اعتراض سراسري کارگران آمريکايي ؛ با ما مثل برده رفتار ميکنند
کارگران رستورانهاي بزرگ آمريکا در اعتراض به شرايط بغرنج کاري و «استثمار» دست از کار کشيدند و شرايط کاري خود را به دوران بردهداري تشبيه کردند.
کارگران رستورانهاي بزرگ آمريکا در اعتراض به شرايط بغرنج کاري و «استثمار» دست از کار کشيدند و شرايط کاري خود را به دوران بردهداري تشبيه کردند.
کارگران و کارکنان رستورانهاي بزرگ سرتاسر آمريکا از روز پنجشنبه در اعتراض به شرايط بدمعيشتي و کمي حقوق و دستمزد دست از کار کشيده در برخي شهرها تظاهرات کردند.
آنطور که شبکه خبري «سيبياس» آمريکا نوشته کارکنان رستورانهاي معروف مکدونالد، وانکين دونات، وندي، آربي و تاکوبل در اين اعتصاب سراسري مشارکت داشتند و از اين که در يک دهه گذشته حقوقشان فقط 50 درصد افزايش يافته به شدت معترض بودند. براساس اين گزارش معترضان ميگويند حتي به حداقل حقوق تعيين شده از سوي مراکز رسمي که 15 دلار در ساعت است نيز راضي هستند اما کارفرمايان آنها فقط 7 دلار و 25 سنت به آنها حقوق ميدهند. «يواسنيوز» نيز با انتشار گزارشي از اين اعتصاب سراسري نوشت در حال حاضر بيش از 3/5 ميليون آمريکايي با حقوق کمتر از حداقل حقوق تعيين شده امرار معاش ميکنند و آمارهاي رسمي نشان ميدهد در ميان اين افراد، اشخاص فارغالتحصيل دانشگاهي نيز وجود دارد. طبق اين گزارش، تعداد فارغالتحصيلان دانشگاهي که با کمترين حقوق ممکن در آمريکا زندگي ميکنند طي سالهاي گذشته افزايش يافته طوري که آمارها نشان ميدهد نسبت به 10 سال پيش تعداد آنها بيش از 71 درصد افزايش يافته است.
به گزارش واحد مرکزي خبر در آتلانتا، معترضان پيش از طلوع آفتاب تجمع خود را آغاز کرده و در تمام طول روز خواستههاي خود را فرياد زدند.
يکي از معترضان به نام «آنتون براون» ميگويد پس از سالها کارکردن فقط 25 سنت افزايش حقوق داشته است. اين اعتراضات سراسري بزرگترين اعتراضاتي است که در اين خصوص از سال گذشته تاکنون صورت گرفته است. در شهر نيويورک، نيز معترضان در مقابل برخي از رستورانهاي بزرگ تجمع کردهاند. «جني پاريس» 19 ساله که در برابر يکي از اين رستورانها ايستاده است، ميگويد: «واقعاً سخت شده است. من براي تأمين نيازهاي خود مجبور هستم کار دوم داشته باشم و با اين حال هنوز نميتوانم مخارج خود را کاملاً تأمين کنم».
«ادواردو شر» ميگويد بايد 75 ساعت در هفته کار کند تا هزينه خانواده خود را تأمين کند. وي ميگويد: «پانزده دلار در ساعت ميتواند سطح زندگي بهتري براي من رقم بزند و من ميتوانم در محيط بهتري زندگي کنم». يک شهروند ديگر ميگويد اين شرايط کاري مانند «بردگي» کردن است.
گفتني است باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا خواهان افزايش حقوق هر ساعت 10 دلار است اما براي رسيدن به اين رقم نيز نيازمند کنگره است.