آغاز اجرای جمعآوری و تصفیه فاضلاب کاشمر
عملیات اجرایی طرح بزرگ جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهر کاشمر طی مراسمی باحضور وزیر نیرو بطور رسمی آغاز شد.
فرماندار کاشمر میزان سرمایهگذاری برای این طرح را بر اساس برآورد سال 1391 معادل هزار و 80 میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: طرح توسط بخش خصوصی و به روش بیع متقابل اجرا میشود.
مهدی فروزان همچنین مدت زمان اجرای طرح را سه تا پنج سال عنوان کرد و افزود: جمعیت تحت پوشش طرح جمعآوری و تصفیه فاضلاب در افق 1415 برای شهر کاشمر حدود 143 هزار نفر است.
وی گفت: در اجرای طرح فاضلاب کاشمر 322 کیلومتر شبکه جمعآوری اجرا میشود.
فرماندار کاشمر هدف این طرح را نیز ارتقا سطح بهداشت عمومی، جلوگیری از ورود آبهای آلوده به منابع زیرزمینی و محیط زیست، افزایش بهرهوری، بازچرخانی، استفاده مجدد از پساب، ایجاد اشتغال، توسعه و گسترش فرهنگ ارزشگذاری به آب برشمرد.
وی همچنین افزود: آورده سرمایهگذار طرح در قبال تحویل پساب تامین میشود.
هم اینک 420 هزار نفر از جمعیت شش میلیون نفری خراسان رضوی تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند. بر این اساس شبکه فاضلاب در شهرهای سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و گلبهار در دست اجرا است و50 درصد جمعیت این شهرها تحت پوشش خدمات فاضلاب هستند. شبکه فاضلاب در شهرهای تربت جام، تایباد، گناباد، قوچان، طرقبه شاندیز نیز در دست اجرا است.
همچنین وزیر نیرو در این سفر طرح هوشمندسازی کنتور چاه برقی کشاورزی را در فیضآباد شهرستان مهولات مورد بهرهبرداری قرار داد. هزینه هوشمندسازی هر چاه آب کشاورزی 45 میلیون ریال است که با نصب کنتورهای هوشمند به میزان 850 میلیون مترمکعب در برداشت آب از سفرههای زیرزمینی خراسان رضوی صرفهجویی میشود.