kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۹۶۵
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
با حضور وزیر نیرو انجام شد

بهره‌برداری از چند طرح برق و آب در خوزستان

چندین طرح برقی و آبی با حضور وزیر نیرو در خوزستان به بهره‌برداری رسید.
اهواز- خبرنگار کیهان:

وزیر نیرو در سفر به خرمشهر فاز دوم 2 واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی این شهرستان را به بهره‌برداری رساند.
این پروژه با ظرفیت 324 مگاوات و اعتباری بالغ بر 108 میلیون یورو معادل 200 میلیارد ریال از محل منابع داخلی شرکت و آورده سهام‌داران بدون استفاده از تسهیلات بانک‌ها و کمک‌های دولت اجرا شد و با افتتاح آن ظرفیت تولید برق در این نیروگاه روزانه به 970 مگاوات رسید.
همچنین بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان با حضور حمید چیت‌چیان وزیر نیرو، افتتاح شد.
با افتتاح واحدهای بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان، که شامل 2 واحد 160 مگاواتی به ظرفیت کل 320 مگاوات است، ظرفیت تولید برق این نیروگاه به 815 مگاوات رسیده و راندمان آن تا حدود 50 درصد افزایش می‌یابد.
نیروگاه گازی آبادان در کیلومتر 9 جاده آبادان- ماهشهر قرار دارد و هزینه احداث آن در بخش ارزی 138 میلیون یورو و در بخش ریالی 666 میلیارد و 964 میلیون ریال بوده و پیمانکار اصلی این پروژه شرکت مپنا و اکثر تجهیزات این نیروگاه ساخت داخل است.
در سفر چیت‌چیان به خوزستان عملیات اجرایی شبکه تامین و انتقال تامین آب آشامیدنی رامهرمز به طول 22 کیلومتر آغاز شد.
هدف از اجرای این طرح تامین آب آشامیدنی رامهرمز از محل سد کارون 3 با کیفیت مناسب اعلام شد. این عملیات از سه‌راهی کارخانه سیمان رامهرمز آغاز شده و اجرای آن 14 ماه به طول می‌انجامد. این طرح در قالب طرح آبرسانی به شهرهای شمال شرق استان خوزستان اجرا می‌شود که با طول خط انتقال 184 کیلومتر، 556 هزار نفر از مردم شهرهای ایذه، باغملک، قلعه تل، صیدون، هفتکل و رامهرمز و 139 روستای واقع در مسیر را زیر پوشش قرار می‌دهد که اعتبار برآورد شده مجموع طرح 8 هزار میلیارد ریال اعلام شد که در مرحله نخست 280 میلیارد ریال برای خط انتقال تامین آب آشامیدنی رامهرمز هزینه می‌شود.
این گزارش حاکی است فاز نخست تصفیه‌خانه پیشرفته فاضلاب رامهرمز در استان خوزستان، با ظرفیت شش هزار مترمکعب در شبانه‌روز، توسط وزیر نیرو بهره‌برداری شد.
فاز نخست این تصفیه‌خانه با اعتبار 55 میلیارد ریال برای جمعیتی بیش از 23 هزار نفر احداث شده است و ظرفیت نهایی آن 18 هزار مترمکعب در شبانه‌روز و برای جمعیت 96 هزار نفر تا سال 1415 اعلام شده است.
این تصفیه‌خانه پس از دزفول و شوشتر سومین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب استان خوزستان است و پساب خروجی تصفیه‌خانه برای آبیاری بیش از 14 هزار هکتار از مزارع صیفی منطقه استفاده می‌شود.
خط انتقال آب الغدیر به شهرستان شادگان به طول 430 کیلومتر که یکی از بزرگترین طرح‌های وزارت نیرو در استان خوزستان است با حضور چیت‌چیان به بهره‌برداری رسید. خط انتقال آب شادگان بخشی از طرح آب غدیر است که با اعتباری حدود 550 میلیارد ریال و در 27 کیلومتر به شادگان رسید که با همکاری سازمان آبفای خوزستان و قرارگاه خاتم‌الانبیا به بهره‌برداری رسید.
این طرح از کرخه و سد دز به شهرستان‌های اهواز، حمیدیه، دشت آزادگان، سوسنگرد، هویزه، شادگان، دارخوین، آبادان و خرمشهر انتقال می‌دهد.
عذرخواهی وزیر نیرو از مردم اهواز
وزیر نیرو در جمع خبرنگاران در اهواز گفت: از مردم اهواز بابت اینکه تاکنون نتوانسته‌ایم مسائل فاضلاب این شهر را حل کنیم عذرخواهی می‌کنم.
چیت‌چیان با اشاره به پیشرفت فیزیکی 87 درصدی بزرگترین فاضلاب شهر اهواز افزود: با تامین منابع مورد نیاز ارزی و ریالی امید است تا پایان سال مالی 94 این تصفیه‌خانه تکمیل و بهره‌برداری برسد.
وی درباره آب آشامیدنی اهواز و کیفیت نامطلوب و قطعی مکرر و افت فشار آب در سطح شهر به خبرنگار کیهان گفت: آب اهواز مشکلاتی دارد که وزارت نیرو اقدامات گسترده‌ای برای رفع این مشکل انجام داده است. چیت‌چیان گفت: با بهره‌برداری از طرح آبرسانی غدیر آب آشامیدنی 25 شهر و 1600 روستای مناطق میانی و غرب خوزستان از طریق سد دز تامین می‌شود.
وزیر نیرو گفت: بر اساس تصمیم دولت هیچ‌گونه انتقال آبی برای مصارف کشاورزی و صنعتی از خوزستان به دیگر نقاط کشور انجام نمی‌شود و تنها در مواقع ضرورت و برای مصارف آشامیدنی این انتقال صورت خواهد گرفت.
وی از رهاسازی آب سدها برای جبران کمبود آب خوزستان خبر داد و در مورد سیاست‌های وزارت نیرو برای سد گتوند و شوری آب آن افزود: مطالعات این سد توسط شرکت‌های مشاور خارجی و داخلی انجام شده و از ابتدا پیدا بود که مشکلاتی در مخزن سد وجود دارد اما در مجموع به دلیل مزایا و فوایدی که احداث آن داشت برای این کار تصمیم لازم فارغ از هرگونه مسائل سیاسی گرفته شد.
وزیر نیرو ادامه داد: با توجه به مطالعاتی که در وزارت نیرو در سال‌های گذشته انجام شده مشکل تجمع آب‌های فوق‌العاده شور در لایه‌های تحتانی آن قابل حل شدن است، با روش‌های خاصی تاسیسات ذیربط در بدنه سد پیش‌بینی شده که بر اساس آن آب شور از طریق لوله‌ای واقع در کف دریاچه سد خارج و از نمک آن برای مصارف صنعتی و یا تولید نمک و نیز دفع برای محیط‌های بیرونی استفاده می‌شود.
چیت‌چیان از اختصاص 21 هزار میلیارد ریال برای آبرسانی به روستاهای کشور در سال جاری خبر داد.