کد خبر: ۴۴۲۵۴
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷

فاجعه زیست محیطی با قطع هزاران اصله درخت در شاهرود

دبیر شبکه سمن‌های زیست‌محیطی شهرستان شاهرود از وقوع فاجعه زیست‌محیطی در شاهرود این بار با قطع هزاران اصله درخت غیرمثمر خبر داد.

امیرحسین ولیان گفت: هزاران اصله درخت غیرمثمر شامل کاج، سرو، چنار و... که سن برخی از آن‌ها به بیش از 40 سال می‌رسید، طی سال گذشته در مجموعه اراضی مرکز تحقیقات  کشاورزی استان سمنان (شاهرود) و بدون اخذ هیچ‌گونه مجوزی از مراجع قانونی پاک‌تراشی شد.
وی تصریح کرد: بررسی‌های به عمل آمده از سوی تشکل‌های مردم نهاد زیست‌محیطی منطقه حاکی از این حقیقت تلخ است که بسیاری از این درختان در زمان قطع کاملا زنده و شاداب بوده و تعدادی دیگر نیز به دلیل حذف حقابه این درختان و اختصاص آن به تولید محصولات زراعی نظیر گندم غرقاب، ذرت، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و ... با هدف درآمدزایی خشکانده و سپس قطع شده‌اند.
ولیان گفت: این در حالی است که مسئولان این مجموعه تحقیقاتی زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی که باید متولی صیانت از منابع طبیعی و فضای سبز کشور باشند، موضوع را به شدت تکذیب کرده و این موضوع را مربوط به قطع 600 اصله درخت گیلاس که عمر مفید آن‌ها سپری شده و مورد هجوم آفات قرار گرفته بود، دانستند. وی ادامه داد: موضوعی که با توجه به اسناد و مدارک موجود موجود از اساس کذب محض است و آنچه رخ داده، قطع هزاران اصله درخت غیرمثمر برای اختصاص آب آن‌ها به تولید محصولات زراعی است.