سندی دیگر در تایید ناکارآمدی نظارت در بهزیستی
مدیر بهزیستی البرز: بستن معلولان با زنجیر برای من اثبات شد
مدیر بهزیستی استان البرز با اشاره به این که بستن معلولان با زنجیر برای من ثابت شده است، گفت: حکمی مبنی بر پلمب مرکز متخلف از سوی دادستانی به ما ابلاغ نشده است!
سرویس اجتماعی-
افروز بهرامی در جمع خبرنگاران گفت: بهزیستی براساس رویکردی که دارد، سالانه از مراکز تحت پوشش خود ارزیابی به عمل میآورد و همچنین ماهانه نیز کارشناسان تخصصی ما از واحد بازرسی و حراست از مراکز تحت پوشش بازدید میکنند.
وی گفت: براساس گزارشاتی که کارشناسان از مرکز نگهداری معلولان آفرینش به ما ارائه کردهاند، مشخص شد که در این مرکز تعداد مراقبین و پرستارها به اندازه کافی نیست و همچنین از لحاظ تغذیه و بهداشت نیز انحرافاتی با استانداردهای بهزیستی دارد. بر همین اساس بلافاصله اخطار اول را به مرکز آفرینش دادیم و به فاصله ۱۵ روز دومین اخطار نیز به آنها داده شد و ضربالاجل ۱۵ روزه برای استانداردسازی تغذیه و بهداشت صادر شد که در غیر این صورت اعلام کردیم مرکز تعطیل میشود.
وی گفت: در بازدیدی که شخصاً از مرکز داشتم، آثار جراحت مختصری بر روی دست و پای بچههای معلول دیدم که این موضوع را از مدیر مرکز جویا شدم که آیا معلولان با فیکساتورهایی بسته میشوند که مسئول مرکز بستن معلولان را انکار کرد و از مادریارها و پرستارهای مجموعه سوالهایی پرسیدم که آنها صحبتهای ضد و نقیضی داشتند.به گفته وی بعد از چند روز از مراجعه به مرکز، مادریارها فیلمی از بستن با زنجیر معلولان و شکنجه آنها تهیه و برای من ارسال کردند که بلافاصله بعد از دیدن فیلم به مرکز مراجعه و دیدم بچهها همان معلولانی هستند که در فیلم بود و مرکز همان مرکز است، به طوری که در این فیلم چند معلول با زنجیر بسته شده بودند، به همین دلیل بستن معلولان با زنجیر برای من محرز شد و بلافاصله مرکز پلمب و طی ۴۸ ساعت ۱۳۰ معلول نگهداری شده در مرکز آفرینش به مرکزی دیگر به نام آراد منتقل شدند.
مدیرکل بهزیستی استان البرز با اشاره به اینکه وجود سگ و آزارهای دیگر هیچ وقت ثابت نشد، گفت: پرونده تخلف این مرکز را به بهزیستی کشور فرستادیم و قرار شد در کمیسیون ویژه دقیقتر بررسی شود اما در این کمیسیون شکنجهای ناشی از بستن با زنجیر معلولان، اثبات نشد!!
وی در مورد دریافت شهریه اضافی از خانواده معلولین نیز گفت: این موضوع نیز برای ما ثابت شد و تخلف مدیر در این رابطه هممحرز است.
وی در مورد ابلاغ حکم دادستانی در مورد پلمب مرکز اظهار داشت: دادستانی براساس گزارش ما صحبت کرده و بازدیدی از مرکز انجام نشده و هنوز حکمی نیز مربوط به پلمب این مرکز توسط دادستانی به ما ابلاغ نشده است.
شایان ذکر است بهزیستی براساس قانون صدور موافقت اصولی برای تاسیس مراکز خیریه و حمایتی خصوصی از جمله مراکز درمان و بازتوانی معتادین، خانه سلامت دختران و زنان، مراکز توانبخشی و درمان بیماران روانی مزمن، نگهداری شبانهروزی کودکان بیسرپرست و خیابانی، ارائه خدمات به دختران و زنان آسیبدیده اجتماعی، ارائه خدمات به مددجویان و نیازمندان بیبضاعت، ارائه خدمات مشاوره، نگهداری معلولین، حرفهآموزی معلولین، توانبخشی و نگهداری سالمندان، خدمات مشاوره ژنتیک، انجمنها و موسسات غیردولتی و خیریه و مجتمعهای مراکز خدمات بهزیستی را عهدهدار است.
پیش از این کارشناسان در گفتوگو با کیهان برونسپاری وظایف حاکمیت به متقاضیان، با تحقیق و تفحص محدود و نظارت حداقلی به علت کوچکی سازمان بهزیستی و پاسخگو نبودن مدیران این سازمان به نهادهای مرجع همچون مجلس شورای اسلامی را عامل بروز ناهنجاریهای مختلف در مهدهای کودک، مراکز نگهداری از ایتام و معلولان عنوان کرده بودند.
سازمان بهزیستی مجموعهای متشکل از 16 بنیاد پیش از انقلاب است که زیر نظر فرح پهلوی فعالیت میکردند. پس از انقلاب علاوه بر تجمیع این مراکز مجموعهای از وظایف در حوزه اختیارات وزارت بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و کمیته امداد امام خمینی به سازمان کوچک و فاقد بازوهای نظارتی حاکمیتی بهزیستی واگذار شد که همین موضوع منجر به بروز اشکالات بسیاری در مهدهای کودک، مراکز نگهداری از ایتام و توانبخشیها و خانههای سالمندان شده است.بنا به نظر متخصصین، تقسیم وظایف بهزیستی به عنوان یک نهاد شکستخورده و ضعیف در حوزه «آسیبهای اجتماعی»، میان وزارتخانههای تخصصی بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و کمیته امداد بهترین راهکار عملیاتی برای حل مشکلات روزافزون در حوزههای متنوع واگذار شده به بهزیستی است.
گفتنی است پیش از این قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان نیز با انتقاد از حضور «شورای سالمندان» در بهزیستی و قطع ارتباط آن با بدنه آموزش عالی علوم پزشکی و مراکز توانبخشی معلولان گفته بود: تصمیم ۱۴ سال پیش مجلس شورای اسلامی مبنی بر جداسازی سازمان بهزیستی از بدنه وزارت بهداشت اشتباه بود.