kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۳۲۳
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۴

رونمایی از 4 داروی بیماران ام.اس و هپاتیت ساخت کشور

با حضور معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چهار داروی ویژه بیماران ام.اس و هپاتیت C در کرمانشاه رونمایی شد.


به گزارش ایرنا از کرمانشاه، مراسم رونمایی از داروی «سوبایوویر»، «میلو بایوکس»،‌«سایتوبایو ویر» و «فامبایوکس» در کارخانه باختر بیوشیمی انجام شد. قرار است این داروها هفته آینده وارد بازار کشور شوند و پزشکان می‌توانند برای بیماران ام.اس در نسخه‌های خود از این داروها تجویز کنند. براساس این گزارش، داروی «سوبایوویر» با نام تجاری «سوفوسبو ویر» از دسته داروهای ضد ویروس است که در درمان هپاتیت «سی» کاربرد دارد این دارو می‌تواند به عنوان مکملی برای سایر داروهای ضد ویروس باشد.
براساس اعلام مدیر شرکت باختر بیوشیمی، هر عدد قرص سوبایوویر در حالی که در کشورهای خارجی حدود یک هزار دلار است اما نوع تولیدی آن در کرمانشاه به رقم 500 هزار ریال کاهش یافته است.
«میلو بایوکس» داروی دیگری است که با نام تجاری «دی میتل فومارات» روانه بازار خواهد شد. این دارو از دسته داروهای تنظیم کننده سیستم ایمنی بدن است و بیشتر کاربرد آن در درمان بیماری ام.اس است و همچنین داروی «سایتوبایوویر» با نام تجاری «والگانسایکلوویر» و از دسته داروهای ضدویروس سیستمیک است. این دارو در درمان عفونت‌های شبکه چشم در بیماران مبتلا به ویروس اچ.ای.وی (ایدز)کاربرد دارد. چهارمین دارویی که در کارخانه باختر بیوشیمی کرمانشاه از آن رونمایی شد «فامبایوکس» با نام تجاری «فامپریدین» است. این دارو می‌تواند به بهبود راه رفتن در افراد بالای 18 سال و مبتلا به بیماری «ام.اس» کمک کند.
هر عدد قرص فامبایوکس در خارج از کشور حدود 130 یورو قیمت دارد ولی با راه‌اندازی خط تولید آن در کرمانشاه، بیماران ام.اس می‌توانند آن رابه قیمت هر عدد 30 هزار ریال خریداری کنند.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و داروی کشور با اشاره به وجود بازار گسترده دارویی در عراق اظهار کرد: مسئولان استان و وزارت بهداشت باید نسبت به حضور موثر و صادرات داروها به کشور عراق متمرکز شوند.
رسول دیناروند افزود: یکی از ضعف‌های بزرگ داروسازان کشورمان در بازاریابی و مارکتینگ است.
وی تولید داروهای ویژه بیماران ام.اس را خبر خوبی برای خانواده‌هایی که این بیماران را دارند، دانست و گفت: امروز حدود 30 هزار بیمار مبتلا به ام.اس در کشور از درمان‌های روتین و متعارف بهره‌گیری می‌کنند.
دیناروند افزود: 80 درصد از بیماران ام.اس کشور از داروهای رایگان تولید داخل استفاده می‌کنند و وزارت بهداشت نیز 95 درصد از هزینه‌های تامین داروها را پرداخت می‌کند و بیماران فقط پنج درصد از هزینه‌ها را متقبل می‌شوند.