ابراز نگرانی سازمان سیا از شکلگیری اتحاد بینالمللی علیه دلار
مشاور پنتاگون و سیا گفت: آمریکا میخواست ایران را از مبادلات بینالمللی حذف کند اما اکنون یک اتحاد بینالمللی برای حذف دلار درحال شکلگیری است.
به گزارش فارس بنا به گفته جیم ریکارد، مشاور تهدیدات مالی و جنگ نامتقارن پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا و CIA، آمریکا میخواست ایران را با تحریم دلار از مبادلات بینالمللی مبتنی بر دلار حذف کند، اما آنچه رخ داد شکلگیری یک نظام پرداخت غیردلاری بود که در شرایط کنونی در سطح آسیا درحال گسترش است و دلار در آن هیچ نقشی ندارد و طلا نشان داده است که میتواند نقش یک سلاح را در مبادلات بینالمللی به خوبی ایفا کند.
وی ادامه داد: اما آنچه با ایران آغاز شد درحال حاضر به بخش کوچکی از این نظام تبدیل شده است و یک اتحاد بینالمللی برای حذف دلار درحال شکلگیری است که میتواند به این نکته منتهی شود که ما خود را برای حذف کامل 100 هزار میلیارد دلار از داراییهایمان آماده
کنیم.
در همین حال پایگاه خبری مانی مورنینگ در تحلیلی که ارائه داد آورده است: این احتمال وجود دارد که با اشتباهات این کشور در راستای ادامه این جنگ، دشمنان دلار بتوانند فرصت بسیار مناسبی در راستای ضربه زدن به آن به دست آورند که میتواند به نابودی دلار بیانجامد.
درحال حاضر دلار تنها به واسطه تقاضای بینالمللی توانسته است ارزش خود را در بازار حفظ کند.
تا زمانی که جهان خواهان استفاده از دلار در مبادلات تجاری خود است دلار میتواند در برابر دیگر ارزها قوی عمل کند.
اما درحال حاضر دولت آمریکا روی دلار بیش از یک مرجع مالی بینالمللی در مبادلات اقتصادی حساب میکند.
کاخ سفید در واقع به دلار به عنوان یک سلاح نگاه میکند تا علیه دشمنان خود از آن استفاده کند.
در واقع دولت آمریکا با هدف تضعیف دشمنان خود از دلار به عنوان سلاح استفاده میکند، اما آنچه در واقعیت رخ داده، این است که دشمنان این کشور نهتنها تضعیف نشده بلکه قویتر نیز شدهاند.
آمریکا طی سالهای گذشته قصد داشت تا با استفاده از سلاح دلار فشارهای اقتصادی را در سطح بینالمللی علیه ایران افزایش دهد.
این کشور داراییهای ایران را بلوکه کرد و نقل و انتقال دلار به ایران از طریق سوئیفت را نیز ممنوع کرد، بهگونهای که در سال 2013، دیوید کوهن، یکی از مقامات وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که ما به دنبال افزایش فشار بر ریال و بیثبات کردن آن در سطح اقتصاد بینالملل هستیم.
این اقدامات نهتنها به بروز مشکل در صادرات نفت ایران انجامید، بلکه کشور را با بحران در زمینه واردات کالاهای موردنیاز خود نیز روبه رو کرد.
اما آنچه در حقیقت اتفاق افتاد و آمریکا با حقیقت تلخ آن روبهرو شد، این بود که سلاح دلار آنچنان که دولت آمریکا تصور میکرد قوی نبود و ایران توانست با تغییر رویکرد خود به سوی چین، روسیه و هند، به راحتی راههایی را در راستای مقابله با تحریم دلار اجرایی کند.
استفاده از دیگر ابزارهای مبادلاتی نظیر طلا و ارزهای ملی این کشورها نشان داد که در ساختار مبادلاتی جهانی ساختارهای جدیدی درحال شکلگیری هستند.