آیتالله موحدیکرمانی:
فاجعه منا بالاتر از آن است که با تسلیت و عذرخواهی حل شود
خطیب نماز جمعه تهران خطاب به مسئولان آلسعود گفت: شما نه تنها باید این مسئولیت را بپذیرید بلکه باید بدانید دنیا منتظر پاسخ شفاف شماست، با تسلیت گفتن و عذرخواهی و احضار کاردار موضوع فاجعه منا حل نمیشود، مسئله بالاتر از اینهاست.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله محمدعلی موحدیکرمانی در خطبههای نماز جمعه تهران با تسلیت فاجعه خونبار منا، اظهار داشت: فاجعه منا ننگی بر دامان آلسعود نشاند که به سادگی پاک نمیشود. حاجیان جانباخته در فاجعه منا تحقیقاً پاک شدند و به دیدار پروردگار شتافتند.
وی با انتقاد شدید از کوتاهی و مسامحه مسئولان آلسعود نسبت به میهمانان خانه خدا، خطاب به مسئولان آلسعود، گفت: شما تصور میکنید وقتی پیکرهای این جانباختگان به کشورهایشان برگردد، مردم آن کشور درباره شما چه قضاوتی میکنند؟! حاجیان میهمانان شما بودند و از خودشان اختیاری نداشتند، هر کجا شرطه شما میگفت آنجا میرفتند، این شرطهها انسانهای بسیار خشن، بیادب و تند هستند و به روحانیون جسارت و اهانت میکنند.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: مسئولان آلسعود باید بدانند که نه تنها در قبال فاجعه منا مسئول هستند بلکه بدانید دنیا منتظر پاسخ شما درباره علت واقعه فاجعه مناست، موضوع فاجعه منا با تسلیت، عذرخواهی، احضار کاردار، تشییع و ترجیع حجاج حل نمیشود، مسئله بالاتر از اینهاست.
آیتالله موحدیکرمانی ادامه داد: عربستان میگوید به مجروحان رسیدگی میکنم و جنازهها را به کشورهایشان برمیگردانم، عجب! هنر میکنید! بازگرداندن پیکرهای جانباختگان به کشورهایشان یکصدم کار هم نیست، پذیرش مسئولیت هم یکصدم نیست، مسئله اصلی این است که باید کشورهای اسلامی از بین خودشان نمایندگانی انتخاب و آنان بروند تحقیق کنند و کمیته حقیقتیاب تشکیل شود تا مشخص شود که به چه علتی راه را بستهاند، آیا بستن راه کار عقلانی است؟!
وی همچنین یادآور شد: صدای نالههای حجاج پس از فاجعه منا از «العطش» بلند بود، حجاج به یاد عطش ابیعبدالله(ع) «یاحسین» میگفتند، حجاج پس از بازگشت از مکه میگفتند شرطهها مقابل ما روی ماشین بودند و ما را تماشا میکردند ولی به ما کمک نمیکردند و حتی آب هم دست ما نمیدادند، از آب هم مضایقه کردند.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: گفته میشود بسیاری از جانباختگان به خاطر عطش جانشان را از دست دادند، آیا برای عربستان مقدور نبود که به حجاج آب بدهد؛ موضوع فاجعه منا به این سادگیها خاتمه نمییابد و باید مسئولان آلسعود به سؤالات فراوان در این زمینه پاسخ دهند، خیال نکنند با بازگرداندن جنازهها به کشورهایشان مسئله خاتمه مییابد.
آیتالله موحدیکرمانی اضافه کرد: حجاج و شاهدان عینی میگفتند حتی زخمیها را همراه با جنازهها به کانتینرها میریختند، موضوع فاجعه منا باید از ریشه حل شود، اولاً باید عاملین این جنایت شناسایی شوند که چه کسانی بودند، باید عاملین این جنایت در محاکم صالحه مجازات شوند، مهمتر از همه این است که برای مدیریت حج باید فکری شود، نمیشود جمعیت عظیمی وارد عربستان شوند و مسئولان آلسعود این گونه با حجاج برخورد کنند.
وی با بیان اینکه باید مدیریت حج تغییر کند، تأکید کرد: حکام سعودی ثابت کردند که لیاقت ندارند، هر سال شاهد این ضایعات در رمی جمرات هستیم، هر سال عدهای در رمی جمرات جان میدهند، آیا مسئولان آلسعود نمیتوانند موسم حج را مدیریت کنند و تدابیر لازم را در این زمینه بیندیشند؟ اگر نمیتوانید از سایر کشورهای اسلامی مشورت بگیرید.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: آماری دادند که 4700 نفر از حجاج در فاجعه منا جان باختند، از ایران حدود 470 نفر ایرانی جان خود را در فاجعه منا از دست دادند؛ تمام مسائل و فجایع موسم حج نه از دید کشورهای اسلامی پنهان است و نه از دید ایران، مسئولان آل سعود از هشدار رهبر معظم انقلاب بترسند.
آیتالله موحدیکرمانی در ادامه سخنانش متذکر شد: ایران اسلامی با مسئولان آل سعود مدارا میکند اما مراقب باشید گرفتار غضب نشوید، بیایید با مسلمانان سر صفا پیدا کنید، دل به آمریکا و اسرائیل خوش نکنید، این برای شما ننگ است، پیوندتان را با امت اسلام قوی کنید و دل به آمریکا خوش نکنید.
وی همچنین خطاب به مسئولان آل سعود، گفت: دست از حمله به یمن بردارید، تا کی میخواهید مظلومانه یمن را بکشید، چقدر میخواهید زنان و کودکان یمن را به خاک و خون بکشید، تا کی باید مردم مظلوم یمن بمباران شما را تحمل کنند؟! کجای حمله به یمن اسلامی وجود دارد؟ حمله کردن به محفل عروسی در یمن چه توجیهی دارد؟ کجای این حملات اسلامی است؟ از خدا بترسید و بدانید خدا در کمین ظالم است.
امام جمعه موقت تهران همچنین خطاب به رئیسجمهور آمریکا، تأکید کرد: دست اوباما و کشورش به خون بیگناهان آلوده است، ما به این آمریکای جنایتکار دست نمیدهیم، دست دادن با آمریکا به معنای خوب بودن رابطه ما با این کشور است در حالی که رابطه ما با آمریکای ظالم اصلاً خوب نیست.
آیتالله موحدیکرمانی در ادامه سخنانش یادآور شد: آمریکا دشمن شماره یک اسلام است و تا زمانی که این گونه با اسلام دشمنی میکند ما هم با تمام وجود دشمن آمریکا هستیم.
وی با بیان اینکه توافق ایران با 5+1 درباره موضوع هستهای هیچ ربطی به موضوع رابطه با آمریکا ندارد، تصریح کرد: بیزاری ما از دشمنان دین جزو پایههای اصلی دین ماست، توافق جای خودش، توافق مراحل خودش را طی میکند ولی این مسئله ربطی به ایجاد رابطه با آمریکا ندارد، آمریکا بداند مردم ما جنایات این کشور را فراموش نکرده و نخواهند کرد. هنوز ملت ایران شعار «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو خون جوانان ما میچکد از چنگ تو» را فراموش نکردند.
امام جمعه موقت تهران در پایان خاطرنشان کرد: آمریکا طی 36 سال گذشته حتی یک بار هم به خاطر جنایاتش علیه ملت ایران و یا سایر ملتهای دنیا عذرخواهی نکرده است این به معنای آن است که موضع آمریکا همان موضع زور و ظلم و ستم و تغییری نکرده است بنابراین ما به دزد و قاتل دست نمیدهیم و نمیگوییم مرسی.
فرمانده ناجا: ناجا با تمام توان و قدرت
پاسدار ارزشهای انقلاب و حقوق مردم است
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران به آغاز هفته ناجا پرداخت و گفت: هفته ناجا با شعار اقتدار پلیس، همدلی و همزبانی و امنیت و آرامش کار خود را شروع خواهد کرد.
وی به همدلی و همزبانی بین ناجا و مردم و ناجا و مسئولان پرداخت و گفت: نتیجه آن امنیت و آرامش است.
عالیترین مقام انتظامی کشور به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره و ابراز داشت: ایشان امنیت را واقعی، ملموس و بسیار گسترده میدانند و به مثابه چتری میدانند که باید در بر افراد جامعه و حتی مخالفان نیز افراشته باشد؛ همچنین فلسفه وجودی نیروی عظیم انتظامی را برقراری نظم برای استقرار آسایش و آرامش میدانند و برای توسعه امنیت نیروی انتظامی را نیازمند همکاری مردم میدانند.
سردار اشتری به نظم و امنیت پرداخت و افزود: پایدارترین شاخصه نظم و امنیت زمانی محقق میشود که این مهم با باورسازی صحیح در بین آحاد جامعه درونی شده باشد.
وی به دیگر وظایف نیروی انتظامی پرداخت و بیان داشت: حفاظت از 8 هزار و 700 کیلومتر مرز آبی و خاکی، اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی، تأمین نظم و امنیت جادهها در 220 هزار کیلومتر، نظارت بر اماکن، همکاری با اینترپل و وزارتخانهها و انجام امور اقدامی و مردمیاری از جمله این موارد است.
سردار اشتری ابراز داشت: مبارزه با قاچاق، مواد مخدر و منکرات و فساد؛ همچنین پیشگیری اجتماعی از وقوع جرم، کشف جرایم و دستگیریها از جمله وظایف نیروی انتظامی است که فرزندان غیور و خدوم ناجا در سازمان نیروی انتظامی برای انجام آن تلاش میکنند.
فرمانده نیروی انتظامی به برخی اقدامات کلان و کارکردهای محوری ناجا در یک سال اخیر پرداخت و گفت: تلاش برای تبدیل ناجا به سازمانی متدین و انقلابی که حاصل زحمات همه فرماندهان گذشته تاکنون است از جمله این اقدامات است.
وی به کشف و استرداد اموال مسروقه به ارزش هزار و 952 میلیارد تومان اشاره و بیان داشت: 762 میلیارد تومان کالا و ارز قاچاق نیز در این مدت(یکسال گذشته) کشف و توقیف شده است.
سردار اشتری به ارائه خدمات مشاورهای به 398 هزار نفر پرداخت و گفت: در مراکز مشاورهای کلانتریها به واسطه ارائه خدمات مشاورهای بیش از 75 درصد پروندهها به مصالحه منجر شده است.
عالیترین مقام انتظامی کشور اظهار داشت: کارشناسان مشاوره نیروی انتظامی در سراسر کشور در 85 هزار مدرسه، مسجد و کانون فرهنگی، آموزشهای لازم را به خانوادهها و دانشآموزان ارائه دادهاند. وی تصریح کرد: پاسخگویی به 780 هزار تماس، شکایت، انتقاد و تقدیر مردم از ناجا در سامانه نظارتی 197 و جلب رضایتمندی بیش از 66 درصد مردم در دریافت خدمات اجتماعی - انتظامی طبق آخرین نظرسنجیها از دیگر موارد موجود در کارنامه ناجا است.
سردار اشتری به تشکیل قرارگاه اربعین پرداخت و اشاره داشت: ساماندهی جهت خدمترسانی به زائران اربعین حسینی از جمله دیگر کارکردهای ناجا است.
فرمانده نیروی انتظامی با توجه به افزایش فعالیتهای پلیس از نهادهای مذکور، فرهنگی و همچنین مردم درخواست کرد که در گسترش امر به معروف و نهی از منکر همکاری کنند.
وی بیان داشت: از تمام سازمانهای مذکور در عرصه نظم و امنیت به دلیل مسئولیت قانونی خود مثل مبارزه با مواد مخدر، امر ترافیک و حوزه حجاب و عفاف برای ایجاد امنیتی پایدار درخواست میکنم که همه با هم با توجه به شعار سال که همدلی و همزبانی است عمل کنند.
سردار اشتری از خانوادهها درخواست کرد برای ترویج ارزشهای مکتبی و ملی نقش خود را حفظ کنند و از مردم نیز خواست با بسیج عمومی برای مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب به ارزشهای اخلاقی اقدام کنند.