ساخت دستگاه استخوانیاب و جسدیاب در دانشگاه سمنان
دستگاه استخوانیاب و جسدیاب با همکاری و حمایت کمیته جستوجوی مفقودان و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان طراحی و ساخته شد.
سمنان- خبرنگار کیهان:
مجری طرح گفت: این دستگاه با هدف بالا رفتن بازدهی تفحص در مناطق جنگی طراحی و ساخته شده و نمونه مشابه داخلی و خارجی ندارد و برای اولین بار است که دستگاهی با این قابلیتها عرضه میشود.
محمد پازوکی طرودی افزود: این دستگاه قابلیت شناسایی استخوانهای شهدای شیمیایی شده در زمان جنگ، استخوانهای شهدای غواص در آبها و باتلاقها، استخوانهای مفقود شده شهدا در خاک، استخوان دورههای مختلف تاریخی در بخش باستانشناسی و استخوانهای عادی دفن شده در خاک (قبرستان عمومی) را به تفکیک دارد.
وی با بیان اینکه دستگاه مربوطه مجهز به رادار برای تعیین محل دقیق استخوان و جسد است و تمامی جهات را جستوجو میکند تا محیطی سهبعدی را مورد کاوش قرار دهد، افزود: این دستگاه به دلیل وزن کم و طراحی ارگونومیک از قابلیت حمل آسان برخوردار است.
پازوکی طرودی با بیان اینکه میزان عمق و شعاع جستوجوی این دستگاه بدون محدودیت است و حداقل وزن قابل تشخیص توسط این دستگاه یک گرم و حداکثر نامحدود است، گفت: وزن، شعاع و عمق نیز توسط این دستگاه قابل تنظیم است.
وی گفت: این دستگاه قابلیت کار در زمینهای مختلف و تنظیم جهت از بین بردن آلودگیهای محیط از ذرات ریز استخوان را داراست و میتواند موقعیت محل جستوجو را ذخیره و مختصات جغرافیایی آن را ثبت کند.
مجری طرح تصریح کرد: در صورت وجود دستگاههای الکترونیکی مانند موبایل، رادیو و... و همچنین دکلهای فشار قوی اطراف دستگاه استخوانیاب و جسدیاب هیچگونه اختلال و نویزی در عملکرد دستگاه ایجاد نمیشود. پازوکی گفت: این دستگاه نخستین آزمون میدانی خود را در آذرماه 93 در منطقه طلاییه انجام داد و بقایای پیکر مطهر یکی از شهدای هشت سال دفاع مقدس در این آزمون یافت شده است.