kayhan.ir

کد خبر: ۴۳۱۲
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۷
مراسم بزرگداشت «احد ده‌بزرگی» برگزار شد (اخبار ادبی و هنری)

قزوه: عده‌ای می‌خواهند برای قطار شعر انقلاب دنده عقب بگیرند

علیرضا قزوه در مراسم بزرگداشت احد ده‌بزرگی با اشاره به جشنواره شعر فجر گفت: شعر فجر با شعر انقلاب، گره خورده است و فردا افرادی نمی‌توانند با نام شعر بی‌تفاوت و ضد ارزش، کاری کنند که فراموش شود.

علیرضا قزوه در مراسم بزرگداشت احد ده‌بزرگی با اشاره به جشنواره شعر فجر گفت: شعر فجر با شعر انقلاب، گره خورده است و فردا افرادی نمی‌توانند با نام شعر بی‌تفاوت و ضد ارزش، کاری کنند که فراموش شود.
نهمین مراسم شب شاعر ویژه تجلیل از احد ده‌بزرگی سه‌‌شنبه شب با حضور شاعران آیینی و حوزه انقلاب و دفاع مقدس کشور در سازمان اوج برگزار شد.
احد ده‌بزرگی در مراسم بزرگداشتش گفت: پدرم می‌گفت «ما در زندگی تکثیر می‌شویم». من هم در زندگی‌ خودم تکثیر شدم و باید با یک بال، در زمینه شب شعر عاشورای شیراز و با بال دیگر در حوزه امور تربیتی حرکت می‌کردم.
ده‌بزرگی در این برنامه گفت: سپاسگزارم که در این برنامه از فرهنگ امام حسین(ع) و فرهنگ انقلاب تجلیل شد. من خودم را لایق نمی‌دانم که تجلیل بشوم. تجلیل از خدمتکار، تجلیل از ارباب است و یقین بدانید که امام حسین(ع) روزی از شما تجلیل خواهد کرد. هرچه من دارم، به برکت امام حسین(ع) است. مادرم در بعد از تولدم، کامم را با تربت کربلا برداشت و پدرم نامم را از قرآن گرفت. امروز هم سرم را بالا می‌گیرم و از همسرم تشکر می‌کنم که برای من وقت گذاشت.
علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری نیز در این برنامه گفت:‌ ادبیات انقلاب این روزها یک پشتوانه خوب پیدا کرده و به یک بالندگی رسیده است. اما عده‌ای نمی‌خواهند این قطار که رفته و دارد به مسیر مقدس می‌رسد،‌ به انتهای خط برسد. این عده قصد دارند قطار را برگردانند و اصطلاحا برایش دنده عقب بگیرند. این روزها زمزمه‌های نادرستی شنیده‌ام مبنی بر برخی تفاسیر نادرست از سخن رئیس جمهور که هنر ارزشی و غیر ارزشی نداریم. شاید منظور رئیس جمهور این باشد که کل هنر، ارزشی است. این روزها در آستانه هشتمین جشنواره شعر فجر، عده‌ای می‌خواهند شعر فجر را نادیده بگیرند. نادیده گرفتن شعر فجر، نادیده گرفتن شعر انقلاب است. شعر فجر، ویترین شعر انقلاب است.
به گزارش مهر، وی افزود: بحث این است که ما شعر فجر را به عنوان ویترین شعر انقلاب داریم و یک قدم هم به عقب برنخواهیم گشت. کسانی که می‌خواهند سوار این قطار شوند، می‌توانند بیایند اما کسی نمی‌تواند مسیر این قطار را تغییر دهد. برخی بعد از هشت دوره که از جشنواره شعر فجر می‌گذرد، می‌پرسند اصلا ما شعر فجر داشتیم‌؟ شعر انقلاب با مفاهیم معنوی، عرفانی و اسلامی تلفیق شده است و می‌تواند به یک مکتب تبدیل شود و ما از این موضع کوتاه نخواهیم آمد. اگر زحمات شاعرانی چون احد ده‌بزرگی،‌ علی انسانی و محمدعلی مجاهدی نبود که تمام زندگی‌شان را نذر فرهنگی کنند، ادبیات آیینی ما، به این میزان از بالندگی نمی‌رسید. اگر درباره شعر انقلاب و دفاع مقدس تحقیق نمی‌کردیم، امروز چنین وضعی نداشت.