kayhan.ir

کد خبر: ۴۰۰۳۹
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
یک مرکز مطالعاتی آمریکا اعلام کرد

عربستان؛ هدف بعدی داعش

«بنیاد جیمزتاون» مستقر در واشنگتن دی‌سی نتایج تحقیقاتی را اعلام کرد که نشان می‌دهد عربستان هدف بعدی گروه تروریستی داعش است.
زمانی که تحلیلگران  و کارشناسان خطر حمایت‌های ریاض و غرب از داعش را به مقامات سعودی و غربی گوشزد می‌کردند کمتر کسی فکر می‌کرد که تروریست‌های داعش به این سرعت به دشمن آنها تبدیل شوند. خاندان حاکم در عربستان که رویای برکناری «بشار اسد» در سوریه چشم عقلشان را کور کرده و برای تحقق آن دست به هر اقدامی می‌زدند، امروز می‌بینند تروریست‌های داعش به پشت دروازه عربستان رسیده است. در همین ارتباط مرکز مطالعات آمریکا موسوم به «بنیاد جیمزتاون» طی تحقیقات خود، بر این امر تاکید کرده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، «بنیاد جیمزتاون» مستقر در واشنگتن دی‌سی اعلام کرد: «داعش علاوه بر رویارویی با دولت‌های عراق و سوریه، و شبه نظامیان و شورشیان رقیب، مجموعه اهداف بلندپروازانه‌ای دارد که به چالش کشیدن عربستان یکی از آنهاست.» بنا بر اعلام این مؤ‌سسه، داعش در قبال عربستان به شیوه تهاجمی‌تر عمل می‌کند. «ابوبکر البغدادی»، سرکرده داعش، در بیانیه‌ای صوتی که پاییز پارسال منتشر شد، از توسعه قلمرو این گروه به «اراضی حرمین» (مکه و مدینه) اشاره، و حتی از ذکر نام عربستان سعودی خودداری کرد، زیرا داعش دیگر آل سعود را که خاندان حاکم در عربستان هستند به رسمیت نمی‌شناسد. در عوض «البغدادی» در بیانیه صوتی خود دو شهر مقدس مسلمانان جهان (مکه و مدینه) را مورد تاکید قرار داد و فرماندارانی به نمایندگی از داعش برای این دو شهر انتخاب کرد، و از حامیان این گروه در عربستان و دیگر نقاط جهان خواست آنها را به رسمیت بشناسند و از آنان پیروی کنند.
«البغدادی» همچنین از مردم عربستان خواست دست به اسلحه شوند و به کشور و «نظامیان سعودی » حمله کنند. گروهی از تروریست‌های داعش ماه گذشته به شهری واقع در شمال شرقی عربستان نفوذ و با پلیس مرزی درگیر شدند و تعدادی افسر مرزبانی این کشور را کشتند.
از سوی دیگر خبر می‌رسد، دولت سوئد تحت فشار افکار عمومی جهان روابط اقتصادی خود با عربستان در حوزه نظامی را متوقف کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس، دولت سوئد روز سه‌شنبه اعلام کرد توافقنامه همکاری‌های نظامی با عربستان سعودی را به دلیل نگرانی از وضعیت حقوق بشر در این کشور، تجدید نمی‌کند. «استفن لوفون» نخست‌وزیر سوئد که با رادیوی این کشور صحبت می‌کرد، در مورد توافقنامه‌ای که در سال 2005 میان استکهلم و ریاض امضا شده بود، گفت: «من آن را لغو می‌کنم.» اظهارات نخست‌وزیر سوسیال دموکرات سوئد یک روز پس از آن بیان شد که «مارگوت والستروم» وزیر خارجه دولت وی، گفت: «عربستان سعودی اجازه نداده او در نشست اتحادیه عرب سخنرانی کند.» عربستان سعودی که در سال 2014 بزرگترین واردکننده تجهیزات نظامی در جهان بود، سومین خریدار بزرگ غیرغربی سلاح از سوئد به شمار می‌آید. این کشور در سال گذشته میلادی، 39میلیون دلار سلاح و تجهیزات نظامی از سوئد خریداری کرده است. توافقنامه همکاری نظامی سوئد و عربستان طبق برنامه باید دو ماه دیگر (مه)، برای یک دوره پنج ساله، تمدید می‌شد، اما اعضای حزب سوسیال دموکرات با آن مخالفت کردند.
در واکنش به این اقدام سوئد، عربستان سفیر خود را از استکهلم فراخواند.