رئیس جمهور بولیوی تحریم کوبا را نسلکشی خواند
رئیس جمهور بولیوی، تحریمهای 52 ساله آمریکا علیه کوبا را نسلکشی خواند.
رئیس جمهور بولیوی، تحریمهای 52 ساله آمریکا علیه کوبا را نسلکشی خواند.
به گزارش خبرگزاریها، اوو مورالس پس از نشست هاوانا در پاسخ به حملات لفظی مقامات آمریکا علیه اجلاس کشورهای آمریکای لاتین (سلاک) گفت: آمریکا بیش از نیم قرن است که به انقلاب کوبا فشار زیادی وارد میکند تا آن را از بین ببرد. این فشارها از 1959 آغاز شده است.
وی افزود: ما میخواهیم مقامات آمریکایی این تحریمها را لغو کنند و بدانند که زمان باجگیری و غارت منابع طبیعی کوبا به پایان رسیده است.
رئیس جمهور بولیوی با تأکید بر اینکه مردم کوبا تنها نیستند افزود: نه تنها کشورهای آمریکای لاتین بلکه دیگر کشورها نیز از حقوق آنها حمایت میکنند.
مورالس درباره دعوت نشدن آمریکا به اجلاس کشورهای آمریکای لاتین نیز گفت: ما از سوی کشوری که بانکداران و سرمایهداران در آن حکومت میکنند و حقوق فردی و جمعی در آن نقض میشود متهم شدیم که شرکت کنندگان در اجلاس کشورهای آمریکای لاتین (سلاک) دموکرات نیستند.
وی ادامه داد: آمریکا حق صحبت درباره دموکراسی را ندارد چرا که تعهد اخلاقی خود نسبت به دموکراسی را زیرپا گذاشته است.
رئیس جمهور بولیوی با اشاره به وجود پایگاههای نظامی آمریکا در دیگر کشورها گفت: آمریکا در حالی از دموکراسی حرف میزند که از سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای حمله به دیگر کشورها سوء استفاده میکند و با استقرار پایگاههایش در کشورها در امور داخلی آنها دخالت میکند و در کشورهای دیگر دست به کودتا میزند.
اجلاس کشورهای آمریکای لاتین (سلاک) چهارشنبه تا جمعه در هاوانا پایتخت کوبا برگزار شد اما آمریکا و کانادا به این نشستها دعوت نشدند. دلیل دعوت نشدن تحریمهای 52 ساله آمریکا علیه کوبا و حمایت کانادا از آن عنوان شده است.
فیدل کاسترو از سال 1959 قدرت را در کوبا به دست گرفت. از سال 1962 و به دستور «جان افکندی» تحریمهای همه جانبه آمریکا علیه کوبا برقرار شد. دلیل این تحریمها گرایش کوبا به شوروی سابق بود. با وجود اینکه 25 سال از فروپاشی شوروی گذشته اما تحریمهای آمریکا علیه کوبا کماکان ادامه دارد. کوبا در چند سال اخیر با اذعان کاسترو به شکست برنامههای اقتصادی کمونیستی دچار تحول شده تا تبعات سیاستهای اقتصادی و تحریمهای 52 ساله را از بین ببرد.