وزیر خزانهداری آمریکا:
نگرانیم ایران پول ناشی از کاهش تحریم را خرج حمایت از تروریسم کند!
وزیر خزانهداری آمریکا در اظهاراتی توهینآمیز گفت: ما این نگرانی را داریم که ممکن است ایران از پولی که به دلیل کاهش تحریمها کسب میکند، برای حمایت از تروریسم استفاده کند.
«جک لو» وزیر خزانهداری آمریکا در نشستی به میزبانی روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست» گفت: توافق هستهای باید شامل نظارتهای قدرتمند بوده و اجازه دهد آژانس از هر مکان و در هر زمانی بازرسی انجام دهد.
لو افزود: احیای فوری اقتصاد ایران پس از توافق، افسانهای بیش نیست و این امر زمان میبرد.
وی در ادامه گفت: تحریمها تنها ابزار برای رسیدن به نتیجه بودهاند، بنابراین در صورت نقض توافق، تحریمها به سرعت بازمیگردند.
وزیر خزانهداری آمریکا با اشاره به موضوع تحریمها در اظهارنظری توهینآمیز گفت: ما این نگرانی را داریم که ممکن است ایران از پولی که به دلیل کاهش تحریمها کسب میکند، برای حمایت از تروریسم استفاده کند.
به گزارش فارس، وزیر خزانهداری آمریکا در کنفرانس سالانه جروزالمپست در سرزمینهای اشغالی هنگام دفاع از مفاد توافقنامه هستهای با ایران با انتقاد شدید حضار روبرو شد و حاضران او را هو کردند.
به گزارش هیل، وزیر خزانهداری آمریکا گفت: فقط از شما میخواهم گوش کنید، همان طور که ما به شما گوش میکنیم.
تاکید دوباره آمانو
بر ابعاد احتمالی نظامی
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد که من مطمئن هستم که روشن شدن مسائل مربوط به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران در چارچوب یک برنامه زمانبندی منطقی، ممکن و شدنی است، اگر ایران اقدامات پیشبینی شده در بیانیه لوزان را اجرا کند.
خبرگزاری رویترز که بخشی از سخنرانی آمانو در شورای حکام را کسب کرده به نقل از آمانو میافزاید: آژانس بینالمللی انرژی اتمی نمیتواند تایید کند که آیا مواد هستهای یا فعالیتهای اعلام نشدهای در ایران وجود داشته است یا نه.
آمانو تصریح کرد که امضای طرح اقدام مشترک در خصوص برنامه هستهای ایران به آژانس کمک خواهد کرد تا اطمینان معتبری را در این خصوص اعلام کند که آیا فعالیتهای هستهای ایران، صلحآمیز بوده است یا نه.
لایحه بودجه دفاعی آمریکا و سایه تحریمها
المانیتور در گزارشی نوشت: احتمال دارد سنای آمریکا قانون تمدید تحریمهای ایران برای یک دهه دیگر را تصویب کند و بدین ترتیب توانایی رئیس جمهور بعدی را برای پایبندی به توافق هستهای دشوارتر میکند.
کمتر از یک ماه مانده به پایان ضربالاجل دستیابی به توافق هستهای بین ایران و گروه 1+5، سناتور تندرو و مخالف ایران مارک کرک و سناتور باب منندز اصلاحیهای را به بودجه دفاعی اضافه کردهاند که تحریمهای کنگره علیه ایران را به مدت 10 سال دیگر و تا سال 2026 تمدید خواهد کرد.
این طرح، در صورت تصویب، «قانون تحریمهای ایران 1996» را که در سال 2016 پایان خواهد یافت، برای 10 سال دیگر تمدید میکند. از آنجایی که این تحریمها با برنامه موشکهای بالستیک ایران و نیز ادعاها درباره حمایت تهران از تروریسم مرتبط هستند، بنابراین در صورت دستیابی به یک توافق هستهای احتمالی لغو نخواهند شد.
استناد آژانس
به مدارک فاقد اعتبار
«گرت پورتر» محقق آمریکایی در یادداشتی در پایگاه خبری «کانترپانچ» نوشت: بازجوییهای آژانس به موج جدید ترور دانشمندان هستهای ایران میانجامد.
پورتر افزود: آژانس صرفاً به این دلیل که نام برخی از این نفرات در مجموعه اسنادی ادعایی موسوم به «اسناد لپتاپ» وجود دارد، خواستار گفتوگو با آنهاست. او خاطرنشان میکند درباره صحت این اسناد، تردیدهای جدی وجود دارد و هم مقامات ایران و هم «محمد البرادعی»، مدیرکل اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعتبار آنها را زیر سوال بردهاند.
شرط اتحادیه اروپا برای توافق هستهای
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: اتحادیه اروپا اعلام کرده است که بدون تحقیقات سازمان ملل درباره ابعاد احتمالی نظامی برنامه هستهای ایران، هیچ توافق هستهای صورت نخواهد گرفت.
هفته گذشته نیز «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران، چیزی است که ما نشان دادهایم در هر توافقی میخواهیم حل شود.
پروتکل الحاقی با دسترسی عام را نمیپذیریم
از سوی دیگر، «بهروز کمالوندی» معاون سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با شبکه العالم با اشاره به برخی تفسیرهای مطرحشده از پروتکل الحاقی گفت: اینطور نیست که پروتکل یک مجوز عام داده است و آنها میتوانند در هر زمانی به هر جایی مراجعه کنند.
کمالوندی تأکید کرد: وقتی صحبت از پادمان میشود، پادمان بر اساس سایتهای هستهای اعلام شده و مکانهای اعلام شده توسط کشور عضو، اطلاعاتی که در رابطه با مواد هستهای داده میشود، و بعد هم راستیآزمایی توسط آژانس است که در واقع میتوان گفت که پادمان چنین مسیری دارد.
وی افزود: در ارتباط با پروتکل اگر چه در پادمان هم هست به همین دلیل میآیند و اطلاعات را از نزدیک بررسی میکنند و این بازرسیها تعریف میشود، به صورت بازرسیهای روتین و بازرسیهای دورهای و حتی بازرسیهای سرزده هم میتواند باشد، ولی خب این بازرسیها هم تعریف شده است که با کشور عضو به یک توافق میرسد که این دورههای زمانی به چه نحوی باشد، ولی در پروتکل این مقداری بیشتر هست.
معاون سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: وقتی میگویند سایتهای دیگر - سایتهای غیرهستهای را دسترسی داشته باشند، عام است؛ این طوری نیست که به سایتهای نظامی دسترسی داشته باشند، هیچ جا در خود پروتکل به عنوان یک سایت نظامی یا پادگان به آن اشاره نشده است. این عام است، اگر بخواهد برخورد سیاسی شود، میتوانند به هر جایی گسترش دهند و هر مکانی را شامل شود، ولی اگر بخواهیم به نص خود پروتکل مراجعه کنیم، پروتکل اشاره میکند که برای مراجعه، دسترسی وجود دارد نه بازرسی.