kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۳۸۴
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۷
این بار نائب رئیس انجمن ژنتیک ایران تهدید ضمنی کرد

کاهش تعرفه خدمات ژنتیک تخلف آزمایشگاه‌ها را در پی دارد!

نائب رئیس انجمن ژنتیک ایران گفت: تعرفه خدمات ژنتیک نسبت به سال گذشته ۱۰درصد کاهش یافته و آزمایشگاه‌ها مجبور می‌شوند یاغیرقانونی وبه بهانه‌های مختلف از بیمار پول بگیرند یا برای ورشکسته‌ نشدن از ارائه خدمات خود بکاهند.

نائب رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان این مطلب در گفت وگو با فارس افزود: در سال گذشته هزینه‌های آزمایشگاهی مخصوصا در حوزه ژنتیک سه برابر شد در حالی که تعرفه‌های این حوزه افزایش نیافت، اگر در سال‌های گذشته افزایش نرخ تعرفه نتوانسته رشد 100 درصدی داشته باشد اما شاهد هزینه‌های ناگهانی 300 برابری در این حوزه بوده‌ایم.
سیروس زینالی افزود: در سال گذشته بحث ارزش نسبی خدمات درمانی مطرح شد اما وزارت بهداشت و بیمه‌ها به حوزه آزمایشگاه‌ها بی‌لطفی شدیدی کردند و با آنکه در هیئت دولت نرخ مناسبی مصوب شده بود اما مصوبه‌ای من‌درآوردی را مطرح کردند.
زینالی گفت: جامعه آزمایشگاهی به دلیل اینکه تمایلی به درگیری نداشت اقدامی نکرد و معاون درمان وزیر بهداشت با برگزاری جلساتی قول داد که آن را با افزایش ضریب K جبران کند، اما این ضریب که سال گذشته 20 درصد بود، به 18 درصد کاهش یافت.
نائب رئیس انجمن ژنتیک ایران افزود: بنابراین تعرفه خدمات آزمایش ژنتیک را کاهش دادند و امسال نسبت به سال گذشته 10 درصد کاهش را شاهد هستیم که این یعنی ظلم به مردم و جامعه آزمایشگاهی.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت ادعا می‌کند که با این تعرفه‌ها می‌خواهد به مردم کمک کند اما با اقدام انجام شده در زمینه آزمایش‌های ژنتیک، آزمایشگاه‌ها مجبورند یا غیرقانونی و به بهانه‌های مختلف از بیمار پول بگیرند یا برای ورشکسته‌ نشدن از ارائه خدمات خود بکاهند!
زینالی تصریح کرد: این در حالی است که تولد نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیک تحمیل هزینه‌ها را به دولت و خانواده‌ها در پی دارد و این به معنی ظلم اساسی به مردم است و اگر به همین طریق سهل‌انگاری ادامه یابد هزینه را بیمه و دولت خواهد پرداخت.
وی گفت: به نظر می‌رسد بی‌دقتی و ظلم آشکاری به مردم و جامعه آزمایشگاهی شده باشد که می‌شد با منطقی کردن تعرفه‌ها جلوی آن را گرفت.
اظهارات نائب رئیس انجمن ژنتیک ایران درحالی است که یک بار دیگر شاهد تهدید محترمانه ودر پوشش دلسوزی برای مردم هستیم،اینکه عملا از گرانفروشی یا کم‌فروشی  آن هم درحوزه بسیار مهم آزمایش‌های ژنتیک صحبت می‌شود بسیار نگران‌کننده است.اگر تعرفه‌ای به صورت قانونی هرچند درست یا غلط ابلاغ شود آیا سرپیچی از قانون باید باعث آسیب وخسارت مردم شود؟گفتنی است هزینه‌های آزمایش‌های ژنتیک برای اقشار متوسط به پایین والبته آسیب پذیر همواره سنگین بوده است تا جایی که  در مواردی باعث انجام نشدن این آزمایش‌ها وبروز مشکلاتی شده است.پیش از این هم رئیس جامعه متخصصان داخلی در اظهاراتی مشابه گفته بود اگر تعرفه متخصصان بیش از این افزایش نیابد، متخصصان کم‌کاری خواهند کرد! این اظهارات در حالی صورت گرفته بود که به گزارش نشریه آلمانی اشپیگل،‌متخصصان ایرانی با درآمدهای ماهیانه چندین میلیون و بعضاً چند ده میلیونی، از پردرآمدترین متخصصان جهان به شمار می‌روند.جالب این که با اجرای طرح تحول سلامت و با وجود افزایش تعرفه‌های پزشکی، اعتراض اقشار مختلف متخصصان و آزمایشگاهیان و... نسبت به کم بودن تعرفه‌ها(!) شدت گرفته است در حالی که جامعه پرستاری کشور با حقوق‌های بسیار پایین، به کار خویش ادامه می‌دهند. پرستاران به تبعیض حاکم در وزارت بهداشت اعتراض داشته‌اند، اما هیچ گاه تهدید به کم‌کاری و... نکرده‌اند.