kayhan.ir

کد خبر: ۴۳۱۰
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۷

در دیدار با رئیس جمهور ایران: اردوغان:در مقابله با تروریسم دوشادوش ایران هستیم

رئیس جمهور کشورمان و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه عصر دیروز با یکدیگر دیدار و درباره گسترش روابط دو جانبه، تحولات منطقه و به‌ویژه بحران سوریه به گفت و گو پرداختند.

رئیس جمهور کشورمان و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه عصر دیروز با یکدیگر دیدار و درباره گسترش روابط دو جانبه، تحولات منطقه و به‌ویژه بحران سوریه به  گفت و گو پرداختند.
دكتر حسن روحانی  در این دیدار  با تاکید بر تقویت بخش خصوصی در راستای توسعه همکاری های اقتصادی میان دو کشور گفت: ایران و ترکیه می‌توانند مناسبات خود را در همه بخش‌های اقتصادی از جمله ساخت نیروگاه و پالایشگاه و همکاری‌های صنعتی و نفت و گاز، توسعه دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، روحانی با اشاره به تحولات منطقه گفت: ما در مسائل مهم منطقه‌ای با یکدیگر اشتراک نظر داریم که مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری یکی از این موضوعات است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: توسعه همکاری های جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به عنوان دو کشور قدرتمند در منطقه، فعالیت‌های تروریستی را عقیم خواهد کرد.
روحانی  کمک به مردم سوریه را از دیگر موضوعات مشترک میان دو کشور در مسائل منطقه‌ای برشمرد و اظهار کرد: کمک‌های مردمی به‌خصوص در فصل زمستان می‌تواند بخشی از مشکلات مردم سوریه را مرتفع کند.
دکتر روحانی با بیان اینکه معتقدیم تنها مردم سوریه باید برای آینده این کشور تصمیم بگیرند، گفت: همکاری‌های ایران و ترکیه باید در سایر مسائل منطقه‌ای و موضوعات مرتبط با امنیت همسایگان که از موضوعات مشترک دو کشور است، نیز توسعه پیدا کند.
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه پیوند تاریخی روابط ایران و ترکیه از دیرباز قوی و مستحکم بوده است گفت: وظیفه ما تقویت برادری بین ملت‌هایمان است؛ چرا که این برادری می‌تواند زمینه‌های همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور را تقویت کند.
نخست وزیر ترکیه تصریح کرد: ایران و ترکیه قدرتمندترین کشورهای منطقه هستند و هدف ما گسترش همه‌جانبه روابط با ایران است که در این خصوص در زمینه روابط اقتصادی با ایران قصد داریم حجم مبادلات تجاری را تا سال ۲۰۱۵ به ۳۰ میلیارد دلار در سال برسانیم.
اردوغان با اشاره به اینکه قراردادهای خوبی در زمینه توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور به امضا رسید، گفت: یکی دیگر از اهداف ما این است که در توسعه روابط اقتصادی به قرارداد تجارت آزاد میان دو کشور دست پیدا کنیم.
نخست وزیر ترکیه در خصوص مسائل منطقه‌ای نیز با اشاره به اینکه حساسیت دو کشور در مقابله با تروریسم مشترک است، گفت: گروه‌های تروریستی که تحت پوشش اسلام فعالیت می‌کنند ارتباطی به اسلام ندارند. در کجای اسلام آمده است که افراد بی‌گناه را به وحشیانه‌ترین وضع بکشند.
اردوغان تاکید کرد: ما در مقابله با گروه‌های تروریستی دوشادوش ایران همکاری‌های خود را گسترش خواهیم داد.
در پایان این دیدار سند تشکیل شورای عالی همکاری‌های سیاسی میان جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به امضای رئیس جمهوری کشورمان و نخست وزیر ترکیه رسید. این شورای عالی که به صورت تناوبی سالیانه در تهران و آنکارا تشکیل خواهد شد، متشکل از وزرای اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی کابینه‌های دو کشور خواهد بود.
تشکیل شورای همکاری در این سطح میان دو کشور برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی انجام می‌شود که زمینه‌ساز همکاری‌های وسیع در خصوص توسعه روابط و مناسبات منطقه‌ای میان ایران و ترکیه خواهد بود. این سند همکاری می‌تواند روابط دوجانبه و همکاری‌های بین‌منطقه‌ای دو کشور را به بالاترین سطح توسعه دهد.
امضای 4 سند همکاری فرهنگی و تجاری میان ایران و ترکیه
روز گذشته پس از استقبال رسمی از رجب طیب اردوغان در مجموعه سعدآباد چهار سند همکاری فرهنگی و تجاری بین ایران و ترکیه به امضا رسید.
همچنین محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت و معدن و وزیر اقتصاد ترکیه یک سند تجاری امضا کردند، سند همکاری خبری بین خبرگزاری ایرنا و آناتولی به امضای مدیران عامل دو خبرگزاری رسید و یک توافقنامه نیز در خصوص تعرفه‌های ترجیحی بین مسئولان دو کشور امضا شد.
اسحاق جهانگیری در نشست خبری با نخست‌وزیر ترکیه روابط ایران و ترکیه را خوب، دوستانه و برادرانه دانست و گفت: این روابط طی سالیان گذشته روند رو به رشدی داشته است.
وی افزود: طبق هدف‌گذاری که از قبل انجام شده است، تاکید داریم که تا سال 2015 مبادلات تجاری بین دو کشور به 30 میلیارد دلار برسد.
جهانگیری با بیان اینکه «ما در زمینه مسائل مورد علاقه دو طرف به‌ویژه بخش اقتصادی به توافقات خوبی رسیده‌ایم»، اظهار کرد: در جریان این دیدار، موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور امضا شد و همچنین در زمینه صادرات گاز نیز به توافقات خوبی رسیدیم.
معاون اول رئیس‌جمهور ابراز امیدواری کرد که سفر اردوغان به کشورمان نقطه عطف مهمی در زمینه مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور باشد.
رجب طیب اردوغان نیز در این نشست خبری گفت: امروز بنا به دعوت برادر عزیزم آقای جهانگیری بعد از دو سال به ایران سفر کردم و از لحظه ورود استقبال خوبی از ما شد و من از برادران عزیزم تشکر می‌کنم. ما احساس کردیم که اینجا خانه خودمان است.وی همچنین اظهار کرد: امروز فرصتی پیدا کردیم که روابط دوجانبه را مرور کنیم، به‌ویژه توافق دو کشور در زمینه تجارت ترجیحی مورد توجه قرار گرفت و به امضا رسید و ما از این بابت مراتب خرسندی خود را اعلام می‌کنیم.
اردوغان ادامه داد: امیدواریم توافقنامه مربوط به شورای عالی همکاری دو کشور، در جریان سفر آقای روحانی به ترکیه امضا شود.
نخست‌وزیر ترکیه با بیان اینکه «سال 2012 از نظر روابط بین دو کشور سال برجسته‌ای بود»، خاطرنشان کرد: در این سال حجم روابط تجاری از 21/8 میلیارد دلار گذشت و روابط متوازنی بین دو کشور برقرار بود ولی متاسفانه این روابط در سال 2013 به 13/5 میلیارد دلار تنزل پیدا کرد اما همانطور که همگان در جریان هستیم، طبق برنامه هدف‌گذاری شده قرار است تا سال 2015 این رقم به 30 میلیارد دلار برسد و در این رابطه اراده سیاسی بین طرفین وجود دارد.
وی با بیان اینکه «امیدواریم که سال 2014 میلاد و تولد خوبی در جهت رابطه بین دو کشور باشد و این تجربه بتواند هدف‌گذاری سال 2015 را محقق کند»، گفت: بدیهی است که ما از ایران نفت خام و گاز طبیعی به ترکیه وارد می‌کنیم و البته می‌توانیم به شکل بیشتری این مقدار را دریافت کنیم. همچنین با توجه به اینکه صنایع ترکیه با سرعت زیاد در حال پیشرفت است، نیازمند محصولات انرژی به‌ویژه گاز طبیعی ایران هستیم.