kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۰۰۷
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۸
اژه‌ای خبر داد

کشف تلفن همراه و 30 سکه طلا از مهدی هاشمی در اوین

سخنگوی قوه قضائیه گفت: هفته گذشته در بازرسی صورت گرفته از بند 7 و 8 زندان اوین، از مهدی هاشمی یک گوشی تلفن همراه با سیم‌کارت و ۳۰ قطعه سکه طلا کشف شد!

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه‌قضائیه در هشتاد و چهارمین نشست خبری با خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان باهنر و رجایی و هفته دولت با بیان اینکه قوه قضائیه آمادگی کامل دارد تا به دولت کمک کند گفت: ما بارها اعلام کرده‌ایم که آمادگی داریم برای تحقق اقتصاد مقاومتی همچنین در جهت ارتقاء امنیت سرمایه‌گذاری در داخل، مبارزه با موانع تولید، اصلاح سیستم بانکی برای سهولت مصرف کنندگان واقعی، مبارزه جدی‌تر با هر نوع جرائم اقتصادی یا غیراقتصادی، حمایت از تولید و فعالیت‌های سالم اقتصادی، مقابله با قاچاق کالا و رانت و همچنین اصلاح مقررات و اجرا، دولت را کمک و همراهی کنیم.
معاون اول دستگاه قضا با اشاره به پرونده دو تن از متهمین جاسوسی برای غرب گفت: این دو نفر بازداشت شدند و دادگاه و محاکمه آنها برگزار شد که هر کدام به ده سال حبس محکوم شدند.
اژه‌ای همچنین در خصوص مجرمین فتنه 88 اظهار داشت: یکی از این متهمین که فراری بود و به صورت غیابی محکوم شده بود در داخل کشور شناسایی و بازداشت شد و پرونده وی در حال رسیدگی است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد بازرسی از بند مهدی هاشمی و کشف وسائل غیرمجاز از وی گفت: طبق ضوابط زندان هر از گاهی بازرسی‌هایی صورت می‌گیرد که در هفته گذشته از بند 7 و 8 طبق گزارش واصله، بازرسی صورت گرفته و از وی گوشی همراه و سیم کارت و تعدادی سکه و نیم سکه در حدود 30 قطعه کشف شده بود.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص قتل وکیلی در شهریور 93 در شیراز گفت: ضاربان این وکیل که وی را به ضرب گلوله به قتل رسانده بودند امسال همگی از ضارب تا کسی که اسلحه را تهیه کرده و معاونت در قتل داشته دستگیر شدند و آخرین نفر آنها در 2 شهریور ماه بازداشت شد؛ لذا پرونده آنها کامل شده و در حال رسیدگی است.
محسنی اژه‌ای همچنین در خصوص متخلفین جرائم رایانه‌ای و فضای مجازی گفت: تعدادی با اسم مستعار در فضای مجازی اقدام به اعمال مجرمانه می‌کردند، فساد و فحشا را ترویج می‌دادند و توهین به مقدسات داشتند که این تعداد نیز شناسایی و بازداشت شدند و در جریان دادگاه، هر کدام از آنها به 18 ماه تا 12 سال حبس محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص تخلف انجام شده در سازمان آب و فاضلاب شهرستان ساوجبلاغ گفت: مأمور این اداره که توانسته بود مقدار قابل توجهی وجه نقد از مشتریان به صورت غیرقانونی اخذ کند شناسایی و بازداشت شد و پرونده وی در حال رسیدگی است.
وی همچنین در واکنش به خبر منتشر شده در برخی سایت‌های بعضاً وابسته به ضدانقلاب در خصوص بازداشت معاونت حفاظت اطلاعات قوه قضائیه با نام احمدی گفت: این خبر کذب محض است؛ فردی متخلف در یکی از استان‌های غربی کشور خود را منتسب به معاونت حفاظت اطلاعات قوه قضائیه دانسته بود که این فرد شناسایی و دستگیر شد که البته نام این فرد احمدی نیست.
محسنی اژه‌ای افزود: پرونده وکیلی که با عنوان مطالعه پرونده موکلش مخفیانه اقدام به جعل سند کرده بود تحت تعقیب است.
معاون اول دستگاه قضا با ابراز تأسف از ساخت‌وسازهای انجام شده در اطراف گردنه حیران گفت: متأسفانه این ساخت و سازها از سال 82 آغاز شده و این سوال باقی است که مسئولین ذیربط در این 12 سال چه اقداماتی در جهت جلوگیری از این اعمال انجام داده‌اند؟
وی ادامه داد: این منطقه حدود 2 هزار هکتار است که هزار هکتار آن در اختیار اداره منابع طبیعی است و هزار هکتار دیگر آن جزء مستثنائات است که البته در همین قسمت‌های مستثنی نیز حق انجام هر کار و هرگونه ساخت‌و‌سازی را ندارند.
اژه‌ای تصریح کرد: قریب به اتفاق این ساخت‌وسازها با مجوز انجام شده و باید دید کسانی که این مجوزها را صادر کرده‌اند صلاحیت صدور مجوز را داشته‌اند یا خیر؟ برخی ادعا دارند کسانی که مجوز صادر کرده‌اند حق این کار را نداشته‌اند حال باید پرسید آیا با این افراد به عنوان تخلف اداری برخورد شده یا خیر.
وی گفت: مجوزهای صادر شده در چهار دسته داخل طرح هادی، خارج از طرح، مجوزهای براساس مقررات و مجوزهای بر خلاف مقررات دسته بندی می‌شوند که در مجوزهای صادر شده امضاهایی از سوی نمایندگان بنیاد مسکن، استانداری، راه و شهرسازی و حتی وزارت جهاد کشاورزی استان دیده می‌شود که مشخصاً در بخش‌های طرح هادی کسانی که مجوز صادر کرده‌اند نباید این کار را انجام می‌دادند و این اقدام غیرمجاز است و مسئولین ذیربط موظف به جلوگیری بوده‌اند همچنین باید گفت؛ در منطقه حیران به غیر از تعداد معدودی، موارد موجود دارای جواز هستند که البته به این مجوزها خدشه وارد است.
معاون اول دستگاه قضا اظهار داشت: پرونده دکل گم شده در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادگاه است.
وی همچنین در خصوص پرونده شهید خلیلی گفت: این پرونده از جنبه شخصی با گذشت خانواده شهید خلیلی تمام شده اما جنبه عمومی آن هنوز تمام نشده است.
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد ممنوع‌التصویر بودن رئیس جمهور اصلاحات و محدودیت قانونی رسانه‌ها اظهار داشت: دستور در حد اخبار و تصویر است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اظهارات رئیس جمهور در خصوص احراز صلاحیت‌ها و عدم احراز صلاحیت‌ها گفت: من نشنیده‌ام که رئیس جمهور به صراحت گفته باشد ما چیزی به عنوان عدم احراز صلاحیت نداریم، بارها عرض کرده‌ام که التزام به قانون به نفع کشور و همه است و گاهی افراد قانون را از جانب خودشان تفسیر می‌کنند که تفسیر شخصی است.
این مقام ارشد قوه قضائیه شورای نگهبان را یکی از نهادهای مفید و مؤثر در نظام عنوان و تصریح کرد: وظایف شورای نگهبان روشن است؛ هم نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری و مجلس دارد و هم در خصوص قوانین وظیفه دارد که اگر مصوبه‌ای خلاف قانون و شرع باشد تذکر دهد.
وی افزود: در خصوص نظارت هم که تفسیر شده و شورای نگهبان نظارتش استصوابی است و در همه مراحل و بخش‌های انتخابات می‌تواند نظر دهد.
این مقام ارشد قوه قضاییه شورای نگهبان را جزو نهادهایی دانست که امتحان خود را در طول 30 و چند سال عمر انقلاب پس داده است و در این خصوص اظهار داشت: در زمان امام خمینی(ره) کسانی که علیه اصل نهاد شورای نگهبان و وظایف آن حرفی می‌زدند امام با محکمی با آنها برخورد می‌کرد.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص رد مال و جزای مادی مهدی هاشمی گفت: در خصوص این موضوع دادسرا تصمیم می‌گیرد و حکم را اجرا می‌کند.