معاون بانک مرکزی:
موسسات مالی غیر مجاز سرمایه سپردهگذاران را به خطر میاندازند
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: موسسات غیر مجاز مالی به دلیل برخوردار نبودن از ساختار حرفهای مخل نظام اقتصادی به شمار میروند و سرمایه سپردهگذاران را نیز به خطر میاندازند.
پیمان قربانی عقیلآبادی دیروز در حاشیه همایش هماندیشی آمار اقتصادی در نوشهر به خبرنگار ایرنا گفت: موسساتی که نام آنها در وب سایت بانک مرکزی ثبت نشده است، غیر مجاز هستند.
وی نسبت به عواقب سرمایهگذاری در این موسسات غیر مجاز هشدار داد و گفت: موسسات غیر مجاز از بخشنامههای نظام ناظر و سیاستهای پولی کشور تبعیت نمیکنند.
قربانی اظهار کرد: برابر ضوابط، تمامی فعالان بازار پول باید زیر نظر بانک مرکزی قرار بگیرند و از سیاستهای آن تبعیت کنند. و نگرانی بانک مرکزی بیشتر از آن موسساتی است که رفتارهای شبه بانکی دارند و تعداد زیادی از سپردهگذاران نیز با آنها همکاری میکنند به نحوی که گاهی سرمایه شماری از سپردهگذاران را اتلاف میکنند.
معاون بانک مرکزی ادامه داد: اسامی تمام موسسات بانکی مجاز در وب سایت بانک مرکزی ثبت شده و موسساتی هم که ثبت نشده به معنای آن است که سپردهگذاران باید در این حوزه تامل جدیتری داشته باشند.
قربانی به لزوم ساماندهی تمامی موسسات مالی در کشور تاکید کرد و گفت: این موسسات باید شیوه فعالیت خود را با سیاستهای بانک مرکزی منطبق کنند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی همچنین در خصوص تصمیم جدید شورای پول و اعتبار برای پرداخت تسهیلات مسکن به مشتریان نیز گفت: بر اساس تصمیم این شورا صندوق پسانداز یکم معرفی و در شعب بانک مسکن سراسر کشور راهاندازی شده است.
وی افزود: طبق مصوبه شورای پول و اعتبار تسهیلات قابل پرداخت به دارندگان اینگونه حسابهای پسانداز بر اساس شرایط جمعیتی منطقه بین 400 تا 800 میلیون ریال است که بر اساس آمار جمعیتی هر منطقه خواهد بود.
قربانی ادامه داد: بر این اساس به متقاضیان ساکن در شهرهای زیر 200 هزار نفر مبلغ 400 میلیون ریال، بالای 200 هزار نفر 600 میلیون ریال و کلانشهرها نیز 800 میلیون ریال تسهیلات خرید و یا ساخت مسکن تعلق خواهد گرفت.
معاون اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفت: شرایط پرداخت بهگونهای است که بعد از دو دوره سپردهگذاری متقاضی میتواند نیمی از رقم سپردهگذاری را به عنوان وام دریافت کند.