استاندار:
تاکنون ریالی برای مقابله با ریزگردهای خوزستان پرداخت نشده است
استاندار خوزستان با بیان اینکه مقابله با ریزگردها 17 هزار میلیارد ریال اعتبار لازم دارد گفت: هنوز اعتباری برای مقابله با ریزگردها به خوزستان پرداخت نشده است.
به گزارش ایرنا، عبدالحسن مقتدایی دیروز در نشست کارگروه مقابله با گردوغبار و کارگروه احیای تالابهای استان که با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مهمانسرای استانداری خوزستان تشکیل شد اظهار کرد: مصوبه دولت برای مقابله با گرد و غبار در بهمن ماه سال گذشته 17 هزار میلیارد ریال بار مالی دارد اما هنوز پولی برای اجرای این مصوبات پرداخت نشده است.
مقتدایی با تاکید بر اینکه باید منشا داخلی در تولید گرد و غبار را باور کنیم تصریح کرد: مشکل اصلی خوزستان عملی نشدن تعهدات دستگاههای اجرایی در داخل استان است.
استاندار خوزستان اظهار کرد: تامین حقابه هورالعظیم احتیاجی به پول و اعتبار ندارد، همچنین معلوم نیست حق آبه شادگان و کارون را باید کدام دستگاه تامین کنند.
وی ادامه داد: از 200 هزار هکتار مصوبه بیابانزدایی تنها برای 50 هزار هکتار برنامه تعریف شده است.
مقتدایی بیان کرد: این در حالی است که هنوز مشخص نیست که عملیات نفتی در هورالعظیم چگونه باید ساماندهی شود.
وی با تاکید بر اینکه ما باید پاسخگوی منشا داخلی گرد و غبار باشیم افزود: آبگیری سدهای بالادست کرخه و برداشتهای آب در بالادست از یک سو و تصویب حق آبه هورالعظیم از سوی دیگر با تصویب حق آبه هورالعظیم در تناقض است.
استاندار خوزستان تامین آب تالابها، رهاسازی آب در حوضچههای خشک شده هورالعظیم و محقق شدن تعهدات سایر دستگاهها اعم از وزارت نفت و نیرو و منابع طبیعی را خواستار شد.
وی تصریح کرد: هزینههای اورژانس برای بیماریهای ناشی از گرد و غبار کمتر از دو میلیون ریال نمیشود اما نه تنها مصوبه ویزیت رایگان هنوز حل نشده بلکه هنوز پول ماسکهای توزیع شده بین مردم را پرداخت نکردهایم.
به گزارش خبرنگار کیهان از اهواز، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این جلسه از تدوین سند مقابله با گرد و غبار و زیست محیطی خوزستان تا پایان خردادماه جاری خبر داد و گفت: این سند وظایف همه دستگاهها و نظریات آنها را برای مقابله با گرد و غبار در برمیگیرد و دستگاههای ذیربط باید نقطه نظرات خود را به ستاد ملی ارائه دهند تا در این سند از آن استفاده شود.
معصومه ابتکار همچنین با اشاره به مذاکرات اخیر با وزیر محیط زیست عراق درباره پدیده گرد و غبار گفت: نامه مشترکی به معاون دبیرکل سازمان ملل نوشته شده و قرار است گرد و غبار در قالب اسناد بینالمللی بررسی شود.
وی اضافه کرد: بیابانزدایی تا مرحله کاشت نهال در کشور عراق دنبال اما شرایط جنگی این کشور مانع از نهایی شدن کار شد.
وی با اشاره به فعالیتهای وزارت نفت در تالاب هورالعظیم خوزستان گفت: هرچند که نفت و سفرههای مشترک نفتی اهمیت دارد اما رعایت اقتضائات هورالعظیم بسیار مهم است.
وی اظهار کرد: به طور قطع باید درباره مدیریت منابع آب برای حفاظت از کارون و تالابهای خوزستان باید بازنگری جدی کرد و تصمیمی ملی اتخاذ شود.
وی با اشاره به اجرای طرح 550 هزار هکتاری احیای اراضی کشاورزی خوزستان گفت: رعایت الزامات زیست محیطی، استفاده از فناوریهای نوین و مدیریت بهینه مصرف آب و رعایت الگوی کشت باید مدنظر این طرح قرار گیرد.