با گذشت 2 ماه از آغاز کشت تابستانه
کشاورزان خوزستان در انتظار پرداخت معوض کشت به سر میبرند
با گذشت دو ماه از آغاز کشت تابستانه، کشاورزان خوزستان هنوز بلاتکلیف و در انتظار تصمیم مسئولان برای پرداخت معوض کشت هستند.
تداوم خشکسالی در خوزستان بیش از همه کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است.
امسال حوضه رودخانههای کرخه، جراحی و زهره با خشکسالی بیسابقه روبهرو بوده است؛ از آغاز کشت تابستانه سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد که نمیتواند در این حوضهها آب مورد نیاز کشاورزان را تامین کند. این در حالی است که در کشت زمستانه نیز کشاورزان این حوضهها نتوانستند اراضی خود را به مقدار مورد نیاز آبیاری کنند. در فصل زراعی 93-94 حدود 60 درصد از اراضی این حوزهها توانستند آب بگیرند.
دبیرخانه کشاور هندیجان در این باره گفت: شرکت شبکههای آبیاری زهره و جراحی در مکاتبه با فرمانداری و جهاد کشاورزی این شهرستان، کشت تابستانه و بهاره را ممنوع اعلام کرده است.
فرجالله اللهیاری افزود: سالانه بیش از شش هزار هکتار در هندیجان به زیر کشت محصولات تابستانه میرود، اما امسال آبی برای کشاورزی نداشتیم و کشت به کلی تعطیل شده است.
وی سطح اراضی این شهرستان را 23 هزار هکتار دانست و گفت: رودخانه زهره در زمستان پارسال خشک شد و همین مسئله باعث شد که زراعت کشاورزان این حوضه نیز با خسارت هنگفتی روبه رو شود به طوری که به دلیل نبود آب، فقط 20 تا 30 درصد محصولات برداشت شد.
اللهیاری با بیان اینکه تنها معیشت برخی از مردم هندیجان، کشاورزی است، تاکید کرد: زندگی این افراد با مشکل جدی روبه رو شده است، این در حالی است که درخواست کشاورزان برای اختصاص معوض کشت هنوز محقق نشده است.در سال آبی 93-94 آورد رودخانه کرخه 82 درصد و آورد رودخانه جراحی 72 درصد کاهش داشته و سازمان آب و برق آن را شدیدترین خشکسالی این حوضهها عنوان کرده است.
کارشناسان جهاد کشاورزی میگویند:در سال زراعی گذشته به دلیل خشکسالی 24 هزار و 925 میلیارد ریال خسارت به محصولات کشاورزی خوزستان وارد شد. خشکی آب رودخانههای کرخه، مارون و زهره باعث از بین رفتن دو میلیارد و 451 میلیون تن از محصولات به ویژه در هندیجان، شادگان، حمیدیه، ماهشهر، هویزه و دشت آزادگان شده است.