دبیر انجمن برنج :
اختلاط برنج داخلی و خارجی کمتر شده است
دبیر انجمن برنج کشور گفت: تولیدکنندگان برای جلوگیری از اختلاط برنج داخلی و خارجی، محصول خود را به تجار خوشنام میفروشند و این امر موجب کمتر شدن مخلوط کردن شده است.
جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج کشور در گفتوگو با فارس در مورد اختلاط برنجهای ایرانی و خارجی توسط برخی سودجویان گفت: خوشبختانه پس از انتشار بیانیه سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در این مورد و نقش نظارتی سازمان حمایت این موج آرامتر شده است.وی افزود: پس از مطرح شدن اختلاط برنج ایرانی و خارجی، یک عده از آب گلآلود ماهی گرفتند و بیان کردند که بجای خرید برنج مخلوط با هزینه زیاد، برنج خارجی بخریم.علیزاده شایق تصریح کرد: بنابراین مطرح کردن اختلاط برنج توسط متخلفان و سودجویان در نهایت در حال زیان رساندن به تولیدکنندگان داخلی بود که تولیدکنندگان هم با اقدامی به موقع جلوی این سودجوییها را گرفتند.وی افزود: در حال حاضر تولیدکنندگان و کشاورزان در فروش محصولشان به تجار وسواس به خرج میدهند به طوری که محصولشان را فقط به تجار خوشنامی که دارای اعتبار هستند میفروشند تا به این ترتیب مطمئن باشند که برنج عرضه شده به مردم در نهایت با برنج وارداتی مخلوط نمیشود و با این کار امکان اختلاط به حداقل ممکن میرسد.علیزاده با بیان اینکه به کمک سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و با برخوردهای قانونی این سازمان با متقلبان، مخلوط کردن برنج ایرانی و خارجی تا حدود زیادی در یک هفته اخیر کمرنگ شده است، گفت: قیمت جهانی برنجهای صادراتی کشورهای مختلف از جمله هند، پاکستان، تایلند، ویتنام، اروگوئه و... در یک سال اخیر کاهش یافته است. دبیر انجمن برنج کشور اظهار داشت: بنابراین پایین آمدن قیمت برنج وارداتی به کشور و بالا بودن برنج کیفی تولید داخل زمینه سودجویی برخی متخلفان را فراهم کرده و عدهای اقدام به مخلوط کردن این دو برنج و فروش آن به قیمت بیشتر برای کسب سود بیشتر کردهاند.
علیزاده به مردم توصیه کرد که حتما در صورت اقدام به خرید به فروشندههای خوشنام و مورد تایید مراجعه کنید و افزود: سازمان حمایت اعلام کرده که در صورت مشاهده هرگونه تخلفی با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
دبیر انجمن برنج کشور بیان داشت: البته مخلوط کردن برنج کیفی ایرانی فقط منحصر به مخلوط کردن با برنج خارجی نمیشود بلکه در مواردی هم دیده شده که برخی سودجویان ارقام پرمحصول برنج داخلی را که دارای عطر نیست با برنجهای کیفی ایرانی و معطر مخلوط میکنند.
علیزاده توضیح داد: هماکنون ارقام پرمحصولی از برنج تولید میشود که بسیار با کیفیت است اما عطر برنجهای سابق را ندارد.