kayhan.ir

کد خبر: ۶۰۱۳۷
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۵
علی لاریجانی:

بعید می‌دانم اقتصاد کشور سال آینده هم تکان جدی بخورد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بعید می‌دانم وضع اقتصادی کشور در سال آینده هم تکان جدی بخورد.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، علی لاریجانی در جلسه شورای اداری استان البرز افزود: اگر خیلی تلاش کنیم رشد اقتصادی در سال آینده به 3 درصد می‌رسد و با این رشد هم نمی‌توانیم خیلی از پروژه‌ها را به اتمام رسانده و مشکلاتی مانند بیکاری را برطرف کنیم.
وی گفت: مجلس برای خروج از رکود و دستیابی به توانمندی اقتصادی قوانین خوبی تصویب کرده است که براساس آن به دولت اجازه داده‌ایم طرح‌های عمرانی را براساس کار کارشناسی شده به بخش خصوصی واگذار کند.
لاریجانی گفت: این قانون که با تاخیر به تصویب رسید هنوز بعد از چند سال اجرایی نشده، ما نمی‌دانیم چرا دولت طرح‌های عمرانی که قابلیت واگذاری دارد را به بخش خصوصی واگذار نمی‌کند، به‌عنوان مثال اگر قرار است با اعتبارات فعلی بیمارستانی 20 سال دیگر تکمیل شود چرا به مردم واگذار نمی‌شود.
وی تاکید کرد: ما باید از همه کارها و امکانات و ظرفیت‌ها برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام استفاده کنیم.
وی افزود: رفع مشکلات اقتصادی موجود نیازمند تغییر رویکردها، افزایش مشارکت مردم و همچنین هم‌اندیشی مسئولان به ویژه مجلس و دولت است.
رئيس مجلس شورای اسلامی از فربه بودن دولت به‌عنوان یکی از مهمترین اشکالات اجرایی یاد کرد و گفت: وقتی دولت به این اندازه فربه باشد معلوم است که پولی برای طرح‌های عمرانی باقی نمی‌ماند، متاسفانه ما کشور را گران اداره می‌کنیم و این کار عاقلانه نیست.
لاریجانی تاکید کرد: گران اداره کردن کشور دودش به چشم مردم می‌رود چرا که ما مالیات و عوارض می‌گیریم و خرج دستگاه‌ها و ادارات می‌کنیم.
وی با اشاره به تحریم گفت: همه مشکلات کشور ناشی از تحریم‌ها نبود و سوء مدیریت و اشکالات اجرایی وجود داشت که اگر درست عمل می‌شد این قدر به کشور فشار وارد نمی‌آمد و ما باید به بخش خصوصی کمک کنیم تا رشد کند.
لاریجانی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه حرکت اقتصادی باید به وسیله مردم انجام شود گفت: رسیدن به آبادانی و توسعه به طور قطع بدون حضور و مشارکت مردم و بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست.
وی ادامه داد: اولویت نخست ما در حوزه اقتصادی باید سر پا ماندن واحدهای تولیدی فعلی باشد و اولویت دوم جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی است.
رئيس مجلس شورای اسلامی تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را یکی از نیازهای کشور دانست و افزود: ما در مجلس مصمم هستیم تا در برنامه ششم توسعه این موضوع را به سرانجام برسانیم.
لاریجانی دستیابی به رونق اقتصادی را نیازمند ایجاد شرایط روانی مناسب در جامعه توصیف کرد.
وی افزود: کشور نیازمند به حرکت درآمدن موتور تولید است چرا که با اتکا به نفت نمی‌توان اقتصاد کشور را اداره کرد.