پارلمان اوکراین به کاهش اختیارات رئیسجمهور رای نداد
پارلمان اوکراین با کاهش اختیارات رئیسجمهور که خواسته نارنجیهای تحت حمایت آمریکا بود، مخالفت کرد.
پارلمان اوکراین با کاهش اختیارات رئیسجمهور که خواسته نارنجیهای تحت حمایت آمریکا بود، مخالفت کرد.
شماری از نمایندگان مخالف اوکراین با هدف «کاستن از اختیارات رئیسجمهور» طرحی را به پارلمان این کشور ارائه کرده بودند که به نوشته خبرگزاریها، تصویب نشد. طبق این طرح موادی از قانون اساسی این کشور احیا می شد که در این صورت،«ویکتور یانوکوویچ» رئيسجمهور فعلی دیگر اختیارات سابق را نداشت.
آنطور که خبرگزاری «ایلنا» نوشته، این طرح برای تصویب حداقل به 237 رای از مجموع 447 رای پارلمان نیاز داشت. پیش از این نارنجیهای اوکراین با حمایتهای غرب به ویژه آمریکا توانسته بودند امتیازات ویژهای از رئیسجمهور کشورشان بگیرند. استعفای دولت، آزادی زندانیان، عفو عمومی، برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی و ریاستجمهوری و... از جمله این امتیازات است.
اوکراین از 21 نوامبر 2013 و به دنبال مخالفت رئیسجمهور این کشور با امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا ناآرام شد. مداخلات گسترده غرب آن هم به نفع اپوزیسیونهای نارنجی این کشور یکی از مهمترین مسائل مربوط به تحولات این کشور اروپایی است.
سفر به کیف، دیدار با مخالفان، حمایتهای پیدا و پنهان از نارنجیها در کنار فشار به دولت به شکل تحریم و ... از جمله روشهای غرب در این مداخلات است.
گاهی این مداخلات به حدی عریان صورت میگیرد که نمیتوان به توجیه آن پرداخت. آلمان یکی از این کشورها است که مداخلاتش با اعتراض دولت کیف مواجه شده است.
به نوشته خبرگزاری «ریانووستی» وزارت خارجه اوکراین در اعتراض به «تحریک مخالفان» از سوی برلین، این کشور را به مداخله در امور داخلی خود متهم و سفیر این کشور را فراخوانده است.
«آندری اولفیروف» معاون وزیر خارجه اوکراین در دیدار با «کریستفر وایل» سفیر آلمان،توجه وی را به اظهارات غیرقابل قبول و مداخلهجویانه اشتاینمایر در مصاحبه با یکی از شبکههای تلویزیونی آلمانی در خصوص اوضاع داخلی در اوکراین جلب کرد.
در جریان این ملاقات، بر ضرورت ارزیابی واقعبینانه و عینی از روند اوضاع داخلی در اوکراین و ممانعت از اظهارات تحریکآمیز و مداخلهجویانه تاکید شد و از مقامات برلین درخواست شد تا مواضع سازندهتری در رابطه با اوضاع داخلی در اوکراین اتخاذ کند که تاثیر مثبتی در حل و فصل بحران کنونی داشته باشد.
وزیر امور خارجه آلمان روز گذشته گفته بود که اگر دولت اوکراین راهحل سیاسی برای حل بحران در این کشور پیدا نکند، دولت آلمان این مسئله را حق خود میداند که تحریمهایی را علیه مقامات کیف اعمال کند.
خبر دیگر اینکه، جوبایدن، معاون رئیسجمهور آمریکا نیز به تازگی ضمن گفتوگو با رئیسجمهور اوکراین از وی خواسته با جمعآوری نیروهای ضد شورش از خیابان و احترام به خواست مخالفان اوضاع را آرام کند.
این چهارمین باری است که بایدن در سال جدید با «یانوکوویچ» در این باره گفتوگو میکند!