kayhan.ir

کد خبر: ۵۹۴
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۳

زنگنه از 7 غول نفتي غرب براي بازگشت به ايران دعوت کرد

ايران از 7 شرکت نفتي غربي خواسته تا براي توسعه ميادين نفتي و گاز به اين کشور بازگردند.

ايران از 7 شرکت نفتي غربي خواسته تا براي توسعه ميادين نفتي و گاز به اين کشور بازگردند.
به گزارش ايسنا، بيژن زنگنه، وزير نفت اعلام کرد: ايران از شرکت‌هاي توتال فرانسه، رويال داچ‌شل، اني ايتاليا، استان اويل نروژ، بي‌پي بريتانيا و 2 شرکت آمريکايي اکسون موبيل و کونوکو فيليپس براي حضور در پروژه‌هاي نفتي و گازي ايران دعوت کرده است.
ايران داراي چهارمين ذخاير اثبات شده نفتي در جهان است و اين کشور همچنين ذخاير عظيمي از گاز دارد؛ به طوري که حدود 18 درصد از کل ذخاير گاز جهان در ايران قرار دارد.
خبرگزاري رويترز گزارش داده که، سهم ايران از توليد جهاني نفت تا سال 1997 به کمتر از 40 درصد کاهش يافت، سهمي که در دهه 70 ميلادي به 55 درصد هم رسيده بود.
ايران ماه گذشته با 6 قدرت جهان در زمينه برنامه هسته‌اي‌اش به توافق رسيد که بر اساس اين توافق، سال آينده تحريم‌ها در بخش تجارت و سرمايه‌‌گذاري نفت ايران کاهش خواهد يافت.
ايران همچنين مي‌تواند به بخشي از دارايي‌هاي نفتي بلوکه شده خود در ساير کشورها دسترسي پيدا کند.
وزير نفت ايران در نشست اوپک نيز گفت: هيچ محدوديتي براي حضور شرکت‌هاي نفتي آمريکا در صنعت نفت و گاز ايران وجود ندارد.
همچنين يک مقام نفتي ايران گفت: زنگنه با مديران ارشد شرکت‌هاي بزرگ نفتي غربي از جمله اني و شل ديدار داشته است.
وزير نفت ايران همچنين با اشاره به اين که نمي‌تواند جزئيات بيشتري درباره برنامه‌هاي توسعه صنعت و نفت و گاز ايران ارائه دهد، گفت: ما در حال حاضر در حال مذاکره با شرکت‌هاي اروپايي هستيم.
مذاکرات زنگنه با بزرگترين تاجر بنزين جهان
به گزارش مهر، همزمان با بهره‌برداري از طرح بنزين‌سازي پالايشگاه نفت اصفهان، بيژن زنگنه وزير نفت ايران با مديران ويتول سوئيس يکي از بزرگترين شرکت‌هاي پالايشي و توليدکننده بنزين در اروپا و جهان ديدار و گفت‌گو کرده است.
گفت‌وگوهاي مرد اول صنعت نفت ايران با مديران ويتول سوئيس در حالي در وين انجام شده که اين شرکت سوئيسي از اسفند ماه 1388 به دليل فشارهاي اتحاديه اروپا، فروش بنزين به ايران را متوقف کرد.
ويتول سوئيس که از آن به عنوان يکي از بزرگترين تاجران نفت و بنزين جهان ياد مي‌شود تا پيش از افزايش تحريم‌هاي بين‌المللي يکي از شرکت‌هاي خريدار نفت کوره و نفت خام کشور بوده که در کنار خريد طلاي سياه، يکي از فروشندگان بنزين به ايران هم بوده است.
اين شرکت سوئيسي همچنين يکي از شرکت‌‌هايي بود که در طول يک دهه گذشته اقدام به سوآپ نفت خام کشورهاي حاشيه درياي خزر از مسير ايران به بازارهاي جهاني کرده بود که پيش‌بيني مي‌شود در صورت کاهش تحريم‌ها  بار ديگر قراردادي با شرکت ملي نفت ايران براي از سرگيري سوآپ نفت خام امضا کند.
از سوي ديگر پس از توقف سوآپ نفت ايران در دولت دهم، شرکت نيکوي ايران مذاکرات را با شرکت ويتول سوئيس براي صرف‌نظر کردن اين شرکت اروپايي از ايران به دليل تعليق قراردادهاي سوآپ نفت انجام داده بود.