kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۱۷۲
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۶

جای خالی یک ائتلاف زمینی ضد داعش(نگاه)

ائتلاف پنج کشور« ایران، روسیه ،چین، عراق و سوریه» برای مبارزه جدی و مؤثر با گروه‌های تروریستی باید به سمت تشکیل یک «نیروی زمینی مشترک» حرکت کند چرا که حملات هوایی به تنهایی قادر به ریشه کنی تروریسم نیست.

محمد امین‌آبادی

چهارشنبه هفته گذشته «8 مهر» پارلمان روسیه به درخواست «پوتین» رئیس‌جمهور این کشور مجوز حضور نظامی ارتش در مأموریت‌های خارجی را صادر کرد. تنها چند ساعت پس از صدور این مجوز بود که ائتلاف دروغین آمریکا از حملات گسترده جنگنده‌های روسی علیه مواضع تروریست‌ها در سوریه خبر داد. پنج شنبه نیز تصاویر مربوط به این حملات در رسانه‌های جهانی پخش شد. کرملین اعلام کرده است که در عملیات علیه تروریست‌ها، با ایران، عراق، حزب‌الله و سوریه هماهنگ است.حملات موثر و کوبنده جنگنده‌های روسی علیه تروریست‌های فعال در سوریه با اجازه دولت دمشق و در چارچوب ائتلاف جدید ضد تروریسم متشکل از چهار کشور ایران، روسیه، عراق و سوریه بعلاوه حزب‌الله لبنان صورت گرفته است. طی پنج روزی که از این حملات می‌گذرد ائتلاف ساختگی ضد داعش تحت رهبری آمریکا، برخی کشورهای اروپایی، عربستان، ترکیه و قطر از این حملات بر ضد تروریست‌های داعش به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند که خود گویای کارآمدی این حملات است.
بر اساس گزارش‌ها وزارت دفاع روسیه از هلی‌برن شماری از تفنگداران دریایی ویژه این کشور به خاک سوریه جهت حمایت از تاسیسات نظامی روسیه در «طرطوس» و پایگاه هوایی در «لاذقیه» خبر داده است. همچنین پایگاه صهیونیستی« دبکا» نیز مدعی شده که دولت چین  به روسیه اعلام کرده جنگنده‌های این کشور به زودی به نبرد علیه داعش در سوریه می‌پیوندند. پیش از این هم گزارش‌هایی منتشر شده بود که چین یکی از بزرگترین ناوهای هواپیمابر خود را به سوریه اعزام کرده است. «دبکا فایل» نوشته است که جنگنده‌های چینی قرار است از روی ناو «لیائونینگ» که اخیرا در سواحل سوریه پهلو گرفته، برخیزند.  دبکا در گزارش پیشین خود نیز اعلام کرده بود که پکن آماده است تا 1000 نفر از نیروهای ویژه خود را نیز برای پشتیبانی از عملیات هوایی، در سوریه مستقر کند. در صورت صحت این گزارش و حضور چین در ائتلاف جدید ضد داعش، تحولی مهم در سطح منطقه غرب آسیا در زمینه ائتلاف‌سازی بر ضد تروریسم شکل خواهد گرفت. رشد اقتصادی چین و واردات گسترده نفت از منطقه  غرب آسیا و افزایش این واردات در سال‌های آینده ضرورت تامین امنیت مسیرهای انرژی را برای چین دو چندان کرده و درست به همین دلیل پکن برای اولین بار تصمیم گرفته است که به منطقه نیرو اعزام کند.
اما نکته بسیار مهمی که در این میان وجود دارد این است که ائتلاف پنج کشور ایران، روسیه، عراق، سوریه و چین – در صورت صحت گزارش ها- برای مبارزه جدی و موثر با گروه‌های تروریستی باید به سمت تشکیل یک«نیروی زمینی مشترک» نیز حرکت کنند، چرا که تنها حملات هوایی قادر به ریشه کنی تروریسم نیست و تشکیل یک نیروی زمینی مشترک این امکان را به ائتلاف پنج گانه خواهد داد که حملات مؤثرتری حتی تا ریشه‌کنی تکفیری‌ها ترتیب دهند.این نیروی زمینی مشترک می‌تواند تحت رهبری یک کشور یا همان کشور مقصدی باشد که عملیات زمینی ضد تروریستی در آن قرار داشته و برای هماهنگی عملیات‌های هوایی و زمینی  نیز می‌توان یک مرکز فرماندهی مشترک در یکی از کشورهای عضو ائتلاف تشکیل داد.
زمانی که آمریکا، ترکیه، عربستان و قطر نیروهای تروریستی را در سوریه  سازماندهی ،آموزش و تسلیح می‌کنند ضرورت تشکیل این ائتلاف زمینی بیش از پیش احساس می‌ شود. هم اکنون هزاران تروریست از بیش از 100 کشور جهان در سوریه و عراق حضور دارند و مبارزه جدی و موثر با این تروریست‌های به شدت مسلح و سازماندهی شده که تحت حمایت گسترده برخی از دولت‌های غربی و عربی و همچنین رژیم صهیونیستی قرار دارند، تنها با حملات هوایی امکان پذیر نیست. از سوی دیگر دولت‌های عراق و سوریه با حضور گسترده تروریست‌ها لااقل به این زودی‌ها قادر به ریشه‌کنی تکفیری‌ها نخواهند بود و این مسئله ضرورت تشکیل این نیروی زمینی مشترک از 5 کشور را که همگی از ارتش‌های بسیار ورزیده و کارآزموده‌ای برخوردارند، دو چندان کرده است.
 بر خلاف محور غربی، عربی و عبری که به دنبال آموزش و تسلیح تروریست‌ها هستند مشروعیت این ائتلاف براساس درخواست و اراده دولت‌های قانونی و مشروع کشورهای عضو ائتلاف خواهد بود و بنا به درخواست دولت‌ها و با هماهنگی آنها نیروی زمینی این ائتلاف به مداخله اقدام خواهد کرد.