رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت:
عمل برگشت وازکتومی رایگان شد
رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت از بازگشت عمل وازکتومی به صورت رایگان در سراسر کشور خبر داد.
محمد اسلامی در گفتوگو با فارس، در رابطه با عمل بازگشت وازکتومی برای کسانی که پیش از این عقیم شدهاند، اظهار داشت: این عمل در حال حاضر در سراسر کشور به صورت رایگان انجام میشود.
اسلامی افزود: بیمه خدمات درمانی پیش از این استثناءهایی گذاشته بود که وزارت بهداشت مکاتباتی با این بیمه انجام داد و آنها اعلام کردند که در راستای برنامههای سیاست جمعیتی، این مسئله را عمومی میسازند.
وی با بیان اینکه وزیر بهداشت نیز اعلام کردهاند از محل منابع طرح تحول سلامت، فرانشیز عمل بازگشت وازکتومی برای کسانی که پیش از این عقیم شدهاند، رایگان انجام شود، افزود: در حال حاضر دسترسی برای این مسئله به صورت رایگان در تمام بیمارستانهای دولتی فراهم است و افراد میتوانند از این مزیت بهرهمند شوند.
اسلامی با بیان اینکه این مسئله از سال پیش در کشور اجرایی شده است، گفت: در حال حاضر عددی مبنی بر اینکه تاکنون چند نفر برای عمل بازگشت وازکتومی در کشور اقدام کردهاند، نداریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ بخشنامهای برای انجام وازکتومی در کشور نداریم و برای بستن لولههای زنان (توبکتومی) نیز این عمل به صورت انتخابی انجام نمیشود و اگر کسی درخواست کند، باید شرایط لازم در آن وجود داشته باشد.
به گفته رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت، شرایطی همچون سرطان، داشتن دریچه مصنوعی قلب، سابقه بیماری مزمن ریه، پیوند کلیه، سابقه لخته شدن خون در عروق مغزی و ریه، سابقه جفت سر راهی کامل و ... میتواند منجر به عمل توبکتومی در زنان شود.
وی با تأکید بر اینکه در بخش دولتی هیچگونه عمل وازکتومی انجام نمیشود،تصریح کرد: شرایط وازکتومی در کشور احراز نشده، بنابراین این عمل انجام نمیشود.
اسلامی در رابطه با بودجه 600 میلیارد تومانی وزارت بهداشت گفت: 400 میلیارد تومان این بودجه در حوزه درمانی و 200 میلیارد تومان در حوزه بهداشت مورد استفاده قرار گرفته است که رایگان شدن زایمان طبیعی و ارزان شدن برخی داروهای ناباروری از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه درمانی به شمار میرود.
رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت، بیان داشت: موضوعاتی همچون احیای نوزاد، برگزاری کلاسهای آموزشی زایمان، ازدواج سالم و دوران بارداری، همچنین رشد تکامل اولیه دوره کودکی از جمله مواردی است که 200 میلیارد بودجه وزارت بهداشت در حوزه بهداشت به آن اختصاص داده شده است.