تحلیلگر انگلیسی:
شنود و دستکاری الکترونیک در دستور کار سفارت انگلیس در تهران است
تحلیلگر انگلیسی تاکید کرد که شنود و دستکاری الکترونیک در دستور کار سفارت انگلیس در تهران است.
«رودنی شکسپیر» تحلیلگر انگلیسی درباره بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در تهران گفت: دنیا خیلی سریع پیش میرود و حرکتش هم علیه انگلیس، آمریکا، صهیونیستها و عربستان سعودی است. محور شرارت که شامل این چهار کشور است، از تحولات دنیا عقبمانده است.
شکسپیردر گفت وگو با سایت خبری مشرق افزود: اکنون سیاست خارجیِ باثبات ایران، الگویی برای کشورهای دیگر شده است. همین مسئله یکی از دلایلی است که آمریکا و انگلیس مجبور شدهاند با ایران به توافق برسند. به این خاطر که ایران، مسیر حرکت به سوی آینده است.
این تحلیلگر انگلیسی خاطرنشان کرد: طی صد سال گذشته، انگلیس دائماً در امور ایران دخالت کرده و منابع این کشور را به غارت برده است. سال 1953، انگلیس تعمداً دموکراسی در ایران را سرکوب کرد. 26 سال از شاه و شکنجهگران ساواک حمایت کرد. با انقلاب اسلامی ایران مخالف بود. انگلیس یکی از کشورهایی بود که طی جنگ 8 ساله، به عراق سلاح شیمیایی و گازهای اولیه برای تولید این سلاحها را میداد.انگلیس در کنار آمریکا بدترین سابقه برخورد با ملت ایران را دارد. سال 2011 انگلیس با کمال وقاحت، تحریمهای مالی علیه ایران وضع کرد، آن هم به خاطر سلاحهای هستهای که میدانست ایران به دنبال ساخت آنها نیست؛ حتی آژانسهای اطلاعاتی خود انگلیس هم میگفتند ایران به دنبال بمب نیست. انگلیس رفتار نفرتانگیزی با ملت ایران داشته است. بنابراین به نظر من به جای اینکه دولت جدید ایران برای سفر وزیر خارجه انگلیس به این کشور تصمیم بگیرد، این تصمیم باید به عهده مردم گذاشته میشد.
شکسپیر معتقد است دلیل دیگری که انگلیس به خاطر آن به دنبال بازگشایی سفارت خود در تهران بوده است، جنبههای اقتصادی بوده است: «انگلیسیها میخواهند وارد بازار تجارت در ایران شوند. ایران، بازار عظیمی برای تجارت است و انگلیس ممکن است به خاطر رفتارهایی که داشته، اکنون نتواند از این بازار بهرهمند شود، که کسی جز خود انگلیس را نمیتوان در این رابطه مقصر دانست.»
رودنی شکسپیر خطاب به مردم ایران میگوید:«آمریکا و انگلیس همیشه در امور داخلی ایران دخالت کردهاند. اتفاقات بعد از انتخابات ریاستجمهوری سال 2009 را در نظر بگیرید. من یک هفته قبل از انتخابات، در ایران بودم. خیلی واضح بود که در آن انتخابات، احمدینژاد پیروز شده است، اما آمریکا مبالغ هنگفتی پرداخته بود تا تظاهرات در ایران برگزار شود. شاید حتی پشت پرده تیراندازیها و کشته شدن برخی شهروندان در ایران هم واشنگتن بود. در حالی که برای حمایت رسانهای از اقدامات آمریکا، بیبیسی در اینباره دروغپردازی میکرد.»
این تحلیلگر انگلیسی در پایان به مشرق گفت:«واقعیت امر این است که مسلماً حضور آمریکا و انگلیس به هر شکلی در قالب یک سفارت در تهران، به معنای دخالتهای این کشورها در امور داخلی ایران است. همچنین میتوانید مطمئن باشید که از طریق این سفارتها، شنود و دستکاری ایمیلها و ارتباطات الکترونیکی درون ایران صورت خواهد گرفت. ایران به هیچ عنوان نباید به انگلیس اعتماد کند.»