با حضور معاون اول رئیس جمهور:
ساخت بزرگترین مجتمع پالایشگاهی میعانات گازی ایران آغاز شد
عملیات اجرایی ساخت پالایشگاههای میعانات گازی 480 هزار بشکهای سیراف که به عنوان بزرگترین طرح پالایشی کشور به شمار میرود، با حضور معاون اول رئیس جمهوری آغاز شد.
به گزارش خبرگزاریها کلنگ احداث هشت پالایشگاه 60 هزار بشکهای میعانات گازی دیروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به زمین زده شد.
طرح فراگیر پالایشی سیراف با هدف جلوگیری از خامفروشی میعانات گازی، ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و تضمین تولید حداکثری از میدان گازی پارس جنوبی طراحی شده است.
این طرح با سرمایه حدود 3 میلیارد دلار و ظرفیت کلی 480 هزار بشکه در قالب 8 پالایشگاه 60 هزار بشکهای و یک شرکت زیرساخت قرار است توسط بخش خصوصی طراحی و اجرا شود.
عملیات اجرایی شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف با هدف طراحی پایه و نیز ساخت واحدهای مشترک فرآیندی، یوتیلیتی و پشتیبان، بطور رسمی آغاز شد و پس از 8 ماه، ساخت 8 پالایشگاه 60 هزار بشکهای کلید خواهد خورد. طرح فراگیر پالایشی سیراف به عنوان نخستین مدل مشارکتی در طرحهای صنعت نفت در زمینی به مساحت تقریبی300 هکتار در منطقه پارس 2 (کنگان) بین فازهای 13 و 19 پارس جنوبی احداث خواهد شد.
وزیر نفت در کنگان گفت: با اجرای عملیات 8 پالایشگاه تولید و فرآوری محصول میعانات گازی در سیراف کنگان از خامفروشی میعانات گازی جلوگیری میشود. بیژن زنگنه در مراسم آغاز عملیات اجرایی زیرساخت طرح پالایشی فراگیر سیراف اظهار داشت: با تکمیل طرح زیرساخت پالایشی فراگیر سیراف عملیات اجرایی این طرح از اواخر امسال آغاز و در مدت 2 سال 8 پالایشگاه ساخته میشود. وی با بیان اینکه این طرح در راستای طرحهای اقتصاد مقاومتی اجرا میشود تصریح کرد: این طرح نقش مهمی در جلوگیری از خام فروشی میعانات گازی دارد بگونهای که با بهرهبرداری از این طرحها و تکمیل فازهای پارس جنوبی روزانه یک میلیون بشکه میعانات گازی تولید که این محصول در این پالایشگاهها فرآوری و از صادرات خام آنها جلوگیری میشود.
وزیر نفت افزود: در اجرای این پروژه که بدون تسهیلات مالی بانکی است حدود 3 میلیارد دلار سرمایهگذاری میشود که از این جهت اقتصادی است.
زنگنه با اشاره به اینکه محصولات فرآوری شده در پالایشگاههای یاد شده به کشورهای هدف صادر میشود افزود: تولید روزانه این پالایشگاهها 25هزار بشکه گاز مایع، 128 هزار بشکه نفتای سبک، 147هزار و 600 بشکه نفتای سنگین، 29 هزار و 600 بشکه سوخت جت و 149 هزار و 600 بشکه نفت گاز است.