آیتالله آملی لاریجانی: گزارشهای حقوق بشری درباره ایران مستند به اظهارات ضدانقلاب و مخالفان نظام است
رئیس قوه قضائیه گفت: بیشتر مواد مندرج در گزارشهای حقوق بشری درباره ایران معمولاً مستند به اظهارات چهرههای ضدانقلاب و مخالفان جمهوری اسلامی است.
رئیس قوه قضائیه گفت: بیشتر مواد مندرج در گزارشهای حقوق بشری درباره ایران معمولاً مستند به اظهارات چهرههای ضدانقلاب و مخالفان جمهوری اسلامی است.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی با گرامیداشت ایام الله دههفجر، این ایام را یادآور رشادتها و فداکاریهای ملت بزرگ ایران در راه اسلام به رهبری حضرت امام خمینی(ره) دانست و افزود: انقلاب اسلامی راه جدیدی را در جهان مملو از ظلم و ستمگری گشود . این انقلاب در زمانی به پیروزی رسید که جهانیان از ظلم ایدئولوژیهای بشری در دو اردوگاه شرق و غرب به ستوه آمده بودند.
رئیس دستگاه قضا انقلاب اسلامی را « راهی جدید مبتنی بر فطرت و متکی بر معنویت» توصیف کرد و افزود: خصوصیت رهبری حضرت امام(ره) این بود که سیاست را با دیانت ممزوج کردند و با بهرهگیری از نیروی آن، ملت ایران را به حرکت درآوردند.
وی با اشاره به اینکه زمانی یکی از روسای جمهور آمریکا مردم عزیز و قدرتمند و عزتمند ما را بربر و متوحش خوانده بود که این نشان از عمق کینه و حقد آنان دارد، اظهار داشت: بربر و متوحش کسانی هستند که از هزاران کیلومتر آن طرف تر به افغانستان لشکر کشی میکنند، کاروان شادی مردم را بمباران میکنند، زن و کودک را به خاک و خون میکشند، در عراق هزاران انسان بیگناه را قتل عام میکنند و در فلسطین و بحرین شریک جرمند و در ویتنام نیز آن جنایتها را مرتکب شدند؛ بنابراین بربر و متوحش شما هستید.
رئیس قوه قضاییه پیش نویس گزارش جدید گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را سرشار از موارد «کذب، خلاف واقع و استنباطهای نادرست» دانست و از معیارهای دوگانه غربیها در برخورد با قوانین داخلی کشورها انتقاد کرد.
وی در بخش دیگر از سخنانش با توجه به انتقاد صورت گرفته در گزارشهای حقوق بشری از وجود مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر در قوانین جمهوری اسلامی اظهار کرد: مجازات اعدام در قوانین بسیاری از کشورها از جمله آمریکا نیز وجود دارد؛ اما آنان با چنین فشارهایی از سوی مدعیان حقوق بشر مواجه نیستند. غربیها و نهادهای تحت سیطره آنان در حالی از قوانین داخلی ما انتقاد میکنند که خودشان حتی اجازه تحقیق و اظهار نظر درباره هولوکاست را به کسی نمیدهند.
رئیس قوهقضاییه در ادامه با بیان برخی از مطالب خلاف واقع مندرج در پیشنویس جدید گزارشگر حقوق بشر افزود: در این متن نوشته شده است که قضات تقریباً به طور انحصاری صرفاً براساس گزارش های نهادهای امنیتی تصمیم میگیرند؛ در حالیکه این ادعا دروغی بیش نیست. معنای این ادعا آن است که در دستگاه قضایی قضات مختلف در دادسراها و دادگاه ها خود هیچ تحقیقی انجام نمیدهند که دروغ بودن آن چنان واضح است که نیاز به توضیح ندارد.
وی همچنین یکی از استنباطهای نادرست از قوانین کشور را که در گزارشهای قبلی گزارشگر ویژه آمده بود، موجب طرح برخی درخواست های غیرقانونی دانست و گفت: در آن گزارش تغییر برخی از قوانین کشور به دلیل ابهام آنها درخواست شده بود و یکی از موارد ابهام قوانین که مدنظر آنان قرار داشت مجازات جرم توهین بود؛ این در حالی است که در قوانین همه کشورها معانی الفاظ به کار گرفته شده هم دارای مصادیق روشن است و هم مواردی که ممکن است تطبیق معنا بر آنها مشکوک و مورد تردید باشد زیرا اکثر الفاظ به کار گرفته شده در زبان چنین ویژگی دارند. گذشته از این باید خاطرنشان کرد که اتفاقاً در قانون برای جرم توهین مصداق «فحش و الفاظ رکیک» ذکر شده و در قانون دیگر عبارت «هر امری که موجب تخفیف یا تحقیر شود» به کار رفته است.رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه بیشتر مواد مندرج در گزارشهای حقوق بشری درباره ایران معمولاً مستند به «اظهارات چهرههای ضدانقلاب و مخالفان جمهوری اسلامی» است اظهار کرد: انتظار طبیعی و عقلانی از هر گزارشگری آن است که بیطرف باشد، در حالی که گزارشهای حقوق بشری درباره ایران با یکجانبهگرایی تصویری نادرست از کشور و نظام اسلامی ارائه میدهد.