با حضور روحانی و آتامبایف انجام شد
امضای ٨ یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاری میان ایران و قرقیزستان
روز گذشته با حضور رؤسای جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان در مجموعه سعدآباد ٨ یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاری بین مقامات و مسئولان بلندپایه دو کشور به امضا رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور روز گذشته در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد از «آلماس بیگ آتامبایف» رئیسجمهور قرقیزستان استقبال کرد.
رئیسجمهوری قرقیزستان، به دعوت رسمی حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، شامگاه جمعه در صدر هیئتی بلندپایه وارد تهران شد.
در ادامه مذاکرات خصوصی رؤسای جمهوری دو کشور بلافاصله پس از مراسم رسمی استقبال، برگزار شد.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران و «آلماس بیگ آتامبایف» رئیسجمهوری قرقیزستان در این دیدار خصوصی که بلافاصله پس از مراسم استقبال رسمی آغاز شد، اهمیت گسترش بیش از پیش مناسبات و همکاریهای تهران بیشکک را مورد تأکید قرار داده و بر شناسایی و فعال کردن ظرفیتهای دو کشور در عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در راستای تعمیق و تحکیم روابط تأکید کردند.
امضای ٨ یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاری
در ادامه حجتالاسلام حسن روحانی و «آلماس بیگ آتامبایف» رؤسای جمهوری ایران و قرقیزستان پس از دیدار خصوصی و مذاکرات هیئتهای عالیرتبه ایران و قرقیزستان، در مراسم امضای اسناد میان مقامات دو کشور حضور یافتند.
در این مراسم و در حضور رؤسای جمهور ایران و قرقیزستان ٨ یادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاری به امضای مقامات و مسئولان بلندپایه دو کشور رسید.
یادداشت تفاهم همکاری در زمینه کشاورزی، موافقتنامه انتقال محکومان، برنامه همکاری وزارتخانههای امور خارجه، رسانهای، انرژی، حمل و نقل هوایی، همکاری اتاقهای بازرگانی و همکاریهای کنسولی، ٨ سند همکاری است که به امضای وزرا و مسئولان ایران و قرقیزستان رسید.
نشست خبری مشترک
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با آلماسبیگ آتامبایف رئیسجمهوری قرقیزستان، گفت: در موضوع برجام ما با شرایطی مواجه هستیم که میتوانیم با کشورهای جهان و بهویژه با کشورهای منطقه همکاریهای گستردهتری از لحاظ اقتصادی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای بسیار مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور ایران و قرقیزستان وجود دارد، افزود: در زمینه نیازمندیهای این کشور در جادههای مواصلاتی و راهآهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی اجرای این پروژهها را در کشور قرقیزستان داریم و این کشور برای تجارت و اقتصاد خودش نیازمند این است که به آبهای آزاد جنوب ایران متصل شود که بندرهای جنوب کشور ما از جمله چابهار و بندرعباس و سایر بندرها قادرند کشورهای آسیای مرکزی و از جمله قرقیزستان را به آبهای آزاد بینالمللی متصل کنند.
روحانی اضافه کرد: از لحاظ مسائل بینالمللی و منطقهای همکاریهای بسیار خوبی بین دو کشور وجود دارد. با توجه به رویکرد استقلالطلبانه دولت جدید قرقیزستان، بسته شدن پایگاه ماناس قرقیزستان به روی آمریکاییها، افکار بسیار نزدیکی در مسائل بینالمللی و منطقهای بین دو دولت ایجاد میکند و میتوانیم همکاریهایمان را افزایش دهیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه رئیسجمهور قرقیزستان در این مذاکرات اظهار کرد که تلاش میکند ایران عضو دائم سازمان شانگهای باشد، افزود: رئیسجمهور قرقیزستان گفت که همه مواردی که در این زمینه بوده برطرف شده و سایر اعضاء هم این تمایل را دارند و مسلما عضویت ایران در سازمان شانگهای با توجه به شرایط امنیتی که امروز در منطقه شاهد هستیم، میتواند به نفع دو طرف باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تصمیم گرفتیم در فکر تدوین یک برنامه ۱۰ ساله برای روابط دو کشور باشیم و در این برنامه ۱۰ ساله بتوانیم همه ظرفیتهایی که برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد را مدنظر قرار دهیم و اجرای چنین برنامهای با ارادهای که امروز وجود دارد به نفع مشترک دو کشور و دو ملت خواهد بود.
همچنین آلماس بیگ آتامبایف رئیسجمهوری قرقیزستان در نشست خبری مشترک با حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان، با بیان اینکه بین دو کشور ایران و قرقیزستان هیچ اختلاف و تضادی وجود ندارد، گفت: همانطور که رئیسجمهور محترم ایران به درستی گفتند، ما مذاکرات خیلی خوبی امروز داشتیم و در همه مسائل به تفاهم رسیدیم که این نشان از این دارد که آینده خوبی پیش روی ماست. ما مفصلا مسئله اجرای طرح راهآهن از چین به قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و ایران را بررسی کردیم. تصمیم گرفتیم که افتتاح خط هوایی قرقیزستان - ایران را مورد بررسی قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما از تمایل ایران برای اینکه وضعیتش را در سازمان همکاری شانگهای بالا ببرد و عضو دائم آن شود نیز حمایت میکنیم و مطمئن هستیم این امر به بالا رفتن توان اقتصادی و زیرساختی این سازمان کمک خواهد کرد. ما توافق کردیم که برنامه همکاری ۱۰ ساله برای همکاریهایمان تهیه کنیم، البته این لازم است که موید آن نیز چند سندی است که امروز در اینجا امضاء شد.