بارگيري سکوي فاز 18 پارسجنوبي آغاز شد
بارگيري سکوي فاز 18 پارسجنوبي روز پنجشنبه با حضور مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس در يارد خرمشهر IOEC آغاز شد.
بارگيري سکوي فاز 18 پارسجنوبي روز پنجشنبه با حضور مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس در يارد خرمشهر IOEC آغاز شد.
به گزارش خبرگزاريها عمليات ساخت عرشه اصلي فاز 18 پارسجنوبي از فروردين سال 89 با استفاده از توانمندي پيمانکاران داخلي احداث شده و در دريا نصب ميشود.
عرشه اصلي فاز 18 پارسجنوبي داراي چهار طبقه در مجموع به مساحت چهار هزار متر مربع است.
اين عرشه پس از بارگيري، در مدت دو هفته مهاربندي و سپس در مدت 10 روز حمل و بر روي جاکت چهارپايه خود نصب خواهد شد و پيشبيني ميشود در 5 ماه آينده قابل بهرهبرداري باشد.
اين سکو پس از بارگيري بر روي بارج تکميل ميشود.
معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي نفت ايران گفت: 500 ميليون فوت مکعب گاز با راهاندازي فاز 18 پارس جنوبي به ظرفيت توليدگاز ايران در دريا اضافه ميشود.
«رکنالدين جوادي» در بازديد از بارگيري سکوي فاز 18 پارسجنوبي در يارد تاسيسات دريايي خرمشهر گفت: فازهاي 17 و 18 پارسجنوبي در بخش خشکي و دريايي در نيمه اول سال آينده به بهرهبرداري ميرسد.
وي اظهار داشت: تمام فازهاي پارسجنوبي به غير از فاز 11 که مرتبط با پروژه LNG (گاز مايع) است واگذار شده و فاز جديدي تعريف نشده است و با توجه به امکانات مناسب شرکت مهندسي تاسيسات دريايي خرمشهر اميدواريم بخش دريايي فاز 11 نيز به اين شرکت واگذار شود.
وي تصريح کرد: در اين شرکت، تعدادي سکو در حال ساخت است که شامل سه سکوي فاز 12 و سه سکوي فاز 19 پارسجنوبي بوده و کارهاي مهمي از آنها انجام گرفته است.
جوادي همچنين تصريح کرد: ساخت عرشهها از لحاظ فني در سطح کيفيت بينالمللي قرار دارد و اما در سطح قيمت تمام شده نيز بايد به سمت استانداردهاي بينالمللي گام برداريم و حرکت کنيم.
وي از ساخت سکوهاي 12-19 و 20 پارسجنوبي خبر داد.
هدف از طرح توسعه نهايي فاز 17 و 18 پارسجنوبي توليد روزانه 50 ميليون متر مکعب گاز طبيعي، 80 هزار بشکه ميعانات گازي، 400 تن گوگرد، سالانه بيش از يک ميليون تن گاز مايع و يک ميليون تن اتان براي تامين خوراک پتروشيميها است.
ساخت سومين پايه سکوي
فاز 13 پارس جنوبي
مدير بخش فراساحل فاز 13 پارسجنوبي گفت: با تلاش متخصصان داخلي مراحل ساخت پايه سکو (جکت) سوم بخش دريايي اين طرح به پايان رسيده است و اين سازه به زودي از بوشهر بارگيري و به سمت محل استقرار در آبهاي خليجفارس ارسال ميشود.
به گزارش ايرنا، سيدمجيد هدايتي افزود: اين پايه به وزن يک هزار و 970 تن و با ارتفاع 70 متر از جزيره صدرا در بوشهر بارگيري شده و به زودي با انجام مراحل حمل توسط شناور مهديس در موقعيت سوم حفاري و توليد گاز در اين بلوک دريايي نصب و راهاندازي خواهد شد.
وي اضافه کرد: با برنامهريزيهاي انجام شده اين سازه پس از زمان حمل دريايي در 25 روز آينده در موقعيت بعدي فاز 13 که يکي ديگر از سکوهاي اصلي است نصب ميشود و آماده استقرار سومين دکل حفاري براي حفاريهاي چاههاي توسعهاي اين بخش از ميدان مشترک خواهد بود.
هدايتي گفت: سطح کيفي اجراي اين سازه دريايي مبتني بر دانش طراحي و مهندسي کارشناسان و متخصصان داخلي کشورمان توسط شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) در بوشهر ساخته شده است.
بخش دريايي فاز 13 پارس جنوبي هماکنون در دو موقعيت حفاري در حال اجراي عمليات در سکوهاي اصلي و اقماري است.
اين پروژه گازي پارس جنوبي به ظرفيت توليد روزانه دو ميليارد استاندارد فوت مکعب گاز و انبوهي از مشتقات گازي توسط کنسرسيومي از شرکتهاي ايراني در دست اجراست.