رئیس اتحادیه خشکبار تهران عنوان کرد
قیمت آجیل مخلوط از 30 تا 52 هزار تومان
رئیس اتحادیه خشکبار و آجیلفروشان تهران نرخ هر کیلو آجیل مخلوط را 30 تا 52 هزار تومان عنوان کرد و گفت: این اختلاف قیمت به دلیل نوع خشکبار و اقلامی است که در آجیل مورد استفاده قرار میگیرد.
مصطفی احمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که قیمت آجیل با توجه به نوع خشکباری که در آن مورد استفاده قرار میگیرد متفاوت است، اظهار کرد: بهعنوان مثال اگر در آجیل میزان پسته و یا بادام هندی بیشتری باشد، گرانتر میشود.
وی با بیان اینکه نوع اقلام، کیفیت و حتی اندازه آنها در متغیر بودن قیمت آجیل تاثیرگذار است، افزود: قیمت پسته در مقایسه با سال گذشته تفاوتی نداشته و در سال گذشته حدود 160 هزار تن تولید داشتیم و امسال این رقم به 190 هزار تن رسیده اما تخمه ژاپنی و فندق کمی افزایش قیمت داشتهاند و این موضوع به دلیل صادرات بیشتر و از طرفی محصول کمتر نسبت به سال گذشته بود؛ بنابراین با توجه به متفاوت شدن قیمتها در اقلام مورد استفاده در آجیل، قیمت آن نیز تفاوت خواهد داشت.
رئيس اتحادیه خشکبار و آجیلفروشان تهران گفت: معمولا در برخی واحدها که مشتریان خاص دارند و توانایی و قدرت خرید مردم در آن مناطق بیشتر است آجیلی به فروش میرسد که میزان پسته، یا بادام هندی و یا برخی اقلام دیگر که گرانتر است در آنها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
احمدی در عین حال تاکید کرد: تنها راه قیمتگذاری روی آجیل کار کارشناسی و رویت آن است که بتوان ترکیب اقلام مختلف را در آن مشاهده کرد.
وی همچنین با بیان اینکه حدود 700 واحد مجاز در این حوزه داریم، گفت: یکی از مشکلات مهم ما واحدهای بدون مجوز و واحدهایی هستند که تداخل صنفی ایجاد کرده و به خصوص در ایام پایانی سال که خرید و فروش آجیل رونق میگیرد فعالتر میشوند.
رئيس اتحادیه خشکبار و آجیلفروشان تهران ادامه داد: برخی واحدها که شغلشان آجیلفروشی نیست، در هفتههای پایانی سال شغل آجیلفروشی را در کنار شغل اصلی خود قرار داده و اقدام به فروش آجیل میکنند ولی این واحدها از آجیلهایی بیکیفیت استفاده میکنند.
وی در عین حال هشدار داد که حتما از واحدهای مجازی خریداری کنند که دارای پروانه هستند و به صورت قانونی فعالیت میکنند.
احمدی گفت: بازرسان اتاق اصناف، سازمان حمایت، سازمان صنعت و معدن و اتحادیه بر فعالیت واحدها نظارت و با هرگونه تخلف برخورد میکنند.
همچنین بنابراین گزارش، امسال به دلیل سرمازدگی، تولید فندق در کشور نصف شده است و در پی افزایش تقاضای خرید برای ایام نوروز، قیمت این خشکبار افزایش یافته و مغز فندق به کیلویی 80 تا 100 هزار تومان رسیده است.
سالانه حدود 20 هزار تن فندق در کشور تولید میشود که به گفته علی محسنی، مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، تولید این محصول در سال جاری به دلیل سرمازدگی به کمتر از 10 هزار تن رسیده است.
در این میان با توجه به قرار گرفتن در آستانه نوروز، قیمت فندق در صدرجدول خشکبار قرار گرفته و هر کیلوگرم فندق با پوست 50 تا 60 هزار تومان و هر کیلوگرم مغز فندق بسته به کیفیت آن بیش از 80 هزار تومان است.
این در حالی است که براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی قیمت منطقی برای هر کیلوگرم فندق درجه یک نهایتا 30 هزار تومان و برای هر کیلوگرم مغز فندق درجه یک فرآوری شده نهایتا حدود 65 تا 70 هزار تومان است و بیش از آن سودجویی فروشندگان است.