چندم «مردمسالاری» تیتر اول سفارشی خود را به عنوان «تحریم بیاثر نمایشگاه مطبوعات به بهانه تحدید قلم!» اختصاص داد. روزنامه جمهوری اسلامی نیز در تیتر صفحه اول خود از قول معاون مطبوعاتی مدعی شد «همه طیفها در نمایشگاه مطبوعات حضور دارند».
تقلای سایت وابسته به انتظامی و برخی نشریات همسو برای بیاهمیتنمایی عدم شرکت مطبوعات معترض به «تبعیض در پرداخت یارانه» و «اعمال فشار و محدودیت علیه منتقدان» در حالی است که معاون مطبوعاتی و برخی مقامات دولتی طی یک هفته گذشته، لابی گسترده و التماسگونهای را برای فریب مطبوعات منتقد و باز گرداندن آنها به نمایشگاه انجام داده بودند اما اکنون که این عملیات فریب نتیجه نداده و منتقدان مغرض، افکار عمومی را متوجه نمایشی بودن تکریم مطبوعات و بیصداقتی برخی دولتمردان کردهاند، از زاویه مخالف وارد ماجرا شدهاند.
ناامیدی و نگرانی رسانههای آمریکایی از عواقب برخورد با شبکه نفوذ در ایران
بازتاب برخی سرحلقههای نفوذ بیگانه در مطبوعات موجب نگرانی در رسانههای آمریکایی شده است. این نشریات در عین حال میکوشند برخورد با شبکه نفوذ غرب را به دعواهای جناحی و تقابل با دولت نسبت دهند.
نیویورک تایمز در این زمینه نوشت: با توجه به بازداشت چند روزنامهنگار و یک بازرگان آمریکایی-ایرانی میتوان گفت: حتما سرکوب بدتر خواهد شد. تندروها در سپاهپاسداران نشان میدهند که در مقابل عادیسازی روابط با غرب تا کجا حاضرند پیش بروند. رهبر جمهوری اسلامی اجازه توافق را داد اما آمریکا را به عنوان دشمن اصلی محکوم کرده و درباره نفوذ آمریکا برای زدن ریشههای انقلاب هشدار داده است. روحانی مجبور است روی خط باریکی حرکت کند. او میگوید نباید با کلمه نفوذ بازی شود یا هشدار رهبری مورد استفاده جناحی و سیاسی قرار بگیرد. روحانی به حمایت رهبری و سپاهپاسداران برای اجرای توافق نیاز دارد.
از سوی دیگر واشنگتن پست در گزارشی خاطرنشان کرد: موج دستگیریها که هدفش روزنامهنگاران و یک فعال فناوری لبنانی پیشتر شاغل در آمریکا بود، میتواند به عمیقتر شدن رویارویی سیاسی حتی در نخستین گام اجرای توافق هستهای، منجر شود.
این روزنامه در ادامه آورده است: سی و ششمین سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران صحنه تظاهرات و شعارهای آشنای «مرگ بر آمریکا» بود، اما یک ویژگی جدید هم در آن دیده میشد، مبارزه روزافزون میان تندروها و مخالفانشان بر سر میزان تغییرات در ایران پس از توافق هستهای با آمریکا و دیگر قدرتها. در میانه این کشمکش آیتالله خامنهای (رهبرمعظم انقلاب) قرار دارد که میکوشد پیام خود را روشن کند و بگوید توافق هستهای میتواند برقرار بماند اما گشایش روابط با واشنگتن در آینده گزینه مدنظر نیست.
تظاهرات مقابل ساختمان سفارت پیشین آمریکا که صحنه 444 روز گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی بود، آخرین نمایش عزم اصولگرایان در ایران برای قدرتنمایی در برابر اصلاحطلبان بود؛ رقابتی که به دههها قبل باز میگردد. حسن روحانی میکوشد از توافق هستهای به عنوان اهرمی برای تماس فراگیر با غرب استفاده کند.
این روزنامه افزود: رهبر عالی ایران تأکید کرد شعار مرگ بر آمریکا همیشگی است، این شعار خطاب به ملت آمریکا نیست بلکه اعتراض بر تکبر و سیاستهای دولت آمریکاست.
در این میان روزنامه والاستریت ژورنال معتقد است: توافق هستهای بدست آمد؛ اما تندروهای ایران با انجام یک سری اقدامات، مشغول دفع تلاشها برای ورود ایران به جهان خارج هستند. اصلاحطلبان هر روز بیش از دیروز میدان را که عبارت است از «گشایش جمهوری اسلامی به روی خارج» میبازند.
در این خصوص، «مهدی خلجی» کارشناس مسائل ایران در «موسسه سیاست خاور نزدیک» در واشنگتن معتقد است: این شروع پایان کار است. آنچه که ما هم در داخل و هم در خارج از ایران شاهد آن خواهیم بود؛ یک ایرانی است که سیاستی خصمانهتر را دنبال خواهد کرد.
وال استریت ژورنال در ادامه مینویسد: «سپاه پاسداران» به طرزی مشخص و بارز سطح درگیری مستقیم خود را در جنگ سوریه توسعه داده است. ایران به موازات حضور قوی نظامی در سوریه، ماه پیش یک فروند موشک بالستیک جدید دوربرد هدایت شونده با دقت بالا را آزمایش کرد. داخل ایران هم یک سری اقدامات صورت میگیرد. از جمله این اقدامات یک سری بازداشتهاست که اخیرا اتفاق افتاده است. ماه گذشته یک تاجر آمریکایی- ایرانی به نام «سیامک نمازی» در تهران بازداشت شد. در ماه سپتامبر هم «نزار زکا» تبعه لبنانی و متخصص فناوری اطلاعات بازداشت شد.
وال استریت ژورنال نوشت: این محدویتها، کار نرمش بیشتر در سیاست خارجی و در مذاکرات با قدرتهای جهانی را اگر نگوییم ناممکن، حداقل سختتر خواهد کرد. مقامات ایرانی هیچ امتیاز آشکاری نمیتوانند بدهند. به گفته «اندرو کورتونوف» مدیرکل «شورای امور بینالملل» روسیه که اخیرا دیداری با مقامات ایران داشت، معتقد است« آنها بعد از توافق هستهای نمیخواهند به کسانی که هماکنون خود را آماده بلعیدن یکجای آنها میکنند؛ یک بهانه و برگ برنده به دستشان بدهند.»
ما بیشماریم چیزی حدود 2 هزار نفر!
یک روزنامه زنجیرهای فاش کرد این طیف از مطبوعات با وجود طمطراق فراوان روی دکه، فاقد مخاطب و تیراژ هستند و بسیاری از آنها تیراژی زیر 10 هزار دارند.
روزنامه بهار در سرمقاله خود اذعان کرده که اغلب این نشریات زیر 10هزار تیراژ دارند و البته عمده این تیراژ هم برگشتی (فروش نارفته) است. این روزنامه در اولین روز افتتاح نمایشگاه مطبوعات ادامه میدهد: باورکردنی نیست اما در همین تهران، دفتری 50 متری را میتوان سراغ گرفت که با 6 نفر (درست خواندید 6 نفر!) همزمان چهار روزنامه 12 صفحهای را آماده و شبانه به چاپخانه ارسال و با تیراژهای 1000 (هزار!) تا 2000 (دو هزار!) نسخه به زیور چاپ میآرایند! البته فلسفه وجودی این دکانهای به اصطلاح مطبوعاتی که شأن و جایگاه اهل اصیل رسانه را نیز مخدوش کرده، پول و درآمدهای هنگفت مالی از طریق لابی کردن با برخی مراکز مختلف است که فضای آلوده و بس مفسدهانگیزی را در فضای رسانهای حاکم کردهاند. اینکه همین چسبیدهها در «به اصطلاح روزنامهها»ی فاکتور یک آگهی را دو میلیون صادر و 5/1 میلیون را به مسئول آگهیهای فلان مرکز تقدیم میکنند و 500 هزار تومان هم به جیب جمع محدود دوستانه خودشان ریخته میشود، یک دکان چند نبش با درآمدهای میلیاردی، آن هم در فضای راکد کنونی اقتصادی کشور نیست؟
این گزارش در حالی است که دو هفته پیش سایت اصلاحطلب انتخاب به واسطه یک دعوای داخلی با روزنامه زنجیرهای آرمان فاش کرد تیراژ روزنامه آرمان (وابسته به خانواده هاشمی) زیر 5 هزار نفر میباشد و نیمی از این تیراژ هم برگشتی است! چند سال پیش از این یک نشریه طنز با شمارگان چند صفحه نسخه، همواره مینوشت؛ «تیراژ: زیر یک میلیون»!
این نکته نیز گفتنی است که آشوبطلبان حزبی و رسانهای در سال 88 با ایجاد فضای روانی و زیادنمایی ادعا میکردند «ما بیشماریم» اما در نهایت کار معلوم شد همان گروهکهای ورشکسته همیشگی هستند که خود را پشت مردم پنهان میکنند.
جروزالمپست: نقشآفرینی روسیه دست ایران را در جولان بازتر کرد
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نوشت: حضور روسیه در سوریه که باعث گسترش حضور دردسرساز متحدان این کشور در نزدیکی مرز اسرائیل و تقویت حضور نیروی قدس سپاه، حزبالله و یگانهای نظامی «بشار اسد» در مرز اسرائیل شده، برای تلآویو نامطلوب است.
این روزنامه صهیونیستی نوشت: تا چندی پیش روستای الخضر سوریه در بلندیهای جولان تنها پایگاه حکومت «بشار اسد» در نزدیکی مرز اسرائیل بود اما، در هفتههای گذشته و با شروع پشتیبانی روسیه از سوریه، شمار نیروهای ایران و حزبالله که با گروههای مسلح در حال جنگ هستند و نیز نیروهای حکومت اسد در این بخش مرزی افزایش یافته و روند بازپس گرفتن مواضعی که این حکومت در بلندیهای جولان از دست داده بود، شروع شده است. نیروهای ایرانی و حزبالله مایلند به هر جایی که تحت کنترل حکومت اسد است، به ویژه مناطقی که میتواند برای حملات راکتی، موشکی و بمبگذاری و یا حملات نفوذی به اسرائیل استفاده شود، سرازیر شوند.
جروزالم پست افزود: جنگندههای روسی چنان نزدیک مرز اسرائیل پرواز میکنند که باعث تعجب اسرائیل است، اسرائیلی که در ابتدا فکر میکرد هواپیماهای روسیه در شمال شرق و شمال غرب سوریه مبادرت به حملات هوایی میکنند. همه این موارد به آن معناست که فرماندهی شمال IDF، اطلاعات ارتش و نیروی هوایی باید به فکر تنظیم دوباره آمادگیشان در این جبهه بسیار متشنج باشند.
جروزالم پست به نقل از «یاکوف عامیدور» مشاور سابق امنیت ملی «بنیامین نتانیاهو» نوشت: افزایش شمار روسها در سوریه و سلطه ایران و حزبالله بر مناطق شمال مرز اسرائيل و سوریه ممکن است به زودی واقعیتهای منطقه را تغییر دهد.