رئیس کمیته هستهای مجلس:
اگر برجام داوطلبانه است چرا با عدم اجرای یک ماده پرونده به شورای امنیت میرود؟
رئیس کمیته هستهای مجلس گفت: برخی در دولت میگویند اجرای مفاد برجام داوطلبانه است. پس چرا در همین متن تاکید شده هر کشور عضو توافق اگر متن برجام را رعایت نکند، پروندهاش به شورای امنیت کشیده میشود؟
ابراهیم کارخانهای دیروز در برنامه رادیو گفتوگو با تاکید بر این که هر نوع قراردادی که بین ایران و سایر کشورها تعهد ایجاد کند، باید بر اساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی به تصویب مجلس برسد، گفت: متن توافقنامه وین یا همان برجام مصداق بارز توافقنامهای است که تعهدات گستردهای بین ایران و چندین دولت در سطح بینالمللی ایجاد کرده است، حال نام آن را هرچه میخواهیم، بگذاریم.
عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام با بیان این که طبق توافق برجام اگر هر کدام از اعضا متن توافق را نقض کنند، باید به شورای امنیت سازمان ملل پاسخگو باشند، تصریح کرد: برخی در دولت میگویند که اجرای مفاد برجام داوطلبانه است. اگر این چنین است پس در صورتی که مادهای از این متن را اجرا نکنیم، نباید مشکلی پیش بیاید، پس چرا در همین متن تاکید شده که هر کشور عضو توافق اگر متن برجام را رعایت نکند، پروندهاش به شورای امنیت کشیده میشود؟
رئیس کمیته هستهای مجلس به سخنان مقام معظم رهبری در جمع اعضای خبرگان رهبری اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری به صراحت گفتند که نباید مجلس، از فرایند بررسی برجام کنار گذاشته شود و باید در فرایند بررسی آن نقش داشته باشد، این در حالی بود که برخی پیش از این اعتقاد داشتند، لازم نیست این متن در مجلس تصویب شود.
کارخانهای با بیان این که عدهای میخواهند جمعبندی مذاکرات به همین شکل کنونی اجرا شود، خاطرنشان کرد: آنها از این موضوع نگران هستند که برجام در مجلس بررسی شود و ممکن است که در مجلس تصویب نشود و نمایندگان پیشنهادات دیگری را مطرح کنند.
وی در پایان اضافه کرد: برخی معتقد هستند اگر این متن در مجلس تصویب شود، برای کشور تعهداتی ایجاد میکند و اگر تصویب نشود، الزامآور نیست، این در حالی است که در متن برجام تصریح شده است هرنوع عدم پایبندی کشوری به متون برجام تخلف است و پرونده آن کشور به شورای امنیت سازمان ملل کشیده میشود.