ضرورت بررسی وضعیت پانزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران(بخش پایانی)
تب فوتبال درفصل بیبرنامگیها(گزارش روز)
گروه گزارش
کم کم تعداد کامنتهای بخشهای ورزشی خبرگزاریها و سایتهای ورزشی از دست میرود، روزنامههای ورزشی پر فروشتر میشوند، کری خواندنها داغ و داغتر شده و شایعات اوج میگیرد.
این توصیفات متعلق به هیچ یک از چهار فصل سال نیست، صحبتمان درباره فصل نقلو انتقالات فوتبال است، فصلی که بسیاری از حرفهایهای فوتبال معتقدند موفقیت در آن خود دست کمی از کسب یک جام ندارد. البته این موضوع اثبات شده است که موفقیت در نقل و انتقالات صرفا محدود به جذب ستارهها نمیشود و چه بسا بودهاند تیمهایی با قراردادهای نجومی که پس از گذشت چند هفته از لیگ سقف آرزوهایشان به بقاء در لیگ تبدیل شده و البته برای برخی از آنها حتی همین آرزو نیز محقق نشده است.
پس از بررسی مشکلات پیش روی لیگ پانزدهم و همراه شدن با نظر کارشناسان در خصوص ابعاد مدیریتی و روند آمادهسازی تیمهای لیگ برتری برای جام پانزدهم، در گزارش پیش رو به بررسی وضعیت تیمهای حاضر در لیگ خواهیم پرداخت.
بدون شک حضور پر رنگ و البته مطابق با سیاستهای باشگاه در فصل نقل و انتقالات خود نقش بسیار مهمی در تعیین عملکرد یک تیم درفصل پیش رو خواهد داشت و در این میان تیمها سعی میکنند براساس فاکتورهای مورد نظرشان به جذب نفرات موردنیاز خود بپردازند. نقل و انتقالات لیگ پانزدهم اما با سکوت آغاز شد و تیمها همانطور که در روند آمادهسازی خود تاخیر زیادی داشتند برای حضور در فصل داغ نقل و انتقالات هم کمی با تاخیر وارد گود شدند.
نفت به دنبال تداوم موفقیت ها
نفت تهران تنها نماینده باقی مانده از کشورمان در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا، نایب قهرمان جام حذفی و تیم سوم لیگ فصل گذشته که همچون تراکتور در واپسین لحظات فصل گذشته جام را به سپاهان هدیه داده بود این فصل برای حضوری مقتدرانه در رقابتهای آسیایی و البته تداوم موفقیت هایش در رقابتهای داخلی توانست علیرضا منصوریان را در راس کادر فنی خود حفظ کند. نفتیها با از دست دادن بازیکنانی همچون پادوانی، حاج محمدی، رضایی و کامیابی نیا برای جبران خلأهای خود پنج ستاره به جمع خود اضافه کردند.
محمد خرمگاه مربی تیم نفت در گفت و گو با گزارشگر کیهان در خصوص وضعیت این تیم برای فصل بعد میگوید: «مومنی مهاجم فصل گذشته استقلال خوزستان، آل کثیر آقای گل فصل گذشته لیگ دسته یک، نانگ مهاجم فصل گذشته فولاد خوزستان، سانتوز مدافع فصل قبل ذوب آهن و صادقیان هافبک فصل قبل پرسپولیس از جمله بازیکنانی هستند که برای همراهی نفت در فصل آینده به جمع ما اضافه شدند. البته جا دارد به بازیکنانی که از جمع ما جدا شدهاند نیز خسته نباشید بگویم.»
وی ادامه میدهد: «به نظرم لیگ تا سه چهار هفته اول کیفیت خوبی نخواهد داشت و چند وقتی طول میکشد تا تیمها به بلوغ تاکتیکی برسند.»
خرمگاه اضافه میکند: «ما نسبت به سایر تیمها 20 روز کارمان را دیرتر شروع کردیم و باید جوری کارمان را پیش ببریم که بتوانیم به شکل دلخواه خودمان برسیم.»
مربی تیم نفت در پایان میگوید: «شک نداشته باشید که دنبال این هستیم که امسال هم پدیدههای جدید را به فوتبال ایران معرفی کنیم و در کنار این موضوع امیدواریم نفرات جدیدی که گرفته ایم بتوانند جوان ترها را صیقل بدهند و تیم به بلوغ تاکتیکی برسد.»
جوانگرایی استقلال
بعد از نفت اما یکی از پرکارترین تیمهای فصل نقل و انتقالات آبی پوشان تهران بودهاند. استقلالیها که از زمان حضور علی فتح الله زاده در راس مدیریت این تیم در سالهای اخیر به ترکاندن بمب در نقلوانتقالات عادت کردهاند در یکی دو سال اخیر نیز با حضور نظری جویباری روندی موفقیت آمیز در نقل و انتقالات داشته اند.
آبی پوشان تهران که برای فصل آینده پساز بازی با نامهایی همچون استیماچ و دونادونی سراغ پرویز مظلومی رفتند موفق به جذب حاج محمدی، انصاری، رحمتی، مجیدی، چشمی و اسماعیلی شدند و البته روی اسامی بسیاری از ملی پوشان سن و سالدار خود خط کشیدند و سعی در جوانتر شدن تیم کردند.
صادق ورمزیارمدافع اسبق تیم استقلال و تیم ملی کشورمان در گفت و گو با گزارشگر کیهان در خصوص وضعیت فعلی تیم استقلال میگوید: «در هر حال فکر میکنم کادر جدید استقلال قدمت خوبی دارد و رزومه این کادر نیز بد نیست ولی به نظرم حضور آنها در این زمان شکل و شمایل خوبی نداشت و به نظر من مربی خارجی در این فصل میتوانست کمک بیشتری به استقلال کند.»
وی میافزاید: « علائمی وجود دارد که نشان میدهد در سکوها التهاب و حساسیتهایی در طول فصل به وجود خواهد آمد و همچنین با این هیئت مدیره و با وجود نداشتن اسپانسر استقلال حتی در یارگیری خود نیز با مشکل مواجه میشود.»
کار سخت استقلال برای کسب موفقیت
ورمزیار در پاسخ به سوال گزارشگر کیهان درباره نتیجه احتمالی آبی پوشان محبوب پایتخت در پایان فصل میگوید: ما میبینیم تیمهایی مثل سپاهان یا تراکتور به خوبی و به راحتی در طول فصل هزینه میکنند و یا در فصل نقل و انتقالات هیچ یک از بازیکنان مورد نظرشان را از دست نمیدهند و اگر استقلال حتی به دنبال سهمیه هم باشد با وجود چنین ثبات مدیریتی در راس تیمهایی مثل سپاهان و تراکتور، استقلال کار سختی خواهد داشت.
مربی سابق استقلال مطرح میکند: «من فکر میکنم اگر استقلال و پرسپولیس را کنار بگذاریم باقی تیمهای نیمه اول جدول ردهبندی دارای یک آرامش نسبی هستند و در میان این تیمها تنها نفت به دلیل دیر تمام شدن بازی هایش مقداری مشکل داشت. البته چنین وضعیتی در تیمهای نیمه پایینی جدول مشاهده نمیشود.»
ورمزیار در پاسخ به سوال ما در خصوص جدایی رضا عنایتی و جذب مهدی رحمتی میگوید: «ایکاش رضا عنایتی به شکل بهتری از استقلال کنار میرفت اما در مجموع به نظرم اگر نفرات جدید خوبی جذب شوند رفتن عنایتی مشکل خاصی برای استقلال ایجاد نمیکند. درباره رحمتی نیز باید گفت رحمتی از بهترین گلرهای ایران است که میتواند بخشی از مشکلات استقلال را حل کند ولی به نظرم استقلال که دو دروازه بان خوب دیگر نیز داشت میتوانست به جای رحمتی روی تقویت سایر پست هایش بیشتر کار کند.»
همچنین سیدهادی طباطبایی سنگربان سابق تیم ملی فوتبال کشورمان در گفت و گو با گزارشگر کیهان میگوید: :« استقلال در نقل و انتقالات عملکرد خوبی داشته است اما باید منتظر شروع لیگ بود. به نظرم با حضور رحمتی و طالبلو در کنار یکدیگر هم استقلال به مشکل بر نمیخورد چون احتمالا طالبلو با توجه به عملکردش در سالهای اخیر پذیرفته که دروازه بان دوم باشد.»
وی عنوان میکند: «فکر نمیکنم کیفیت لیگ آینده جهش خاصی داشته باشد. برای بالا رفتن کیفیت لیگ باید به عواملی همچون استعدادیابی توجه شود.»
طباطبایی در ادامه در خصوص حضور مربیان خارجی در کشورمان میگوید: «اگر قرار است مربی خارجی به کشورمان بیاید باید مربی با دانشی آورده شود. در حال حاضر مربیان داخلی جدیدی با افکار جدید آمدهاند و کارشان را نیز به خوبی انجام دادهاند و میبینیم که دیگر شکل مربیگری در حال عوض شدن است.»
کارشناس فوتبال کشورمان تصریح میکند: «در حال حاضر نیاز فوتبالمان این است که مربیانی که سن و سال بالایی دارند خود را با دانش جدید فوتبال به روز کنند یا از این چرخه خارج شده و فرصت را به جوان ترها بدهند.»
سیاستهای چندگانه در پرسپولیس
اما در سنگر رقیب طرفداران سرخها بارها و بارها با تجمع در مقابل درهای باشگاه به وضعیت این تیم معترض شدند.
تیم هشتم فصل گذشته این فصل محمد نوری کاپیتان خود و تعداد دیگری از بازیکنان خود را از دست داد اما در مقابل تیم برانکو بازیکنانی همچون کامیابی نیا، مسلمان، رضائیان، حیدریه و شعبانی را جذب کرد. به نظر میرسد پرسپولیس سیاست مشخصی در نقل و انتقالات ندارد و هر روز حرفهای ضد و نقیضی در خصوص این تیم شنیده میشود.
رحمان رضایی بازیکن سابق پرسپولیس در پاسخ به سوال گزارشگر کیهان در خصوص وضعیت فعلی سرخپوشان تهرانی میگوید: «بهنظرم پرسپولیس تیمی معمولی است و تیمی که در یک سال چهار مدیر عوض میکند صحبت کردن ندارد. یک موقع تیمی چیزی برای گفتن دارد و شما درباره آن صحبت میکنید ولی واقعا پرسپولیس چیزی برای گفتن ندارد. در این تیم مدیریت، سازماندهی و بودجهای وجود ندارد و اکثر بازیکنان موفق به گرفتن طلبشان از این تیم هم نمیشوند و با این وضعیت مصیبت بار واقعا چیزی برای گفتن درباره این تیم وجود ندارد.»
وی در ادامه میگوید: «طبیعی است که نباید در فصل جدید انتظار زیادی از تیمها داشت زیرا تیمی که کمتر از یک ماه برای آمادهسازی خود فرصت دارد در بهترین شرایط میتواند مرحله بدنسازی را پشت سر بگذارد و دیگر فرصتی برای محک زدن تیم و برگزاری دیدارهای دوستانه باقی نمیماند.»
رضایی میافزاید: «اگر به لیگ سال گذشته برگردیم با سرانجام خیلی بد آن مواجه میشویم و واقعا تاسف بار است که با همان مدیریت و فدراسیون کار ادامه پیدا کند.متاسفانه در پایان لیگ گذشته شاهد اتفاقات تبریز بودیم اما دیدیم که خیلی سطحی و گذرا به این موضوع نگاه شد.»
بازیکن سابق تیمهای پروجا و لیورنو ایتالیا عنوان میکند: «ما هنوز به صورت آماتور جلو میرویم و چیزی از حرفهای بودن در فوتبال ایران مشاهده نمیشود درحالیکه رقبای ما در آسیا و حتی کشورهای همسایه با برنامهریزی در حال پیشرفت هستند.»
رضایی خاطرنشان میکند: «در کشورهای اروپایی برای بدنسازی و نقل و انتقالات فرصت کافی در اختیار تیمها قرار میگیرد و و بازیکنان و مربیان قبل از دوران بدنسازی مشخص شدهاند و نهایتا در طول دوران بدنسازی یک تیم دو الی سه بازیکن به جمع بازیکنانش اضافه میکند و عکس این موضوع را در فوتبال ما میبینیم که همه چیز نامنظم است و وضعیت مدیریتی بسیار نابسامان است.»
ثبات اصفهانیها
اما برخلاف تهرانیها تیمهای اصفهانی سیاست تغییر حداقلی را برای فصل پیش رو در نظر گرفتند و سپاهان و ذوب آهن هر کدام بیشاز دو سه بازیکن لیگ برتری جذب نکردند و در عوض اسکلت اصلی تیمهای فصل گذشته خود را حفظ کردند.
ستارههای لیگ در تراکتور
تراکتورسازی تبریز که این فصل هم قصد دارد همچنان با تونی به کار خود ادامه دهد توانست بدون هیچ دردسری پرمشتریترین بازیکنان لیگ را به عنوان سرباز به خدمت بگیرد. قرمزپوشان تبریز که از فصل گذشته توانسته بودند بازیکنانی همچون خلیل زاده و عشوری را در قالب سرباز جذب کنند این فصل نیز ستارگانی همچون رحمانی و رفیعی را به جمع خود اضافه کردند.
دیگر تیم تبریزی یعنی گسترش فولاد نیز در فصل آتی هدایت خود را به فراز کمالوند سپرده است.
اوضاع متفاوت سایر تیمها
سایر تیمها اما هر کدام اوضاع متفاوتی دارند. سایپا با مجید جلالی دست به خرید بازیکنانی پا به سن گذاشته زد. فولاد با از دست دادن بازیکنان سربازش به دنبال این است که با هدایت اسکوچیچ همچون گذشته کار خود را با استعدادهای ناب خوزستان پیش ببرد. پدیده و سیاه جامگان دو نماینده مشهد عملکرد متوسطی در فصل نقل و انتقالات داشتهاند. ویسی پس از کش و قوسهای زیاد در خصوص وضعیت مدیریتی استقلال خوزستان همچنان سرمربی این تیم خواهد بود و سایر تیمهای باقی مانده نیز فرصت بسیاری را از دست دادند.
در هرحال باید منتظر نشست و دید تا سرانجام پانزدهمین دوره لیگ چه خواهد بود و آیا با وجود هزینههای سرسام آور در فوتبال ایران در نهایت این فوتبال روی خوشی از خود به علاقه مندان نشان میدهد یا همچنان با وجود صرف شدن بودجههای دولتی شاهد کاهش کیفیت فوتبال در کشورمان خواهیم بود.
کم کم تعداد کامنتهای بخشهای ورزشی خبرگزاریها و سایتهای ورزشی از دست میرود، روزنامههای ورزشی پر فروشتر میشوند، کری خواندنها داغ و داغتر شده و شایعات اوج میگیرد.
این توصیفات متعلق به هیچ یک از چهار فصل سال نیست، صحبتمان درباره فصل نقلو انتقالات فوتبال است، فصلی که بسیاری از حرفهایهای فوتبال معتقدند موفقیت در آن خود دست کمی از کسب یک جام ندارد. البته این موضوع اثبات شده است که موفقیت در نقل و انتقالات صرفا محدود به جذب ستارهها نمیشود و چه بسا بودهاند تیمهایی با قراردادهای نجومی که پس از گذشت چند هفته از لیگ سقف آرزوهایشان به بقاء در لیگ تبدیل شده و البته برای برخی از آنها حتی همین آرزو نیز محقق نشده است.
پس از بررسی مشکلات پیش روی لیگ پانزدهم و همراه شدن با نظر کارشناسان در خصوص ابعاد مدیریتی و روند آمادهسازی تیمهای لیگ برتری برای جام پانزدهم، در گزارش پیش رو به بررسی وضعیت تیمهای حاضر در لیگ خواهیم پرداخت.
بدون شک حضور پر رنگ و البته مطابق با سیاستهای باشگاه در فصل نقل و انتقالات خود نقش بسیار مهمی در تعیین عملکرد یک تیم درفصل پیش رو خواهد داشت و در این میان تیمها سعی میکنند براساس فاکتورهای مورد نظرشان به جذب نفرات موردنیاز خود بپردازند. نقل و انتقالات لیگ پانزدهم اما با سکوت آغاز شد و تیمها همانطور که در روند آمادهسازی خود تاخیر زیادی داشتند برای حضور در فصل داغ نقل و انتقالات هم کمی با تاخیر وارد گود شدند.
نفت به دنبال تداوم موفقیت ها
نفت تهران تنها نماینده باقی مانده از کشورمان در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا، نایب قهرمان جام حذفی و تیم سوم لیگ فصل گذشته که همچون تراکتور در واپسین لحظات فصل گذشته جام را به سپاهان هدیه داده بود این فصل برای حضوری مقتدرانه در رقابتهای آسیایی و البته تداوم موفقیت هایش در رقابتهای داخلی توانست علیرضا منصوریان را در راس کادر فنی خود حفظ کند. نفتیها با از دست دادن بازیکنانی همچون پادوانی، حاج محمدی، رضایی و کامیابی نیا برای جبران خلأهای خود پنج ستاره به جمع خود اضافه کردند.
محمد خرمگاه مربی تیم نفت در گفت و گو با گزارشگر کیهان در خصوص وضعیت این تیم برای فصل بعد میگوید: «مومنی مهاجم فصل گذشته استقلال خوزستان، آل کثیر آقای گل فصل گذشته لیگ دسته یک، نانگ مهاجم فصل گذشته فولاد خوزستان، سانتوز مدافع فصل قبل ذوب آهن و صادقیان هافبک فصل قبل پرسپولیس از جمله بازیکنانی هستند که برای همراهی نفت در فصل آینده به جمع ما اضافه شدند. البته جا دارد به بازیکنانی که از جمع ما جدا شدهاند نیز خسته نباشید بگویم.»
وی ادامه میدهد: «به نظرم لیگ تا سه چهار هفته اول کیفیت خوبی نخواهد داشت و چند وقتی طول میکشد تا تیمها به بلوغ تاکتیکی برسند.»
خرمگاه اضافه میکند: «ما نسبت به سایر تیمها 20 روز کارمان را دیرتر شروع کردیم و باید جوری کارمان را پیش ببریم که بتوانیم به شکل دلخواه خودمان برسیم.»
مربی تیم نفت در پایان میگوید: «شک نداشته باشید که دنبال این هستیم که امسال هم پدیدههای جدید را به فوتبال ایران معرفی کنیم و در کنار این موضوع امیدواریم نفرات جدیدی که گرفته ایم بتوانند جوان ترها را صیقل بدهند و تیم به بلوغ تاکتیکی برسد.»
جوانگرایی استقلال
بعد از نفت اما یکی از پرکارترین تیمهای فصل نقل و انتقالات آبی پوشان تهران بودهاند. استقلالیها که از زمان حضور علی فتح الله زاده در راس مدیریت این تیم در سالهای اخیر به ترکاندن بمب در نقلوانتقالات عادت کردهاند در یکی دو سال اخیر نیز با حضور نظری جویباری روندی موفقیت آمیز در نقل و انتقالات داشته اند.
آبی پوشان تهران که برای فصل آینده پساز بازی با نامهایی همچون استیماچ و دونادونی سراغ پرویز مظلومی رفتند موفق به جذب حاج محمدی، انصاری، رحمتی، مجیدی، چشمی و اسماعیلی شدند و البته روی اسامی بسیاری از ملی پوشان سن و سالدار خود خط کشیدند و سعی در جوانتر شدن تیم کردند.
صادق ورمزیارمدافع اسبق تیم استقلال و تیم ملی کشورمان در گفت و گو با گزارشگر کیهان در خصوص وضعیت فعلی تیم استقلال میگوید: «در هر حال فکر میکنم کادر جدید استقلال قدمت خوبی دارد و رزومه این کادر نیز بد نیست ولی به نظرم حضور آنها در این زمان شکل و شمایل خوبی نداشت و به نظر من مربی خارجی در این فصل میتوانست کمک بیشتری به استقلال کند.»
وی میافزاید: « علائمی وجود دارد که نشان میدهد در سکوها التهاب و حساسیتهایی در طول فصل به وجود خواهد آمد و همچنین با این هیئت مدیره و با وجود نداشتن اسپانسر استقلال حتی در یارگیری خود نیز با مشکل مواجه میشود.»
کار سخت استقلال برای کسب موفقیت
ورمزیار در پاسخ به سوال گزارشگر کیهان درباره نتیجه احتمالی آبی پوشان محبوب پایتخت در پایان فصل میگوید: ما میبینیم تیمهایی مثل سپاهان یا تراکتور به خوبی و به راحتی در طول فصل هزینه میکنند و یا در فصل نقل و انتقالات هیچ یک از بازیکنان مورد نظرشان را از دست نمیدهند و اگر استقلال حتی به دنبال سهمیه هم باشد با وجود چنین ثبات مدیریتی در راس تیمهایی مثل سپاهان و تراکتور، استقلال کار سختی خواهد داشت.
مربی سابق استقلال مطرح میکند: «من فکر میکنم اگر استقلال و پرسپولیس را کنار بگذاریم باقی تیمهای نیمه اول جدول ردهبندی دارای یک آرامش نسبی هستند و در میان این تیمها تنها نفت به دلیل دیر تمام شدن بازی هایش مقداری مشکل داشت. البته چنین وضعیتی در تیمهای نیمه پایینی جدول مشاهده نمیشود.»
ورمزیار در پاسخ به سوال ما در خصوص جدایی رضا عنایتی و جذب مهدی رحمتی میگوید: «ایکاش رضا عنایتی به شکل بهتری از استقلال کنار میرفت اما در مجموع به نظرم اگر نفرات جدید خوبی جذب شوند رفتن عنایتی مشکل خاصی برای استقلال ایجاد نمیکند. درباره رحمتی نیز باید گفت رحمتی از بهترین گلرهای ایران است که میتواند بخشی از مشکلات استقلال را حل کند ولی به نظرم استقلال که دو دروازه بان خوب دیگر نیز داشت میتوانست به جای رحمتی روی تقویت سایر پست هایش بیشتر کار کند.»
همچنین سیدهادی طباطبایی سنگربان سابق تیم ملی فوتبال کشورمان در گفت و گو با گزارشگر کیهان میگوید: :« استقلال در نقل و انتقالات عملکرد خوبی داشته است اما باید منتظر شروع لیگ بود. به نظرم با حضور رحمتی و طالبلو در کنار یکدیگر هم استقلال به مشکل بر نمیخورد چون احتمالا طالبلو با توجه به عملکردش در سالهای اخیر پذیرفته که دروازه بان دوم باشد.»
وی عنوان میکند: «فکر نمیکنم کیفیت لیگ آینده جهش خاصی داشته باشد. برای بالا رفتن کیفیت لیگ باید به عواملی همچون استعدادیابی توجه شود.»
طباطبایی در ادامه در خصوص حضور مربیان خارجی در کشورمان میگوید: «اگر قرار است مربی خارجی به کشورمان بیاید باید مربی با دانشی آورده شود. در حال حاضر مربیان داخلی جدیدی با افکار جدید آمدهاند و کارشان را نیز به خوبی انجام دادهاند و میبینیم که دیگر شکل مربیگری در حال عوض شدن است.»
کارشناس فوتبال کشورمان تصریح میکند: «در حال حاضر نیاز فوتبالمان این است که مربیانی که سن و سال بالایی دارند خود را با دانش جدید فوتبال به روز کنند یا از این چرخه خارج شده و فرصت را به جوان ترها بدهند.»
سیاستهای چندگانه در پرسپولیس
اما در سنگر رقیب طرفداران سرخها بارها و بارها با تجمع در مقابل درهای باشگاه به وضعیت این تیم معترض شدند.
تیم هشتم فصل گذشته این فصل محمد نوری کاپیتان خود و تعداد دیگری از بازیکنان خود را از دست داد اما در مقابل تیم برانکو بازیکنانی همچون کامیابی نیا، مسلمان، رضائیان، حیدریه و شعبانی را جذب کرد. به نظر میرسد پرسپولیس سیاست مشخصی در نقل و انتقالات ندارد و هر روز حرفهای ضد و نقیضی در خصوص این تیم شنیده میشود.
رحمان رضایی بازیکن سابق پرسپولیس در پاسخ به سوال گزارشگر کیهان در خصوص وضعیت فعلی سرخپوشان تهرانی میگوید: «بهنظرم پرسپولیس تیمی معمولی است و تیمی که در یک سال چهار مدیر عوض میکند صحبت کردن ندارد. یک موقع تیمی چیزی برای گفتن دارد و شما درباره آن صحبت میکنید ولی واقعا پرسپولیس چیزی برای گفتن ندارد. در این تیم مدیریت، سازماندهی و بودجهای وجود ندارد و اکثر بازیکنان موفق به گرفتن طلبشان از این تیم هم نمیشوند و با این وضعیت مصیبت بار واقعا چیزی برای گفتن درباره این تیم وجود ندارد.»
وی در ادامه میگوید: «طبیعی است که نباید در فصل جدید انتظار زیادی از تیمها داشت زیرا تیمی که کمتر از یک ماه برای آمادهسازی خود فرصت دارد در بهترین شرایط میتواند مرحله بدنسازی را پشت سر بگذارد و دیگر فرصتی برای محک زدن تیم و برگزاری دیدارهای دوستانه باقی نمیماند.»
رضایی میافزاید: «اگر به لیگ سال گذشته برگردیم با سرانجام خیلی بد آن مواجه میشویم و واقعا تاسف بار است که با همان مدیریت و فدراسیون کار ادامه پیدا کند.متاسفانه در پایان لیگ گذشته شاهد اتفاقات تبریز بودیم اما دیدیم که خیلی سطحی و گذرا به این موضوع نگاه شد.»
بازیکن سابق تیمهای پروجا و لیورنو ایتالیا عنوان میکند: «ما هنوز به صورت آماتور جلو میرویم و چیزی از حرفهای بودن در فوتبال ایران مشاهده نمیشود درحالیکه رقبای ما در آسیا و حتی کشورهای همسایه با برنامهریزی در حال پیشرفت هستند.»
رضایی خاطرنشان میکند: «در کشورهای اروپایی برای بدنسازی و نقل و انتقالات فرصت کافی در اختیار تیمها قرار میگیرد و و بازیکنان و مربیان قبل از دوران بدنسازی مشخص شدهاند و نهایتا در طول دوران بدنسازی یک تیم دو الی سه بازیکن به جمع بازیکنانش اضافه میکند و عکس این موضوع را در فوتبال ما میبینیم که همه چیز نامنظم است و وضعیت مدیریتی بسیار نابسامان است.»
ثبات اصفهانیها
اما برخلاف تهرانیها تیمهای اصفهانی سیاست تغییر حداقلی را برای فصل پیش رو در نظر گرفتند و سپاهان و ذوب آهن هر کدام بیشاز دو سه بازیکن لیگ برتری جذب نکردند و در عوض اسکلت اصلی تیمهای فصل گذشته خود را حفظ کردند.
ستارههای لیگ در تراکتور
تراکتورسازی تبریز که این فصل هم قصد دارد همچنان با تونی به کار خود ادامه دهد توانست بدون هیچ دردسری پرمشتریترین بازیکنان لیگ را به عنوان سرباز به خدمت بگیرد. قرمزپوشان تبریز که از فصل گذشته توانسته بودند بازیکنانی همچون خلیل زاده و عشوری را در قالب سرباز جذب کنند این فصل نیز ستارگانی همچون رحمانی و رفیعی را به جمع خود اضافه کردند.
دیگر تیم تبریزی یعنی گسترش فولاد نیز در فصل آتی هدایت خود را به فراز کمالوند سپرده است.
اوضاع متفاوت سایر تیمها
سایر تیمها اما هر کدام اوضاع متفاوتی دارند. سایپا با مجید جلالی دست به خرید بازیکنانی پا به سن گذاشته زد. فولاد با از دست دادن بازیکنان سربازش به دنبال این است که با هدایت اسکوچیچ همچون گذشته کار خود را با استعدادهای ناب خوزستان پیش ببرد. پدیده و سیاه جامگان دو نماینده مشهد عملکرد متوسطی در فصل نقل و انتقالات داشتهاند. ویسی پس از کش و قوسهای زیاد در خصوص وضعیت مدیریتی استقلال خوزستان همچنان سرمربی این تیم خواهد بود و سایر تیمهای باقی مانده نیز فرصت بسیاری را از دست دادند.
در هرحال باید منتظر نشست و دید تا سرانجام پانزدهمین دوره لیگ چه خواهد بود و آیا با وجود هزینههای سرسام آور در فوتبال ایران در نهایت این فوتبال روی خوشی از خود به علاقه مندان نشان میدهد یا همچنان با وجود صرف شدن بودجههای دولتی شاهد کاهش کیفیت فوتبال در کشورمان خواهیم بود.