kayhan.ir

کد خبر: ۴۴۹۱
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۳

اقرار شاهزاده عربستانی به فساد اداری در کشورش

«ولید بن طلال» شاهزاده میلیاردر عربستانی با اشاره به اینکه بوی فساد از نهادها و دستگاه‌های دولتی عربستان به مشام می‌رسد، گفت: باید هرچه زودتر با فساد اداری در عربستان مبارزه و فاسدان را محاکمه کرد.
«ولید بن طلال» شاهزاده میلیاردر عربستانی با اشاره به اینکه بوی فساد از نهادها و دستگاه‌های دولتی عربستان به مشام می‌رسد، گفت: باید هرچه زودتر با فساد اداری در عربستان مبارزه و فاسدان را محاکمه کرد.
پایگاه خبری «رأی الیوم» نوشت: ولید بن طلال با اشاره به طرح تولید خودرو در عربستان با مشارکت شرکت‌های کره‌ای گفت: ملک عبدالله بن‌عبدالعزیز پادشاه عربستان چهار سال پیش طرح تولید نخستین خودروی عربستان به نام «غزال 1» را کلید زد و قرار بود این خودرو یک سال پیش به تولید برسد اما این هدف هنوز تحقق نیافته است.
وی در نامه‌ای از «محمد الشریف» رئیس هیئت مبارزه با فساد خواست در مورد علل تأخیر تولید نخستین خودروی عربستانی تحقیق کند.
این شاهزاده عربستانی خاطرنشان کرد که براساس گزارش رسانه‌های عربستانی، طرح غزال 1 یک طرح خیالی و صوری است و تاکنون هیچ کاری در این جهت انجام نشده است.وی این مسئله را نمونه‌ای از انواع مختلف فساد اداری در دستگاه‌های دولتی عربستان دانست و گفت: بوی فساد منتشر شده است و زمان آن فرا رسیده است که هیئت مبارزه با فساد وظیفه خود را مبنی بر رسوا کردن اینگونه فسادها در عربستان هر چند به صورت جزئی انجام دهد.
گفتنی است بزرگ‌ترین و رایج‌ترین شیوه رسمی توزیع ثروت در خاندان سعودی، پرداخت حقوق ماهیانه به تک‌تک اعضای خاندان پادشاهی است.
براساس آمار دفتر رفاه و خدمات خاندان پادشاهی، حقوق این افراد از کمترین فرد که کوچکترین عضو و فرعی‌ترین شاهزاده است، از 800 دلار آغاز می‌شود تا به 200هزار و 270هزار دلار در هر ماه به یکی از نوادگان عبدالعزیز بن سعود می‌رسد اما فرزندان نوه‌ها ماهیانه 13 هزار دلار دریافت می‌کنند و این مبالغ جدای از هزینه‌های ازدواج و ساخت کاخ‌هاست.
براساس تحقیقات انجام شده، 14 خانواده سعودی کنترل 47 درصد از کرسی‌های هیئت‌مدیره بخش بازارهای داخلی را در اختیار دارند و در بخش ارتباطات، تنها یک خانواده چهار کرسی از مجموع 46 کرسی این بخش را در اختیار دارد.70 تا 80 درصد از عربستانی‌های زیر 30 سال بیکار هستند و عربستان طبق تحقیقی که درباره وضعیت معیشتی مردم 190 کشور جهان به عمل آمده است، از میان 190 کشور جایگاه 169 را دارد و این در حالی است که عربستان درآمد زیادی از محل صادرات نفت و از رهگذر حج به دست می‌آورد.