مالهکشی عملکرد استعمار از سوی پیادهنظام آشوب نیابتی(خبر ویژه)
عضو گروهک مجمع محققین میگوید دوره استعمار و تجاوز و غارت تمام شده و نباید در روابط، پروندههای گذشته را روی میز گذاشت.
محمدتقی فاضل میبدی ضمن مقالهای در روزنامه آرمان نوشت: در دنیای امروز، بساط استثمار برچیده شده و تجاوز، فتح و غارت مربوط به دوران گذشته است. امروز سیاست خارجی دولتها براساس احترام متقابل شکل میگیرد؛ زیرا دهکده جهانی از مدتها پیش شکل گرفته و ارتباط در این دهکده ضروری است. تا حد ممکن نباید با هیچ کشوری روابط دیپلماسی را قطع کرد. نظام اقتصادی، سیستم بانکداری و روابط فرهنگی بهگونهای درهم تنیده شده که جلوی قطع روابط را میگیرد به ویژه کشورهای بزرگ و قطب صنعتی که ایران از گذشته با آنها مبادلات فرهنگی و اقتصادی داشته است.
وی میافزاید: انگلستان قرن 21 کاملاً متفاوت از انگلستان قرنهای گذشته است و دوران دخالتهایی که این کشور در گذشته در ایران داشته به پایان رسیده است. اکنون کشورهای مستقل و آزاد جهان اجازه نمیدهند هیچ کشوری به شکل استثماری گذشته در امور ملتها دخالت کند. نباید گذشتهها را روی میز گذاشت اما باید هوشمندانه وارد میدان سیاست شد و منافع ملی را در این روابط در اولویت قرار داد.
هرچند که میبدی این تحلیل را برای سفر وزیر خارجه انگلیس نوشته اما جملات آغازین وی، فراتر از موضوع انگلیس است و موضوع استعمار و استثمار و تعدی را پیش میکشد که شامل همه مستکبران و زیادهخواهان عالم میشود. با این وصف سزاوار پرسش است که آیا میتوان مانند کبک سر خود را زیر برف کرد و انواع تعدیها و جنگافروزیهای مثلث آمریکا، انگلیس و اسرائیل را در همین 10-15 سال اخیر در چهار گوشه منطقه غرب آسیا از افغانستان و عراق تا سوریه و لبنان و مصر و لیبی و سپس بحرین و یمن و برخی کشورهای آفریقایی- و حتی اوکراین و گرجستان و...- ندید؟ آیا بهطور مشخص میشود کمترین آبرویی برای رژیم انگلیس در این زمینهها قائل بود؟ و آیا در همین دهکده جهانی ادعایی آقای میبدی، استعمارگران دیرپا، میلیونها انسان و منافع و امنیت ملی آنان را به خاک و خون نکشیدند و نابود نکردند؟ آنچه در اینباره مهمتر است اینکه فقط سخن از گذشته سیاه آمریکا و انگلیس در جنایت و تعدی نیست بلکه همین روند استعمارگری و تعدی اکنون نیز نو به نو تداوم دارد؛ از جنگافروزی تا تحریمهای ظالمانه و عملیات تروریستی (از جمله علیه برنامه هستهای کشورمان که در سخنان جان ساورز رئیس وقت MI6 انگلیس عنوان شد.)
اما به جای طول و تفصیل درباره سخنان آقای میبدی، میتوان یک جمله گفت و گذشت تا معلوم گردد وی چرا دنبال سفید کردن پرونده سیاه استعمارگران است و آن اینکه؛ گروهک متبوع فاضل میبدی و برخی اعضای آن، در فتنه آمریکایی- انگلیسی 1388 به عنوان پیاده نظام در نقشه سرویسهای جاسوسی MI6، CIA و موساد عمل میکردند. کسی از شعبان بیمخهای مدرن توقع ندارد بد آمریکا یا انگلیس و اسرائیل را بگویند، توقع دارد؟!