کد خبر: ۴۲۶۸۶
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۱

دلیل افت فاحش استقلال چیست؟!(ضربه آزاد)


آقای افشارزاده در واکنش به نتایج اخیر تیم استقلال، گفته است که این تیم مشکل بدن‌سازی دارد و به همین خاطر نمی‌تواند برتری خود را حفظ و از گل‌های زده خود محافظت کند. نظر آقای افشارزاده به عنوان یک فرد ورزشی و یک مدیر باسابقه محترم است، اما ما معتقدیم که مشکل اصلی تیم استقلال بیش از آن که فنی یا بدنی باشد، «ذهنی» است. با نگاه به بازی‌های این تیم در سراسر یک فصل و به ویژه بازی‌های اخیر آن، یک نوع آشفتگی فکری و ذهنی در کار و بار این تیم و بازیکنان آن دیده می‌شود که می‌تواند دلیل اصلی کسب نتایج نامطلوب این تیم باشد، چرا استقلال و بازیکنان آن از نظر «ذهنی» مشکل دارند، چرا ضریب تمرکز اینان این قدر نزول کرده که بارها پیروزی را با باخت و تساوی عوض کرده، گل‌های مشابه دریافت می‌کنند، سؤالی است که بیش از هر کس کادر فنی و مسئولین و مدیران این تیم می‌توانند جواب دهند؟ آیا فشار رسانه‌ها و دشمنی و جوسازی برخ جریانات با کادر فنی تیم به ویژه امیر قلعه‌نویی عامل این وضعیت است؟
آیا مسائل مالی و گرفتاری شخصی بازیکنان این تیم دلیل افت ذهنی این تیم شده است؟ آیا...؟ ما نمی‌دانیم، اما با تکیه بر آنچه از این تیم و حرکات و رفتار اکثر بازیکنان این تیم دیده و می‌بینیم، به نظر ما مشکل را باید نه در ساق‌ها، که در ذهن افراد این تیم دید، آنچه را که غربی‌ها به آن (Mentality) می‌گویند.
درباره استقلال البته بیش از این می‌توان نوشت. ما یک نکته دیگر را هم به مطلب بالا اضافه می‌کنیم، باقی‌اش باشد در فرصتی مناسب‌تر. استقلال از نظر بازیکن کارآمد «کم» دارد و نیمکت غنی ندارد. دست قلعه‌نویی و همکاران او برای تعویض یا تغییر تاکتیک بسته است، اینها درست و ما هم قبول داریم، اما می‌پرسیم چرا این تیم در چنین وضعیتی، «ساموئل» - یک بازیکن همه کاره به ویژه دفاعی- را رد می‌کند و به جایش مگویان را می‌آورد که علی‌رغم زحمتش هرگز در حد تیمی بزرگ مثل استقلال نیست و از لحاظ شعور فوتبال هرگز در اندازه «ساموئل» نیست؟!
بازیکنی که بار اول که او را دیدیم ما را یاد پیشکسوت‌های زمین رافی- زمین خاکی ویژه ارامنه در شرق تهران انداخت!
چرا دروسط فصل این تیم بازیکنی مثل محمد قاضی را یک باره از دست می‌دهد که پیش از آن همواره بازیکن ثابت و فیکس این تیم بود و خیلی که تعویض می‌شود... به جایش میلاد سلیمان فلاح را می‌آورد که جای ثابت او روی نیمکت ذخیره‌هاست، یا آندرانیک را از دست می‌دهد و به جایش میلاد نوری را می‌آورد که علی‌رغم شایستگی‌هایش، هرگز درحد بازیکن سفر کرده این تیم به دیار ستارخان نیست! و... بعضی چراهای دیگر که برای رعایت اختصار از آن‌ها می‌گذریم، علاوه بر مشکلات ذهنی‌ای که بازیکنان این تیم دارند و روی بازی تیم استقلال- که قلعه‌نویی در اول فصل قول داد که در حد استقلال دو، سه سال پیش باشد- تاثیر منفی گذاشته، این سؤالات هم روی ذهن ما و بسیاری از علاقه‌مندان این تیم سنگینی می‌کند که امیدواریم، دست‌اندرکاران فنی این تیم، پاسخ منطقی و مجاب‌کننده برای آنها داشته باشند.