kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۰۴۴
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
مقام ارشد آمریکایی:

تحریم‌ها با عدم تمدید مجوز تعلیق به راحتی قابل بازگشت است

یک مقام ارشد آمریکایی تاکید کرد که رئیس‌جمهور این کشور قادر خواهد بود پس از اجرای توافق هسته‌ای، با عدم تمدید مجوز تعلیق تحریم‌های ایران، این محدودیت‌ها را به سادگی بازگرداند.


یک مقام ارشد آمریکایی در کنفرانس تلفنی با خبرنگاران گفت: رئیس‌جمهور آمریکا قادر خواهد بود پس از اجرای توافق هسته‌ای، با عدم تمدید مجوز تعلیق تحریم‌های ایران، این محدودیت‌ها را به سادگی بازگرداند.
وی افزود: ما در اولین گام با استفاده از اختیار رئیس‌جمهور برای تعلیق قوانین اجرایی تحریم‌ها را رفع می‌کنیم.
این مقام آمریکایی در ادامه گفت: این بدان معنی است که اصل قانون باقی می‌ماند؛ روشن است که رئیس‌جمهور امکان لغو قانون را ندارد. این امر نیازمند اقدام کنگره است که در آینده رخ خواهد داد.
وی تصریح کرد: ما آن تحریم‌ها را بسته به مفاد مربوطه، برای دوره‌های 120 تا 180 روزه رفع می‌کنیم و این (رفع تحریم‌) به صورت مداوم تجدید می‌شود.
به گزارش فارس، مقام ارشد آمریکایی افزود: تا وقتی این رفع تحریم‌ها پابرجاست، شرکت‌ها قادر به تجارت با ایران خواهند بود.
وی در ادامه گفت: براساس برجام، دولت آمریکا پس از هشت سال برای لغو قوانین مربوطه در کنگره، وارد عمل خواهد شد و تنها آن زمان است که دیگر نیازی به تمدید دوره‌ای مجوز رفع تحریم‌ها وجود نخواهد داشت.
این مقام آمریکایی تصریح کرد: این سوءبرداشت شایع شده است که انگار زمانی که روز اجرای توافق فرارسید، یک کیف پر از پول به تهران می‌رسد و آن‌ها ناگهان تمام این پول را در اختیار خواهند داشت. واقعا فکر می‌کنم این برداشتی نادرست از چیزی باشد که واقعا رخ می‌دهد.
وی افزود: سود حاصل از رفع تحریم‌ها یک شبه حاصل نمی‌شود.
مقام ارشد آمریکایی  تاکید کرد: دستورات اجرایی مربوط به رفع تحریم‌ها تا زمانی که ایران تعهدات خود در برجام را اجرایی نکند، عملی نخواهند شد.
گری سیک: بازگشت آنی تحریم‌ها
 عنصر خلاق توافق است
«گری سیک» کارشناس برجسته آمریکایی در مقاله‌ای در مجله «فارن افرز» نوشت: باید از تیم آمریکایی برای انعقاد چنین توافق کاملی که ایران را به شدت محدود می‌کند تقدیر شود.
سیک افزود: در دوره اولیه 15 ساله توافق، محدودیت‌های فوق العاده‌ای در مورد فعالیت هسته‌ای ایران -از معادن اورانیوم تا تاسیسات تولید سانتریفیوژ و از ساختار راکتورهای هسته‌ای تا تاسیسات غنی‌سازی و از حجم ذخیره اورانیوم غنی شده تا سطح غنی سازی- به اجرا در می‌آید.
وی در ادامه نوشت: در تاریخ 47 ساله معاهده منع گسترش هسته‌ای (ان پی تی) هیچ کشوری نبوده است که به صورت داوطلبانه چنین دخالت‌هایی را در فعالیت‌های هسته‌ای اش پذیرفته باشد.
این کارشناس آمریکایی تاکید کرد: یک عنصر خلاق در توافق مواد مربوط به اقدام محکم و ناگهانی (snap back) است که فعال‌سازی دوباره تحریم‌ها به وسیله سازمان ملل را در صورت تخطی از شرایط به همراه دارد.
سیک تصریح کرد: این توافق کانال نظارتی را برای تجارت ایران در زمینه مواد مربوط به استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای و مقررات نظارت فنی را به همراه دارد که تاکنون به وسیله هیچ یک از کشورهای دیگر عضو ان پی تی به اجرا در نیامده است.
توافق هسته‌ای، رفتار منطقه‌ای ایران را تغییر نمی‌دهد
اندیشکده «مطالعات امنیتی» رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت: بسیاری از کارشناسان بر این باورند که توافق هسته‌ای موجب نشده است که ایران رویکردهای سیاسی و عقیدتی خود را تغییر دهد.
ایران حمایت از عوامل نیابتی اش را در منطقه ادامه می‌دهد و سعی می‌کند نفوذ خود در خاورمیانه را گسترش داده و با نفوذ آمریکا و غرب در منطقه مخالفت کند. ایران همچنین خصومت شدیدش را نیز با اسرائیل ادامه خواهد داد.
از دید کلان، ایران موجودیتی در حال گسترش است که حوزه نفوذ خود را در منطقه بیشتر می‌کند.
اقدامات مستقل آمریکا برای توقف حمایت ایران از متحدانش به ویژه حزب‌الله لبنان باید پی‌در پی صورت گیرد.
هاآرتص: توافق هسته‌ای ایران
 به تامین امنیت اسرائیل کمک می‌کند
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی نوشت: می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که توافق هسته‌ای مشکل برنامه هسته‌ای ایران را حل کرده و نه حمایت آن از حماس و حزب‌الله را.
در ادامه گزارش آمده است: در نهایت، توافق هسته‌ای بیش از خطر، فرصت در اختیار اسرائیل قرار داده است.
فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: هرگونه امتیاز حاصل از توافق هسته‌ای ماه‌ها طول می‌کشد ‌تا جامه عمل به خود بپوشاند بنابراین اقتصاد ایران کماکان در حالت رکود باقی می‌ماند.
در ادامه گزارش آمده است: کارشناسان اقتصادی معتقدند حتی با آزادی سرمایه‌های مسدود شده ایران که انتظار می‌رود بیش از 100 میلیارد دلار باشد، کمک کمی به اقتصاد این کشور می‌شود.
راستی آزمایی انطباق تهران با برجام
در حال اجراست
به گزارش تسنیم، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با «فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه آلمان گفت: کار توافق با ایران تمام شده نیست و از بسیاری جهات، این کار تازه شروع شده است. کری افزود: در نیویورک با ظریف دیدار خواهم کرد.
خبرگزاری اسپاتنیک نیز در گزارشی نوشت: «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان پس از دیدار با جان کری وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران تصریح کرد: راستی آزمایی انطباق تهران با برجام هم اکنون در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری‌ها، وزیر امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای بامداد امروز (سه‌شنبه) عازم نیویورک شدند و قرار است نشست وزرای خارجه ایران و ۶ کشور ششم مهر ماه (۲۸ سپتامبر) در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شود.