در حاشیه اجلاس مونیخ صورت گرفت
مذاکرات نمایندگان آمریکا، آلمان و اروپا با نارنجیهای اوکراین
نمایندگان آمریکا، آلمان و اتحادیه اروپا در حاشیه اجلاس مونیخ با نارنجیهای اوکراین دیدار کردند.
نمایندگان آمریکا، آلمان و اتحادیه اروپا در حاشیه اجلاس مونیخ با نارنجیهای اوکراین دیدار کردند.
روز جمعه کنفرانس سالانه مونیخ با حضور 500 نفر از جمله سران 20 کشور و بیش از 50 وزیر خارجه و دفاع در شهر مونیخ آلمان آغاز شد تا بدین ترتیب درباره جاسوسیهای اخیر آمریکا، موضوع سوریه و... پرداخته شود. در حاشیه این نشست اما خبر میرسد، جان کری،وزیر خارجه آمریکا، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «وستروله»، وزیر خارجه آلمان با رهبران اپوزیسیون اوکراین دیدار و گفتوگو کردهاند.
پیش از برگزار شدن این دیدارها، «آرسنی یاتسنیوک»، یکی از رهبران برجسته نارنجیهای اوکراین گفته بود از رهبران غرب خواهد خواست «اقدامات عملی» خود را برای براندازی دولت کیف آغاز کنند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، رهبران مخالفان اوکراین در دیدار روز جمعه خود با رهبران غرب خواسته خود از جمله «دادن طرح عملی» از سوی غرب برای مقابله با دولت فعلی اوکراین را مطرح کردهاند.
درباره واکنش رهبران غرب به این درخواستها هنوز خبری منتشر نشده اما از نوع موضعگیریهای آنها در طول ناآرامیهای اوکراین میتوان پاسخ مثبت آنها به این درخواست را حدس زد.
غربیها بارها با حضور در جمع مخالفان اوکراینی که «سقوط نظام» سیاسی فعلی حاکم بر این کشور را علناً فریاد میزنند، حمایت خود را اعلام کردهاند.
حتی روز جمعه اعلام شد کنگره آمریکا به درخواست اپوزیسیون اوکراین در حال آماده کردن مقدمات لازم برای تحریم این کشور است. جالب اینجاست که غربیها در کنار این مداخلات آشکار روسیه را از «دخالت در امور داخلی اوکراین» برحذر داشته و این کشور را نیز تحت فشار قرار دادهاند. البته عقبنشینیهای پیدرپی رهبران کیف در به وجود آمدن این اوضاع بیتأثیر نبوده است. تاکنون علاوه بر آزادی زندانیان، استعفای نخست وزیر، پیشنهاد پستهای کلیدی به اپوزیسیون و لغو قانون مربوط به تظاهرات، دولت کیف عفو عمومی نیز اعلام کرده اما هیچ یک از این موارد تاکنون باعث عقبنشینی اپوزیسیون از خواسته خود که همانا براندازی است، نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از تصویب طرح مصونیت مخالفان بازداشت شده در پارلمان نیز خبر میرسد، پلیس این کشور به مخالفان فقط 15 روز فرصت داده تا به خانههای خود بازگردند. اگر چه عدهای از کارشناسان معتقدند با تصویب این طرح اوکراین روی آرامش را خواهد دید اما با توجه به عقبه نارنجیهای اوکراین بعید به نظر میرسد لااقل غربیها خواهان فروکش کردن اوضاع این کشور باشند؛ مگر اینکه رهبر مورد علاقه آنها یعنی «یولیا تیموشنکو» از زندان آزاد و انقلاب ساقط شده نارنجی احیا شود!
خبر دیگر اینکه، رئیس مجلس اوکراین گفته بعید نیست مجلس این کشور همین روزها منحل شود!
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقل از «ایتارتاس»، ولادیمیر ریباک روز جمعه طی یک گفت و گوی تلفنی گفت: با توجه به شرایط فعلی که نیروهای سیاسی حاضر نیستند به توافق برسند و با توجه به مسائل و مشکلات جدی که در مجلس وجود دارد احتمال دارد مجلس منحل شود.