kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۶۳۱
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۳

داروی فاکتور 8 به تولید انبوه رسید

آستان قدس رضوی برای نخستین بار در کشور داروی فاکتور8 را به تولید انبوه رساند.
ابراهیم دین‌محمدی سرپرست شرکت داروسازی ثامن وابسته به آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با ایرنا با اعلام این خبر افزود: ایران در سال 92 با پیوستن به جمع پنج کشور تولیدکننده داروی فاکتور 8 جایگاه خود را به عنوان تولیدکننده این دارو به دنیا شناساند.
وی تأکید کرد: تولید آزمایشی داروی فاکتور 8 برای نخستین بار در کشور توسط شرکت داروسازی ثامن آستان قدس رضوی انجام گرفت، اما باتوجه به تحریم‌های اقتصادی در تأمین دستگاه‌ها و تجهیزات مدرن، برای تولید انبوه این دارو با مشکل مواجه شد که امسال این مشکل برطرف و امکان تولید انبوه آن تا یک میلیون واحد در سال در این شرکت فراهم شد.
وی گفت: فاکتور 8 نوترکیب (سافاکتو AF500 واحدی) در ویال‌های شیشه‌ای تولید می‌شود و مزیت استفاده از این داروی نوترکیب یا «ریکامبیننت» در مقایسه با نوع پلاسمایی آن منتقل نکردن آلودگی‌های خونی نظیر ایدز است.
وی اظهار کرد: سالانه حدود 60 میلیون یورو هزینه واردات فاکتور 8 پلاسمایی به کشور است که در صورت استفاده از نوع نوترکیب، این رقم صرفه‌جویی خواهد شد.
وی با اشاره به نوع کاربرد داروی فاکتور 8 افزود: هر بیمار هموفیلی سالانه دست کم به سه هزار و 500 عدد داروی فاکتور 8 نیاز دارد تا بتواند به حیات خود ادامه دهد.
دین‌محمدی با بیان اینکه اکنون نیاز کشور به داروی فاکتور 8 در سال حدود 200 تا 300 هزار ویال است افزود: شرکت داروسازی ثامن در انتظار اخذ مجوز رسمی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی برای عرضه این دارو در بازار است.
وی گفت: این شرکت با ورود به عرصه تولید محصولات بیوتکنولوژی و تولید داروهایی از جمله فاکتور 8 و ایجاد خط تولید 12 نوع داروهای ضدسرطان مانند سرطان پروستات و سرطان سینه گام‌های بلندی برای خودکفایی صنعت دارویی کشور برداشته است.
فاکتور هشت یا AHF نام یکی از پروتئین‌های دخیل در انعقاد خون و پروتئینی است که پس از فعال شدن درپی یکسری واکنش‌های پی‌درپی به انعقاد خون کمک می‌کند.