«حراج بزرگ تهران» مسیر قانونی را دور زد(اخبار ادبی و هنری)
حراج بزرگ تهران در حالی چهارمین دوره خود را برگزار میکند که مجوزی رسمی و قانونی از وزارت ارشاد دریافت نکرده و حتی کتاب این دوره را بدون مجوز منتشر کرده است.
به گزارش فارس، یکی از نکات قابل توجه در حراج تهران، این است که این حراج در سکوت خبری برگزار شده است. این موضوع دو حالت میتواند داشته باشد؛ یکی اینکه دسترسی به رسانهها یا زمان اعلام این خبر محدود بوده که در این صورت با توجه جایگاه متولیان این رویداد، حالت نخست بعید به نظر میرسد.حالت دوم این است که وقتی کاری بدون مجوز رسمی و قانونی از وزارت ارشاد و به صورت پنهانی انجام بگیرد یا خلاف رویه معمول باشد، بدون پوشش رسانهای رخ میدهد. این حالت برای توجیه علت برگزاری حراج در سکوت خبری قابل قبولتر است.
این در حالی است که طبق قوانین، برگزاری نمایشگاه و حراجهای هنری باید قبل و بعد از برگزاری آن رویداد هنری، گزارشی از روند اجرا در اختیار شورای بررسی آثار هنری وزارت ارشاد قرار دهد؛ این شورا اصل بودن اثر هنری، قیمتگذاری، ارزشیابی و رعایت شئون اسلامی را مورد بررسی قرار میدهد اما حراج بزرگ تهران طی این سالها این مجوز را دریافت نکرده است. حتی شنیده شده این حراج فرار مالیاتی هم داشته است.بحث دیگر پیرامون انتشار کاتالوگی از آثار هنری حراج تهران در قالب یک کتاب مستقل است؛ این کتاب نیز باید بعد از بررسی و تأیید، مجوز انتشار مییافت اما ظاهراً حراج تهران در این رابطه هم بدون مجوز رسمی از وزارت ارشاد، اقدام به انتشار کتاب کرده است.
این سؤال از وزارت ارشاد مطرح میشود؛ چطور است که کتابها و حتی تقویمهای تصویری برای انتشار باید استعلام شود و مجوز بگیرند اما کتابی که تصاویری از حدود 300 اثر را در برمیگیرد، میتواند بدون مجوز چاپ شود؟!
با توجه به استمرار فعالیتهای حراج بزرگ تهران این طور به نظر میرسد که گویا دادن مجوز غیررسمی با عبور از قوانین وزارت ارشاد، توسط برخی از مدیران هنری وزارت ارشاد انجام میشود.