kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۰۹۴
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶
دو کارشناس فرهنگی در گفت وگو با کیهان تأکید کردند

ضرورت ورود جدی‌تر صداوسیما به جنگ نرم

سیدمحمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عباس رافعی کارگردان سینما بر ضرورت جدی‌تر صداوسیما به جنگ نرم تأکید کردند.


سرویس ادب و هنر-

حسینی: صداوسیما باید محافظه کاری را کنار بگذارد
وزیر سابق ارشاد، با تأکید بر مضاعف شدن مسئولیت صداوسیما در جنگ نرم، معتقد است که رسانه ملی باید روحیه محافظه کارانه را کنار بگذارد.
سیدمحمد حسینی دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم در گفت وگو با کیهان، درباره بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مدیران صداوسیما با ایشان گفت: در دیدار رهبری با مدیران سازمان صداوسیما اولویت‌ها و مسائل اساسی کشور بیان شد و علاوه بر آن، راهکار هم مطرح شد که اگر به این رهنمودها به دقت عمل شود، صداوسیما می‌تواند نقش خود به عنوان دانشگاه عمومی را به خوبی ایفا کند و در ارتقای سطح آگاهی مردم و حتی نخبگان جامعه، بیش از پیش سهیم باشد و به گونه‌ای عمل کند که برخی در زمین دشمن بازی نکنند.
وی اظهار داشت: اینکه رسانه ملی قرارگاه مقدم و فعال مقابله با جنگ نرم است، رسالت و مسئولیت مدیران و کارکنان این سازمان را مضاعف می‌کند. یعنی باید جنگ نرم، شیوه‌ها، ابزارها و عواملی که در جنگ نرم به کار گرفته می‌شود، راه‌های مقابله با جنگ نرم، تفاوت‌های جنگ نرم با جنگ سخت و ... که برخی از آنها را رهبری برشمردند به خوبی تبیین شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: برخلاف اینکه برخی جنگ نرم را انکار می‌کنند یا آدرس غلط می‌دهند، دشمن شیوه‌هایی در جنگ نرم دارد که یکی از این شیوه‌ها، بهره‌گیری از عوامل داخلی است. رهبر انقلاب در این دیدار نمونه‌هایی را اشاره کردند که یکی از آنها بحث تحریف تاریخ است؛ عده‌ای می‌خواهند خائنین به ملت در دوران پهلوی را خادم جلوه دهند و اساس انقلاب را زیرسوال ببرند.
این فعال سیاسی و رسانه‌ای ادامه داد: براساس این بیانات رهبری باید روحیه محافظه کاری را کنار گذاشت و از نیروهای معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها و اسلام ناب، در صداوسیما بیشتر استفاده کرد و کسانی که فکر و اندیشه آنها با اعتقادات و باورهای مردم ناسازگار است را کنار زد، چون اندیشه و افکار آنها در آثارشان تجلی پیدا می‌کند. در گذشته نیز در مسائلی چون سبک زندگی، جمعیت، جوانان، ناهنجاری‌های اجتماعی و ... معلوم بوده که آثار آنها با سوگیری‌های نظام مطابقت ندارد. ما نیروهای باورمند و متعهد فراوانی در کشور داریم که می‌توانند به یاری مدیران بیایند. تهیه کنندگانی که نگاهشان صرفا سرگرم کردن مردم نباشد و بتوانند ایده‌های ارزشی را در برنامه‌های مختلف ازجمله برنامه‌های نمایشی ارائه دهند. باید از همه ظرفیت رسانه ملی استفاده شود و طرح مسائل صرفا در برخی میزگردها و گفت وگوها کافی نیست در عین حال که بسیار لازم است.
حسینی، مقایسه را یکی از ابزارهای مقابله با استحاله کشور در جنگ نرم معرفی کرد و گفت: ما گاهی اوقات باید وضع خودمان را با دیگران مقایسه کنیم. در مقایسه است که نسل جوان می‌تواند ارزش‌های انقلاب و دستاورهای آن را درک کند. بطور مثال، مقایسه شود، کشورهایی مثل مصر که وابسته تمام عیار به غرب و آمریکا هستند چقدر پیشرفت داشته‌اند و کشوری مثل ایران که مظهر ایستادگی در مقابل غرب و آمریکاست، چه گام‌های بلندی برداشته است. این گونه مقایسه‌ها می‌تواند به تحلیل درست جامعه و نسل جوان کمک کند. وی ادامه داد: در مواجهه با این حجم انبوه شبهات و سوالات و ابهاماتی که با سرمایه‌گذاری کلان نظام سلطه علیه انقلاب اسلامی درحال انجام است، یکی از مسائل مهمی که صداوسیما وظیفه دارد به آن بپردازد، به چالش کشیدن خود غرب و آمریکاست. غربی‌ها و به ویژه آمریکایی‌ها در زمینه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و حقوق بشری و ... ضعف‌های جدی و اساسی دارند و نخبگان خود آن کشورها هم این ضعف‌ها را مطرح می‌کنند.  حسینی در پایان اظهار داشت: متأسفانه برخی در داخل می‌خواهند ماهیت و چهره آمریکا را بزک کنند. این افراد با آراستن و زیبا جلوه دادن سیمای پلید آمریکا می‌خواهند آن را فرشته نشان دهند و دولتی که عامل ترور و ناامنی و جنگ و عقب ماندگی و تهدید کشورهاست را به عنوان مصلح و منجی معرفی کنند. این هم از مسئولیت‌های صداوسیماست که ماهیت دلدادگان به غرب و آمریکا را به خوبی به جامعه معرفی کند تا بتواند از استحاله‌ای که آنها در پی آن هستند جلوگیری کند.
مقابله با جنگ نرم «مسئله» رسانه ملی شود
تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون تاکید کرد که تبیین جنگ نرم و مقابله با آن ،باید تبدیل به مسئله رسانه ملی شود.
عباس رافعی در گفت وگو با خبرنگار کیهان، با اشاره به سخنان روشنگرانه امام خامنه‌ای در خصوص جنگ نرم در دیدار با مدیران رسانه ملی، گفت: درگذشته علی رغم برخی تولیدات، متاسفانه تقابل با جنگ نرم، مسئله رسانه ملی به نظر نمی‌رسید.
جنگ نرم اهداف و ابعاد شومی دارد که یکی از آن؛ هویت‌زدایی از مردم ایران است.رسانه ملی باید در قالب‌های جذاب، به تبیین درست ماهیت و اهداف جنگ نرم بپردازد تا مردم بدانند تولیدات رسانه‌های بیگانه و معاند فارسی زبان، چرا رایگان و در حجم کلان، رهسپار گیرنده‌ها و خانه‌های خانواده‌های ایرانی می‌شود.
سازنده فیلم «کیمیا و خاک» گفت:سال گذشته فیلمی داشتم  به نام «هویت مجازی» که در بدترین شرایط از شبکه اول سیما پخش شد.احساسم این بود که برخی مدیران فکر می‌کنند برخی از مخاطبان به چنین فیلم‌هایی که به نوعی هشدار نسبت به جنگ نرم و بحث هویت زدایی است، علاقه ندارند. این در حالی است که مخاطبان ما علاقه‌مند هستند و اگر هم به فرض چنین نیست؛ ما باید با تولیدات جذاب این علاقه را برای مخاطب ایجاد کنیم.
سازنده سه فیلم ضد صهیونیستی «تولدی دیگر»، «بیگانگان» و «آوازهای سرزمین من» درباره ماجرای برخوردش با یک جشنواره‌ صهیونیستی هم گفت: شهریور امسال فیلم «فصل فراموشی فریبا» در جشنواره نیویورک به نمایش درآمد. بعد از چند روز،مدیر جشنواره‌‌ای به نام «جاشوارتری» در نامه‌ای از من خواست که نسخه‌ا‌ی از فیلم را برای او ارسال کنم تا در جشنواره به نمایش درآید. من به نام این جشنواره مشکوک شدم. بعد از پرس‌و‌جو فهمیدم که ماهیت جشنواره صهیونیستی است. در نامه‌ای از مدیرجشنواره، نظرش را درباره اشغال فلسطین بدست صهیونیست‌ها پرسیدم اما او به من پاسخی نداد.
رافعی ادامه داد: مدیر جشنواره بدون موافقت من نام فیلمم را در جدول نمایش قرار داد و من هم در پاسخ به این کار غیرحرفه‌ای نامه‌ای برای او نوشتم که در صورت نمایش فیلم،از جشنواره شکایت می‌کنم. تاکید هم کردم که برای اطلاع مردم و هموار شدن مسیر پیگیری حقوقی، اقدام جشنواره را رسانه‌ای می‌کنم.
رافعی گفت: برخی جشنواره‌های خارجی، با اهداف کاملا سیاسی، فیلم‌های ایرانی را می‌پذیرند و جایزه هم به سازندگانشان می‌دهند تا به مخاطبان جهانی سینما اعلام کنند سینماگر ایرانی و در مجموع مردم ایران با صهیونیسم مشکل ندارند و این تنها دولت ایران است که در برابر صهیونیسم موضع گرفته است. وی با نکوهش برخی افراد که تبدیل به مهره‌‌های شبه فرهنگی صهیونیست‌ها شده‌اند گفت: نمونه چنین افرادی محسن مخملباف است که با پول صهیونیست‌ها برای آنها فیلم می‌سازد.به نظر من او و افرادی مانند او دیگر «ایرانی» نیستند.