kayhan.ir

کد خبر: ۴۶۲۵۱
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵
تاکید مذاکره‌کنندگان و منابع غربی

مسائل بسیاری هنوز حل نشده است

وزیر امور خارجه ایران پس از پایان مذاکرات با همتای آمریکایی خود تاکید کرد اختلافات باقی‌مانده سیاسی و فنی است.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان گفت: تصمیم گرفتیم سه چهار هفته آینده تمام وقت کار کنیم تا ببینیم آیا امکان رسیدن به توافق وجود خواهد داشت یا نه.
ظریف پس از پایان نشست هسته‌ای یک روزه ژنو در مصاحبه با بیان اینکه اختلافات موجود بین طرف‌های مذاکره هم فنی و هم سیاسی است افزود: به نظر می‌رسد که این وظیفه مذاکره‌کنندگان است تا تلاش کنند با راه‌حل‌هایی که در لوزان به توافق رسیدیم، بدون زیاده‌خواهی و وارد کردن مسائل جانبی کار نگارش متن را به پایان برسانیم.
وی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه همچنان نکات اختلافی متعددی وجود دارد، اضافه کرد: در نشست‌های متعدد تلاش خواهد شد تا این اختلافات به حداقل برسد و در جلسه آینده وزرا بررسی شود.
ظریف در پاسخ به این سوال که موارد اختلافی شامل چه موضوعاتی است، گفت: این موضوعات بطور عمده همان اختلافاتی است که در بحث‌های‌ عمومی مطرح است.
وی همچنین درباره مصاحبه با دانشمندان و بازرسی از مراکز نظامی اظهارداشت: در این باره دیدگاه‌هایی را‌ از قبل مطرح کرده ‌بودیم و مقام معظم رهبری هم تاکید کردند و ما هم در این باره تاکید کردیم و قرار شد راهکارهای دیگری برای حل و فصل‌ آن بررسی شود.
براساس اعلام مذاکره‌کنندگان کشورمان نشست بعدی هسته‌ای پنج‌شنبه همین هفته در سطح معاونان و کارشناسان در وین برگزار خواهد شد.
در همین حال روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به اینکه تنها یک ماه به پیان ضرب الاجل مانده است، تاکید کرد که بسیاری از مسائل هنوز حل نشده مانده است.
توافق ۵+۱
درباره بازگشت تحریم‌ها!
مقامات غربی به خبرگزاری رویترز اعلام کردند که کشورهای گروه ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، ‌فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) در خصوص شیوه احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران در صورتی که تهران شرایط توافق نهایی هسته‌ای را نقض کند، به توافق رسیدند و مانع اصلی در مسیر توافق قبل از پایان مهلت ۳۰ ژوئن را از میان برداشتند.
 این توافق در حالی است که هنوز توافق اصلی درباره چگونگی لغو تحریم‌ها علیه ایران شکل نگرفته است.
این مقامات غربی دقیقا اشاره‌ای به چگونگی احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران نکردند اما قدرت‌های غربی مصر بودند که احیای تحریم‌های سازمان ملل بدون رأی شورای امنیت و براساس شروطی باشد که در قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل که قرار است بعد از حصول توافق نهایی تصویب شود، آورده می‌شود.یکی از مقامات غربی گفت: ما توافق یکدست و محکمی بین شش کشور در خصوص مکانیسم بازگشت سریع تحریم‌ها داشتیم که روسیه و چین نیز موافقت کردند اما هم‌اکنون طرف ایرانی باید موافقت کند.
یکی دیگر از مقامات غربی این توافق صورت گرفته را «آزمایشی» خواند زیرا به پذیرش طرف ایرانی بستگی دارد.
واشنگتن به تل آویو
 باج می‌دهد
«مایک گراول» سناتور سابق آمریکایی اعلام کرد که برنامه واشنگتن برای افزایش کمک نظامی سالانه به رژیم صهیونیستی با هدف باج‌دهی به آنها در خصوص توافق هسته‌ای با ایران است.
مقامات آمریکایی و صهیونیستی در حال مذاکره در خصوص یک توافق 10 ساله هستند که ارزشی بالغ بر 45 میلیارد دلار دارد و این در حالی است که بسته کنونی کمک نظامی سالانه 3 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل در سال 2017 منقضی می‌شود. گراول در مصاحبه با پرس‌تی‌وی اعلام کرد که این توافقات نظامی در واقع باج آمریکا به رژیم صهیونیستی برای توافق هسته‌ای با ایران است.
این سناتور سابق آمریکایی ادامه داد: «‌آمریکا در واقع مسخره رهبری اسرائیل شده که با یک وضعیت منطقی برای لغو تحریم‌ها مخالفت می‌کند.»
این سناتور سابق آمریکایی تصریح کرد که سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه توسط اسرائیل و نه منافع اولیه آمریکا دیکته می‌شود.
لیست آژانس
 برای بازرسی و بازجویی
کارشناسان در تهران می‌گویند فهرستی که 1+5 به ایران داده، در واقع یک فهرست توافق شده میان تیم ایرانی و 1+5 برای رسیدگی به موضوع PMD (ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران) بوده است.
عباس عراقچی هفته گذشته این موضوع را تایید کرد که یک توافق درباره PMD میان ایران و 1+5 وجود داشته و فهرست 23 دانشمند و مقام دفاعی ایران هم در همین راستا از سوی تیم ایرانی دریافت و به تهران آورده شده است.علاوه بر این، برخی منابع در تهران به «ایران هسته‌ای» گفتند موضوع، به بازجویی از 23 دانشمند و مقام دفاعی ختم نمی‌شود و 1+5 خواستار دیدار از 5 مکان نظامی در تهران هم شده است.شنیده‌ها حکایت از آن دارد که فقط یکی از این مکان‌ها در پارچین قرار دارد.