kayhan.ir

کد خبر: ۴۰۴۶۸
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۲
معاون آبفای کشور اعلام کرد

وضعیت قرمز منابع آبی در 9 کلان‌شهر

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان آنکه میانگین بارندگی‌های کشور در 7 سال اخیر از 242 به 203 میلی‌متر کاهش یافته است، گفت: هم‌اکنون 9 مرکز استان در وضعیت قرمز آبی قرار دارند.


حمیدرضا تشیعی با بیان آنکه از ابتدای پاییز امسال نشست‌های مقابله با کم‌آبی در کشور برگزار شده و اقدام‌های اضطراری لازم برای تامین آب ومدیریت مصرف در این نشست‌ها بررسی و تصویب شده است، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود متوسط دمای هوا در سال آینده 1/5 درجه گرم‌تر شود.
وی تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی افزایش دمای هوا و کاهش ذخایر منابع آبی، رویکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای تامین آب در سال آینده و به ویژه تابستان 94 اجرای پروژه‌های مدیریت مصرف آب است.
تشیعی ادامه داد: شرکت‌های آب و فاضلاب به‌ويژه در استان‌هایی که با محدودیت شدید منابع آبی مواجه هستند، ملزم به اجرای مصوبه‌های مقابله با کم‌آبی شده‌اند.
وی افزود: در سناریوی بدبینانه تدوین شده، 547 شهر کشور در شرایط تنش آبی قرار دارند که این تعداد در سال گذشته 517 شهر بود ضمن آنکه بر اساس این سناریو، 24 مرکز استان در شرایط تنش آبی قرار دارند که این تعداد در سال گذشته 12 مرکز استان گزارش شده بود.
تشیعی با بیان آنکه برای عبور از پیک مصرف تابستان 94 به همکاری مشترکان برای صرفه‌جویی دست‌کم 10 تا 20 درصدی مصرف آب نیاز داریم، تصریح کرد: هم‌اکنون 9 مرکز استان شامل شهرهای کرمان، بندرعباس، سنندج، تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، کرج و همدان در وضعیت قرمز آبی قرار دارند که صرفه‌جویی دست‌کم 20 درصدی مشترکان برای تامین پایدار آب شرب ضروری است.
وی همچنین سه مرکز استان شامل شهرهای بوشهر، زنجان و سمنان را در وضعیت نارنجی به لحاظ شرایط آبی برشمرد و از مشترکان این شهرها خواست دست‌کم 10 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.
معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین ذخیره آب سدهای تامین‌کننده آب شرب در کشور را معادل 32 درصد حجم مخازن این سدها اعلام کرد و گفت: این میزان در سال گذشته 36 درصد گزارش شده بود که اکنون با کاهش چهار درصدی مواجه هستیم و این به معنای تشدید تنش آبی در کشور است.
وی اظهار داشت: حجم بارندگی‌های سالانه در هفت سال اخیر از 120 میلیارد متر مکعب با 18میلیارد متر مکعب کاهش به 102 میلیارد متر مکعب رسیده است که این میزان کاهش معادل حدود سه برابر مصرف سالانه آب شرب کشور و 18 برابر مصرف سالانه آب شرب در کلان‌شهر تهران است.
بهترین آب دنیا
از سوی دیگر مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این که می‌توان به آب 95 درصد از نقاط تهران با پایداری 50 ساله قسم خورد و نمی‌توان بیش از 20 واحد نیترات در آن یافت، اظهار کرد: چندین بار از مسئولان محیط زیست دعوت کردیم که برای آزمایش کیفیت بیایند اما خبری نشد.
محمد پرورش در پاسخ به ایسنا با تاکید بر این که وزارت بهداشت باید در مورد کیفیت آب اعلام نظر کند، در مورد سخنان برخی از مسئولان کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران در مورد کیفیت آب گفت: در 95 درصد استان تهران که 8 میلیون و 75 هزار نفر را پوشش می‌دهد می‌توان بهترین آب دنیا را یافت.
وی با اشاره به این که هرکس باید در حوزه خود نظر دهد، گفت: در تهران پنج میلیون و 400 هزار مشترک آب و دو میلیون و 800 هزار مشترک فاضلاب داریم. سه میلیون و 800 هزار مشترک آب مربوط به تهران هستند که 800هزار از این اشتراک‌ها مربوط به غیر مسکونی می‌شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به این که 2/5میلیون مشترک آب زیر 20 متر مکعب ماهانه مصرف دارند، گفت: 500 هزار مشترک بیش از 20 متر مکعب در ماه و 70 هزار مشترک بیش از 30 الی 35 متر مکعب آب مصرف می‌کنند. لذا با وجود این که سرانه آب در تهران بالا است، اما 70هزار مشترک هستند که بسیار بیش از حد مصرف دارند.