رئیس سازمان امور اراضی کشور
تغییر کاربری زمین مهمترین تهدیدکشاورزی است
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: تغییر کاربری اراضی مهمترین تهدید بخش کشاورزی به شمار میرود و در پنج دهه گذشته کاربری افزون بر یک میلیون هکتار زمینهای زراعی تغییر یافته و از گردونه تولید خارج شدهاند.
به گزارش ایرنا از گرگان، قباد افشار در نشستی با مدیران جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه سطح زمینهای کشاورزی کوچک شده است، اظهار داشت: در این مدت سطح زمینهای کشاورزی در کشور از میانگین 9 هکتار به ازای هر بهرهبردار به 2/5-3 هکتار کاهش یافته است.
وی افزود: سودجویی و سرریز شدن مشکلات دیگر دستگاهها به جهاد کشاورزی در خصوص تغییر کاربری زمینهای کشاورزی از دیگر مشکلاتی است که امروز 22 استان با آن دست به گریبان هستند. افشار حفاظت از اراضی را از راهکارهای مقابله با تغییر کاربری و خرد شدن آن دانست و افزود: اگر حفاظت اراضی با برنامه و صحیح انجام شود، توسعه پایدار تولید از بین نخواهد رفت.
افشار با بیان اینکه تخریب اراضی کشاورزی مساوی با تخریب اراضی ملی محسوب میشود، اضافه کرد: اکنون تخریب اراضی کشاورزی به حدی است که در برخی از استانها نمیتوان، آن را مهار کرد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور از ابلاغ آییننامه تجمبع زمینهای کشاورزی در آینده نزدیک برای اجرا به استانها خبر داد و گفت: آییننامه طرح مزبور در دولت بوده و به زودی برای اجرا ابلاغ میشود. وی همچنین گفت: باید برای کسانی که خانه دوم بهویژه ویلا در اراضی کشاورزی و فاقد مجوز احداث کنند، عوارض سنگین وضع و دریافت شود.
به گفته افشار اکنون در مازندران حدود دو میلیون واحد مسکونی وجود دارد که 950 هزار واحد آن نیاز استان است و بقیه خانه دوم محسوب میشود، از این تعداد نیز 500 هزار واحد ویلا است که حدود 20 هزار میلیارد ریال سرمایه را به صورت راکد نگه داشته است. وی اضافه کرد: قانون اخذ مالیات از زمینهای کشاورزی که بایر نگه داشته میشود، به زودی برای اجرا ابلاغ خواهد شد.