kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۳۶۶
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۳
یک نشریه انگلیسی:

تحریم‌های حقوق بشری و تروریسم مانع تجارت با ایران در دوران پساتحریم است

یک نشریه انگلیسی در گزارشی نوشت: پیامدهای باقی ماندن برخی تحریم‌های کنگره علیه ایران مانعی بزرگ برای ورود گسترده شرکت‌های خارجی به ایران است.


به گزارش فارس، باوجود حس پیش‌بینی داد‌و‌ستد با ایران و بعد از رفع تحریم‌ها علیه این کشور نگرانی‌هایی نیز در این مسیر وجود دارند. هرچند با وجود ایجاد فرصت‌های جدید برای سرمایه گذاری شرکت‌های خارجی در تمامی عرصه‌ها این امر بدون چالش نیست و پیامدهای قانونی وجود تحریم‌ها در جای خود از آن جمله می‌باشند.
به نوشته نشریه انگلیسی «مید» بررسی‌های صورت گرفته نشان دادند که تداوم وجود برخی تحریم‌های آمریکا علیه ایران مشکلاتی را برای شرکت‌های خارجی در مسیر ورود به بازار ایران ایجاد کرده است.
بر این اساس، تنها تحریم‌های اجرا شده علیه ایران و مرتبط با برنامه هسته‌ای این کشور به دنبال توافق وین رفع می‌شوند اما تحریم‌های سال 1995 کنگره آمریکا علیه ایران مرتبط با حقوق بشر و حمایت از تروریست در جای خود باقی خواهند ماند. این بدان مفهوم است که شرکت‌های نفتی، بانک‌ها  و دیگر شرکت‌های آمریکا هنوز از اجرای داد و ستد تجاری با ایران ممنوع هستند. البته در این زمینه استثناء نیز وجود دارند منجمله کارخانه‌های هواپیمایی آمریکا که بعد از روز اجرای برجام و رفع تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای می‌توانند با ایران داد و ستد کنند.
در همین رابطه گفته می‌شود شرکت بوئینگ آمریکا قصد دارد در دهه آینده به میزان 20 میلیارد دلار به ایران هواپیما و قطعات لازم را بفروشد.
نشریه مید در خاتمه نوشت: سرمایه گذاران نگران احتمال بازگشت تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای در صورت نقض توافق وین از سوی ایران هستند و عوارض موجود در باقی ماندن تحریم‌ها لزوم بررسی  و مشاوره دقیق مسیر داد و ستد با ایران را برای شرکت‌ها با وجود تحریم‌ها تقویت می‌کند.
افزایش نیافتن صادرات پس از توافق هسته‌ای
رویترز به نقل از یک منبع آگاه در مورد برنامه‌های‌ ‌مقدماتی کشتی‌های ایران مدعی شد: فروش نفت خام ایران در ماه اکتبر (مهر ماه) در آستانه ثبت کمترین میزان در 7 ماه گذشته قرار دارد و این نشانه‌ای مبنی بر این است که تهران در افزایش صادرات نفت خود حتی پس از توافق هسته‌ای با مشکل روبرو است.
این خبرگزاری انگلیسی در ادامه نوشت: علی‌رغم ارائه تخفیف‌های قیمتی برای تحریک خریداران آسیایی و تلاش ایران برای بدست آوردن دوباره سهم خود از بازار از دست رقیب‌هایی نظیر عربستان، فروش نفت این کشور کمتر شده است.
چین، بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران، کمترین حجم را در حدود یک سال گذشته خریداری کرده است. این کاهش گمانه‌زنی‌ها در مورد افزایش صادرات نفت ایران پس از توافق هسته‌ای را تضعیف می‌کند.
به گفته این منبع مطلع، صادرات نفت ایران به غیراز میعانات گازی در این ماه به حدود 830 هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت که 14 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش دارد و کمترین میزان از ماه مارس گذشته (اسفند ماه) به شمار می‌رود. هند و ژاپن در ماه مارس (اسفند گذشته) هیچ نفتی از ایران وارد نکردند.
بر اساس این گزارش، چین در نظر دارد تا در ماه اکتبر حدود 370 هزار بشکه نفت در روز از ایران وارد کند که حدود 10 هزار بشکه از آمارهای به روز رسانی‌ شده بارگیرهای در ماه سپتامبر (شهریور) کمتر است.
از اینرو، مجموع خرید نفت و میعانات گازی چین از ایران در این ماه به حدود 400 هزار بشکه در روز خواهد رسید که کمترین میزان از اکتبر 2014 به شمار می‌رود که پکن 340 هزار بشکه نفت در روز از ایران خریده بود.
هند، دومین خریدار بزرگ نفت ایران نیز در ماه اکتبر نسبت به ماه پیش 20 درصد کمتر حدود 170 هزار بشکه نفت در روز از ایران وارد خواهد کرد.
در مقابل، ژاپن و کره جنوبی به ترتیب حدود 100 هزار و 80 هزار بشکه نفت در روز نفت از ایران وارد خواهد کرد که به ترتیب افزایش 10 و 20 درصدی را نسبت به ماه سپتامبر نشان می‌دهد.
چهار مشتری آسیایی ایران قرار است که در ماه اکتبر 720 هزار بشکه نفت در روز از این کشور نفت بخرند که 12 درصد نسبت به ماه سپتامبر کمتر است.
این منبع آگاه ادامه داد: ترکیه نیز در این ماه حدود 110 هزار بشکه نفت در روز از ایران وارد خواهد کرد.
توافق هسته‌ای
تهدید موشکی ایران را تقویت می‌کند
به گزارش جام نیوز، هفته نامه آمریکایی دیفنس نیوز در مقاله‌ای به بررسی اثر توافق هسته‌ای بر برنامه موشکی ایران پرداخت و آن را به قضیه دیدن نیمه پر و خالی تشبیه کرد.
این نشریه درباره غیبت هرگونه محدودیتی درباره سامانه‌های حمل کلاهک هسته‌ای (مشخصا موشک‌های بالستیک) در برجام نوشت: « موافقان این توافق معتقدند که بندهای برجام ساخت موشکهایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را توسط ایران محدود می‌کند.»
دیفنس نیوز با اشاره به صحبت‌های ظریف درباره ربط نداشتن برجام به برنامه موشکی ایران به دلیل طراحی نشدن بعنوان سلاح هسته‌ای نوشت: « زبان مهم‌ترین کلید این پازل است. برخی از موشکهای بالستیک مانند «Minuteman» آمریکایی یا «Topol M» روسی بطور خاص برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده اند؛ ولی کلاهک معمولی هم بر روی آنها قرار می‌گیرد. پس آنها موشک‌های حمل کلاهک معمولی هستند!»
این نشریه درباره اینکه «مسئله اقدامات ایران است نه چیزی که حامیان توافق می‌گویند» متذکر می‌شود که تمرکز رئیس جمهور فعلی از سامانه‌های دور برد به کوتاه برد تغییر یافته است. عده‌ای نیز مدعی هستند که موشک‌های ایران بی‌دقت بوده و تهدیدی به حساب نمی‌آیند.
دیفنس نیوز در پایان با اشاره به منابع مالی آزاد شده پیرو رفع تحریم‌ها، درباره خطر روبه افزایش موشکی ایران هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی نوشت: « در پایان نظام تحریم‌ها این تهدید افزایش هم می‌یابد.»
شکست توافق هسته‌ای ایران در کاهش اختلافات
روزنامه وال استریت ژورنال  نیز در مطلبی با عنوان «توافق هسته‌ای ایران در کاهش دادن اختلافات خاورمیانه‌ای شکست خورده است» نوشت: برنامه جدید روسیه برای حضور در سوریه به همراه ایران و ارتش سوریه برای رهبران 200 کشور جهان تا حد زیادی غیرقابل هضم بود و این روند می‌تواند اوباما و متحدان اروپایی اش را به دردسر بیاندازد.
 این روزنامه در این گزارش نوشت: «به نظر می‌رسد روسیه به شدت به دنبال تقویت روابط خود با تهران است تا هر طور شده رژیم اسد در دمشق باقی بماند و این در حالی است که جنگ‌های نیابتی نیز در منطقه شدت گرفته است و عربستان هر طور شده به دنبال از بین بردن نفوذ وسیع ایران در منطقه می‌باشد. عربستان به دنبال این است تا پیش از بهبود اقتصاد ایران، از نفوذ منطقه‌ای ایران کاهش بدهد.»
وال استریت ژورنال در ادامه افزود: «بعد از توافق ماه ژولای باراک اوباما بطور صریح بیان داشت که این توافق می‌تواند پنجره جدید از روابط بهتر بین تهران و غرب را بگشاید و تمامی مقامات غربی اذعان داشتند که این روابط می‌تواند به حل مشکل اوکراین و یمن کمک بزرگی بکند.»
این روزنامه افزود: «مقامات ایران نیز به شدت از مبارزات نظامیان روسیه در سوریه حمایت می‌کنند و ایران خواهان باقی ماندن بشار اسد در سوریه است. بسیاری از تحلیل گران بر این باور بودند که با توافق هسته‌ای ایران، ایران آماده انجام مذاکره بر سر سوریه خواهد که چنین چیزی نشد. از طرفی امید‌ها برای انجام روابط دیپلماتیک بین ریاض و  تهران نیز در سازمان ملل کاملا از بین رفت.»
وال استریت ژورنال در پایان افزود: «با توجه به اتفاق حادثه منا، هیچ برنامه‌ای برای بهبود روابط دیپلماتیک بین عربستان و ایران صورت نگرفت و مقامات ایران، به شدت عربستان را به خاطر وقوع این حادثه محکوم کردند. از طرفی با وجود دیدار‌های پوتین و اوباما در مورد سوریه، بازهم اوباما از حمایت تمام قد پوتین از بشار اسد انتقاد کرد.