kayhan.ir

کد خبر: ۵۳۷۴۵
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۵
اهل قلم:

ممیزی احترام به مخاطب و هنرمند است

در پی تاکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب درخصوص اعمال ممیزی در حوزه آثار فرهنگی در دیدار با اعضای هیئت دولت، دو شاعر و نویسنده بر ضرورت توجه به سخنان معظم‌له اشاره نمودند.


محمد میرکیانی- نویسنده- در گفت‌وگو با کیهان با بیان اینکه تولید فکر و محصولات فرهنگی، اساسا سرچشمه اندیشه و پاکی است، گفت: در همه جای دنیا، مخاطب در خواندن یک داستان، دیدن یک نمایش و... به دنبال بهره انسانی، خوب درک کردن، خوب ارتباط برقرار کردن با انسان‌هاست!
صاحب مجموعه «قصه ما همین بود» افزود: محصولات فرهنگی کمک می‌کنند، زندگی بهتری به ارمغان آید و زندگی بهتر نیز در دوری از آلودگی‌ها و پلیدی‌ها حاصل می‌شود.
اگر قرار است محصول فرهنگی چنین جایگاهی یابد، باید هدف پالایش قرار گیرد. پالایش نه به معنای دگرگونی در ساختار! خیر! بلکه کمک به صاحب اثر در تشخیص محتوای درست است! زیرا گاه هنرمند تحت تاثیر ساختار، در محتوا دچار خطا می‌شود.
عضو انجمن قلم تاکید کرد: از این روست که ممیزی هم کمک به خالق اثر و هنرمند است و هم به مخاطب!
میرکیانی «رهاسازی واژه‌ها» را آفتی بزرگ دانست و گفت: متاسفانه برخی از هنرمندان برای جذابیت، درباره همه‌چیز، همه پدیده‌ها و همه مفاهیم بی‌حد و مرز حرف می‌زنند. این آفت، بویژه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان عوارض خطرناکی دارد.
کودک و نوجوان با خواندن یک رمان، قرار است دید جدید و گسترده‌ای به زندگی یابد. این اتفاق آیا، با خواندن یک اثر بی‌ارزش و دچار رهاشدگی واژه‌ها، رخ می‌دهد؟ آیا مخاطب کودک و نوجوان می‌تواند ادب را بیاموزد، احترام به جامعه را بپذیرد و...؟
میرکیانی ممیزی و سانسور را دو امر جداگانه دانست و گفت: سانسور یعنی قلع و قمع اما آنچه در جامعه دینی اعمال می‌شود و باید با قوت اعمال گردد  ممیزی به معنای تشخیص خوب و بد است.
اما، عباس براتی‌پور- شاعر- نیز در گفت‌وگو  با کیهان ضمن تاکید بر ضرورت توجه دستگاه فرهنگی کشور نسبت به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب تاکید نمود: ممیزی لازمه سلامت فضای فرهنگی جامعه است.
صاحب کتاب «بهت نگاه» افزود: ممیزی رافع اشتباهات هنرمند است و احترام به مخاطبی است که باید از فکر و محصول فرهنگی سالم بهره گیرد.
مسئول جلسات شعر حوزه هنری افزود: آثار فرهنگی مانند کتاب، برای آیندگان بجا می‌ماند. ممکن است شاعری یا نویسنده‌ای خطایی مرتکب شده باشد که در طول زمان متوجه آن اشتباه شود. ممیزی اما امکان رفع آن مشکل را مهیا می‌کند و از رنج و حسرت آینده هنرمند جلوگیری می‌کند.