در نشست الگوی باز کردن گره تحریم مطرح شد
ارتباط تمام مشکلات به تحریمهای ظالمانه خطای استراتژیک است
سخنرانان نشست اقتصادی «تحریم و خود تحریمی» با بیان این که الگویی مطلوب و نهادی مقتدر در «اقتصاد» نداریم، تأکید کردند: با برطرف شدن یک عامل، مسائل اقتصادی حل نمی شود. به جای تمرکز بر تحریم باید به تولید و صنعت داخل بها بدهیم.
فقدان استراتژی و راهبرد اساسی در توسعه
به گزارش مهر، حسین راغفر عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) در نشست تخصصی اقتصادی «الگوی باز کردن گره تحریم» و «تحریم و خود تحریمی» که صبح دیروز در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، گفت: چشمانداز روشنی در توسعه صنایع کشور نداریم و با فقدان یک استراتژی و راهبرد اساسی در توسعه کشور مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران مشکلات متعددی دارد، گفت: با ذکر یک عامل نمیتوان راه حل اقتصاد ایران را به یک یا دو پدیده محدود کرد.
وی افزود: اقتصاد ایران سالهای سال است که فاقد برنامهریزی بوده و ما هیچگاه مبتنی بر یک استراتژی توسعه حرکت نکردهایم. الگوی مطلوبی که برای اقتصاد کشور ترسیم میشود هیچگاه مکتوب نبوده و نمیدانم که صنعت یا کشاورزی کدامشان میتوانند راهبرد اقتصادی ایران باشند.
راغفر در پایان خاطرنشان کرد: ما باید برنامهای را فراهم کنیم که بر اساس آن و با یک استراتژی صنعتی مشخص، منابع موجود در کشور را در صنایع خاصی به کار بریم و باقی صنایع را به حال خود رها کنیم.
نهاد مقتدر تصمیمگیر پولی و مالی در ایران نداریم
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک دانشگاه امام صادق نیز در این نشست گفت: اگر چه بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار فعال هستند اما ما هم اکنون نهاد مقتدر تصمیمگیر پولی و مالی در کشور نداریم.
عادل پیغامی گفت: ایران به عنوان یک کشور با سابقه تاریخی درخشان و چشمانداز روشن همچون هواپیمایی در حال حرکت است که نیازمند رعایت یکسری الزامات در شرایط تحریم و پساتحریم است.
رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق (ع) افزود: یکی از زمینههایی که ایران توانسته گامهای موثری حتی در شرایط تحریم بردارد، ساخت پهپاد است، این در شرایطی است که صنعت پهپاد در دنیا ۱۱۰ میلیارد دلار بازار دارد که ایران هم اکنون هیچ مشارکتی در آن ندارد، بنابراین اگر بتوانیم حتی یک پنجم آن را به خود اختصاص دهیم، معادل درآمدهای نفتی ارز دریافت کند.
ارتباط تمام مشکلات به تحریمهای ظالمانه
خطای استراتژیک است
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه لغو تحریم همه مشکلات کشور را حل نمیکند، گفت: برخی از عوامل در اقتصاد نفتی نهفته است و باید ریشه آن را برای حل این مشکل در داخل کشور جستجو کرد و ارتباطی به خارج ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرض را بر این میگیریم که تحریمها کاملاً رفع شده است، گفت: تا زمانی که مردم از دادن مالیات فرار کنند و طرحهای عمرانی با فشارهای سیاسی آغاز شده و ناتمام بماند و با کارهای غیرعلمی این طرحها مکانیابی شود و دولت در تدوین حقوق شهروندی ضعیف عمل کند، مشکلی حل نخواهد شد.
وی افزود: رفع تحریم حتی ممکن است مشکلات کشور را نیز افزایش دهد و باید به اقتصاد مقاومتی توجه شود و با وارد شدن پولهای بلوکه شده به کشور، ممکن است بیماری هلندی ایجاد شده و اقتصاد کشور را فلج نماید.
پیشنهاد برای شراکت با خودروسازان خارجی
مدیرعامل اسبق ایران خودرو نیز در این نشست ظرفیت بازار خودروی ایران را 1/6 میلیون دستگاه عنوان کرد و گفت: چنانچه این میزان به ۴ بخش تقسیم شده و در اختیار ۴ کمپانی دنیا قرار گیرد ، اوضاع شراکت با خارجیها متفاوت خواهد شد.
منوچهر منطقی در نشست تخصصی اقتصادی با عنوان «تحریم و خودتحریمی» در دانشگاه امام صادق (ع) گفت: در شرایط تحریم بنگاهها باید به نکاتی همچون تامین مالی، شبکهسازی و رونق شبکههای داخلی و خارجی توجه داشته باشند؛ مثل همان کاری که کشورهای چین و کره شمالی در شرایط تحریم انجام دادند.
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع افزود: کره شمالی که تحریمهای بسیار سنگینتری از ایران را نیز تجربه میکند، سه راهبرد فناوری دفاعی و هستهای، توسعه فناوری کشاورزی و صنایع فلزی پایه را در دستور کار قرار داده است که به نظر میرسد میتواند برای ایران نیز مفید باشد.