عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
نگارش برنامه ششم بر مبنای شرایط پساتحریم به نفع دشمن است
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نگارش برنامه ششم بر مبنای شرایط پساتحریم را به نفع دشمن دانست.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با نسیم خاطرنشان کرد: مجلس با نگارش برنامه ششم بر مبنای شرایط پسا تحریم موافق نیست، باید حالتهایی برای نگارش برنامه در نظر گرفته شود که امکان لغو تحریمها در آن در نظر گرفته شود و همچنین به تداوم وضعیت فعلی و استمرار تحریمها هم توجه شود.
پورابراهیمی تاکید کرد: باید امکانی در برنامه ششم فراهم شود که اگر 1+5 به تعهدات خود عمل نکرد و تحریمها پابرجا ماند بتوانیم کشور را در شرایط تحریم هم اداره کنیم، که این بستگی به حالتهای بودجهنویسی و تعیین سقف و کف برای فروش نفت در برنامه ششم و بودجه سالهای آینده دارد.
وی گفت: بردن کشور به سمت اقتصاد پس از تحریم در شرایطی که هنوز چند و چون اجرای توافق هستهای مشخص نیست در آینده، برای کشور بحران ایجاد میکند و آن را در شرایط ویژهای قرار میدهد که به نفع دشمن است و مدیران دستگاههای اجرایی را در سالهای آینده به دردسر میاندازد.
عضو کمیسیون مجلس تصریح کرد: باید حالتهای خوش بینانه و بدبینانه در نظر گرفته شود. حالت خوشبینانه برداشته شدن تحریمها و عمل کردن گروه 1+5 به وعدههای خود است و حالت بدبینانه تداوم تحریمها و حتی بدتر شدن تحریمها از وضع فعلی است که همه این حالتها مطمئنا در بررسی لایحه برنامه ششم در مجلس در نظر گرفته خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از برنامهریزی برای افزایش خامفروشی در برنامه ششم به نسیم عنوان کرد: اتکا به خامفروشی آسیب جدی به نگارش برنامه ششم وارد میکند که این خام فروشی میتواند در حوزه نفت و گاز و یا در حوزه دیگر مواد اولیه باشد.
پورابراهیمی افزود: ما باید ظرفیتهای خود در حوزههای دیگر به خصوص در حوزه نفت و گاز را افزایش دهیم و این درست نیست که وعده دهیم که تا پایان برنامه ششم توسعه در زمینه خامفروشی تلاش خود را دوچندان خواهیم کرد.