نعمتزاده:
میگویند پولی برای تشویق صادرات نداریم
وزیر صنعت و تجارت بدون نام بردن از سازمان مدیریت گفت: میگویند پولی برای احیای مشوقهای صادراتی نداریم.
محمدرضا نعمتزاده در یک برنامه تلویزیونی درباره توقف مشوقهای صادراتی گفت: تا سال 1389 مشوقهای صادراتی یک ردیف بودجه داشت. از سال گذشته به دنبال احیای این ردیف بودجه هستیم که موفق نشدیم چون اعلام میکنند که پولی نداریم برای این کار بدهیم. این درحالی است که افزایش صادرات کشور موجب افزایش درآمد میشود.
نعمتزاده در ادامه با انتقاد از برخی هدایای خودرویی که در گذشته اهدا شده و گفت: این توهین به ورزشکار است که با یک خودرو خارجی از او تقدیر شود. به جای این کار میتوانیم معادل آن را به صورت نقد یا در قالب مسکن در اختیارش قرار بدهیم. وی خواستار افزایش تعرفه واردات کالا شد و افزود: مردم با خرید کالای ایرانی باعث افزایش درآمد سرانه و اشتغالزایی کشور میشوند.
وی ادامه داد: ایران درحال حاضر پوشاک و پارچه مرغوب و قابل رقابت را به خارج از کشور صادر میکند که امیدوارم با برنامهریزیهایی که درحال انجام است از جمله تشکیل کمیسیونهای تخصصی بتوانیم صنعت پوشاک کشور را رشد دهیم.
وی تأکید کرد: بحث قاچاق کالا و تعرفه از دیگر مشکلات موجود در صنعت پوشاک است. یکی دیگر از مشکلات مهم نیز پوشاک دست دوم است که به صورت قاچاق از مرزها وارد میشود که با همکاری بهداشت و ستاد مبارزه با کالای قاچاق برای حل این مشکل مبارزه میکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: امیدوارم خرید ایرانی باعث افتخار مردم شود و از همه آنها تقاضا میکنم به ما کمک کنند. مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومت میفرماید درونزا و بروننگر باشیم؛ یعنی اینکه از دانش فنی داخلی استفاده کنیم ولی تنها به داخل متکی نباشیم و هر جا که لازم شد با دنیا ارتباط داشته و تبادل اطلاعات کنیم.
نعمتزاده تصریح کرد: مناطق آزاد باید به افزایش تولید و صادرات کشور کمک کنند؛ ولی در برخی از مناطق آزاد عمده گرایشها به سمت واردات است.
وی ادامه داد: گناوه جزو منطقه آزاد نیست و تنها یک منطقه ویژه اقتصادی است. مثلاً شهرهای آبادان و خرمشهر را در وسعت بزرگ به اسم منطقه آزاد به هم متصل کردیم و درست است که کنترل میشوند ولی با این وجود برخی اوقات کالاهایی وارد و مردم به واردات تشویق میشوند.
وی از رشد 60 درصدی تولید خودرو، 25 تا 35 درصدی لوازم خانگی و چهار درصدی فولاد خبر داد و افزود: در حدود پنج قلم کالا با رشد منفی همراه بودیم.
گفتنی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت درحالی از مرغوب و صادراتی بودن پارچه و پوشاک ایرانی سخن میگوید که چندی قبل یک نمایشگاه پوشاک خارجی با مجوز این وزارتخانه برپا شد و واردات با مجوز پوشاک خارجی همچنان ادامه دارد.